Στέφανος Τσιτσιπάς: Όλες οι φορές που τον έχουμε δει να χάνει την ψυχραιμία του μέσα στο γήπεδο

Στο επίκεντρο βρέθηκε και πάλι πριν λίγες ημέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο λόγος δεν είναι και ο καλύτερος. Ο Έλληνας τενίστας είχε ένα απίστευτο ξέσπασμα κατά του πατέρα και προπονητή του Απόστολου Τσιτσιπά ύστερα από ένα break που δέχτηκε από τον Αυστριακό Dennis Novak, κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ του τουρνουά της Βιέννης.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στράφηκε προς τον πατέρα του και άρχισε να φωνάζει, «Μ@@@@α. Μ@@@@ας. Μ@@@@ας είσαι. Φύγε. Τι κοιτάς».

Το συγκεκριμένο βίντεο έκανε πολύ γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου και τα σχόλια για τον Στέφανο Τσιτσιπά ήταν ιδιαιτέρως αποδοκιμαστικά.

Αυτή ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος βρίσκεται στο νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, να ξεσπά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρώτο ίσως ξέσπασμα του Στέφανου Τσιτσιπά συνέβη τον Μάιο του 2019 σ’ έναν αγώνα κόντρα στον Σέρβο Filip Krajinovic, για το Roland Garros. Αποδέκτης εκείνου του ξεσπάσματος που τότε είχε προκαλέσει γέλια στους χρήστες του twitter, είχε αποδέκτη τον ίδιο του τον εαυτό. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από έναν χαμένο πόντο, άρχισε να φωνάζει στον εαυτό του«δεν παίζεις με ποιότητα, μ@@@@@ζεσαι όπως πάντα». 

Σε ένα άλλο ξέσπασμά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αποφάσισε να τα βάλει…. με τη ρακέτα του που δε συνεργαζόταν. Ωστόσο τότε, η σκ@@@ρακέτα, όπως την είχε χαρακτηρίσει, την είχε γλιτώσει και δεν την έσπασε.

Η φορά όμως που ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποφάσισε να σπάσει τη ρακέτα του για να εκτονώσει τα νεύρα του και ξεχωρίζει, είναι εκείνη που αποφάσισε να το κάνει πάνω στον πατέρα του.

Τότε μάλιστα ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε δηλώσει πως ένιωσε ντροπή όταν είδε το σχετικό βίντεο ενώ είχε αποκαλύψει πως δουλεύει πάνω στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τον θυμό του. (δες εδώ τις σχετικές δηλώσεις του Έλληνα τενίστα)

Στα άκρα όμως έχει φτάσει και η σχέση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον άλλοτε καλό του φίλο και επίσης τενίστα Νικ Κύργιο. Οι σχέσεις τους χάλασαν ολοκληρωτικά ύστερα από τον αγώνα των δύο τενιστών στο Wimbledon τον περασμένο Ιούλιο. Εκείνος ο αγώνας τα είχε όλα: τσακωμούς, trash talking, επικίνδυνες μπαλιές. Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον κατηγόρησε για bullying. Ο ελληνικής καταγωγής, Νικ Κύργιος απάντησε γελώντας στη συνέντευξη τύπου.

Κάτι αντίστοιχο όμως είχε συμβεί και στον πρώτο γύρο του Montreal Masters σε αγώνα με τον Jack Draper όταν ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φάνηκε να μην μπορεί να διαχειριστεί το προβάδισμα του αντιπάλου του και σημάδεψε με το μπαλάκι τον Jack Draper. (δες εδώ το σχετικό βίντεο)

Στόχος του Στέφανου Τσιτσιπά όμως είχε γίνει κάποια στιγμή και ένας διαιτητής.

«Αυτός ο μα@@@@ς εκεί πέρα με έχει γα@@@ει. Γ@@ώ το σπίτι σου» ήταν τα λόγια του Έλληνα τενίστα στον οποίο επιβλήθηκε  πρόστιμο ύψους 2 χιλιάδων ευρώ από την παγκόσμια ομοσπονδία τένις.

Οι συμπεριφορές αυτές του Στέφανου Τσιτσιπά έχουν κάνει μεγάλη μερίδα του κοινού να στραφεί εναντίον του με τον πατέρα του ωστόσο να παραμένει στο πλευρό του στηρίζοντάς τον. (δες εδώ την τελευταία ανάρτηση του πατέρα του)

 

Read More

And More