Σοφία Μπεκατώρου: “Καμία νέα καταγγελία κακοποίησης δεν έχω κάνει”

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί η νέα συνέντευξη – αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε σε ηλικία μόλις 16 ετών. Η Ολυμπιονίκης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το κίνημα #Mettoo πέρασε σε άλλη μια εξομολόγηση.

Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξή της στην εφημερίδα “Τα Νέα”

-Θα μου πείτε ένα παράδειγμα που εκείνη την εποχή το αφήσατε στην άκρη και τώρα το αναγνωρίζετε ως βία; Σεξουαλική παρενόχληση είχατε αντιμετωπίσει ως παιδί;

Ναι (σ.σ. είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, Ολυμπιονίκη, όταν ήμουν 16 ετών, ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα» λέει αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου και προσθέτει: «Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι -υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω “τι κάνεις;”. Μου απάντησε “έλα τώρα, δεν θέλεις;”. Του απάντησα “όχι” και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω.

Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας και την αναπαραγωγή της συνέντευξης, η Σοφία Μπεκατώρου με μια ανάρτηση στο facebook διέψευσε όλα τα παραπάνω τονίζοντας μάλιστα πως δεν έκανε καμία νέα καταγγελία για περιστατικό κακοποίησης, πέραν από την πρώτη της καταγγελία η οποία και έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

*Προς έκπληξη πολλών ωστόσο η Σοφία Μπεκατώρου θέλησε να διαγράψει την παραπάνω ανάρτηση από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Read More

And More