Καλοκαιρινή σαλάτα με ρεβύθια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

O Jamie Oliver μαγειρεύει ελληνικά και φτιάχνει μια σαλάτα από ρεβύθια με φέτα που μέχρι και η Jennifer Aniston αγαπάει!

Συστατικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 μικρές κόκκινες πιπερίτσες χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες
  • 2 χούφτες ντοματίνια
  • 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 410 γραμμ. βρασμένα ρεβύθια
  • 1 χούφτα φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 100 γραμμ. φέτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα ντοματίνια σου στη μέση και ανακάτεψέ τα με τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε σαλατιέρα.
  • Περίχυσέ τα με το χυμό από το μισό λεμόνι και 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Ζέστανε τα ρεβύθια σε τηγάνι και ρίξε το 90% της ποσότητάς τους στο μπολ.
  • Τα υπόλοιπα πολτοποίησέ τα με ένα πιρούνι και βάλ’ τα και αυτά στη σαλατιέρα.
  • Ανακάτεψε καλά.
  • Άφησέ τα για λίγο να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Λίγο πριν σερβίρεις πασπάλισε με το δυόσμο, το βασιλικό και αν χρειάζεται αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε κι άλλο λεμόνι.
  • Θρυμμάτισε τη φέτα και ρίξ’ την από πάνω.

Tip

Για έξτρα άρωμα πρόσθεσε στη σαλάτα σου και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό!

Read More

And More