Συγκλονίζει ο Λούκας Γιώρκας: «Όταν πάθαινα κρίσεις πανικού ένιωθα ότι πέθαινα και εκεί με ηρεμούσε το αλκοόλ»

Συγκλονίζει ο Λούκας Γιώρκας: «Όταν πάθαινα κρίσεις πανικού ένιωθα ότι πέθαινα και εκεί με ηρεμούσε το αλκοόλ» | tlife.gr

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το τραγούδι «Υποκρίνεσαι» και μίλησε ανοιχτά για τη σκοτεινή περίοδο που πέρασε και τον εθισμό στο αλκοόλ. Ο λόγια για τον Λούκα Γιώρκα που μπορεί να κρατούσε πάντα χαμηλό προφίλ στην προσωπική του ζωή, αλλά τώρα έφθασε η ώρα να κάνει τις αποκαλύψεις του και να… λυτρωθεί!

«Ήταν μια δύσκολη κατάσταση που βίωσα με το αλκοόλ, μια σκοτεινή περίοδος που με βοήθησε να ανακαλύψω τον εαυτό μου και κατά κάποιον τρόπο να απελευθερωθώ. Το ότι πάλεψα τους δαίμονές μου και τους αντιμετώπισα στα ίσα με βοήθησε να ωριμάσω. Και αποφάσισα να μιλήσω με την πρόθεση πως μπορεί να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους που ίσως νιώθουν το ίδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Down Town και τον Πάνο Ζόγκα.

«Όλα ξεκίνησαν με τη νίκη μου στο X Factor. Κάπου εκεί διχάστηκα, έχασα το κέντρο μου, στράφηκα εναντίον μου. Για τα επόμενα πέντε χρόνια νόμιζα ότι είχα τον έλεγχο και τελικά δεν τον είχα πουθενά. Εκείνη την περίοδο το αλκοόλ είχε γίνει καθημερινότητα και οι ποσότητες ήταν στην υπερβολή τους. Όταν σταματούσα να πίνω δεν σταματούσα. Από τα 22 μου μέχρι τα 28 ήταν μία τρέλα… Υπήρχε μεγάλη κόντρα ανάμεσα στα θέλω της δουλειάς και στα δικά μου. Και με το αλκοόλ ένιωθα ότι πετύχαινα να τα συνδυάσω. Ποτέ δεν έπινα για να απολαύσω το ποτό. Με το που άρχιζα, έπινα σφηνάκια με υποβρύχια για να μεθύσω. Σκοπός ήταν η μέθη. Δεν ήταν ότι έπινα το ποτό για την απόλαυση. Έπινα για να χαθώ, να φτιαχτώ. Είχα πόνο. Πολύ πόνο, που το ποτό τον κάλυπτε. Κάτι που δεν ίσχυε βέβαια», αποκάλυψε χαρακτηριστικά.

Ο Λούκας Γιώρκας μάλιστα, αποκάλυψε γιατί επέλεξε το αλκοόλ για να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού. «Το αλκοόλ ήταν μια λύση. Μια διέξοδος για να διοχετεύσω κάποια καταπιεσμένα συναισθήματα που είχα. Είμαι υπερευαίσθητος ως χαρακτήρας και η κατάχρηση ήρθε χωρίς να το καταλάβω», εξομολογήθηκε και πρόσθεσε: «Είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και είπα: «Τι κάνεις; Πώς έχεις καταντήσει έτσι, πού έχεις φτάσει»; Ήταν μια στιγμή που κατάλαβα ότι από εκεί και πέρα ακολουθούσε η άβυσσος. Και εκεί ζήτησα βοήθεια».

Τέλος, ο γνωστός τραγουδιστής ανέφερε πως υπήρξαν και στιγμές παραφροσύνης: «Έβγαινα στον δρόμο και έτρεχα μέσα στον πανικό, έτσι ώστε αν κατέρρεα να βρεθεί ένας άνθρωπος να με δει και να με βοηθήσει. Μου έχει συμβεί να τρέχω στη Συγγρού γυμνός φορώντας μόνο ένα μποξεράκι, επιζητώντας κάποιος να με βρει να με σώσει. Νόμιζα ότι θα πάθω ανακοπή. Ένιωθα ότι πέθαινα, ότι φεύγω, ότι τελειώνει η ζωή μου. Έχει τύχει να ξυπνήσω σε παγκάκι και δεν ήξερα τι είχα κάνει το προηγούμενο βράδυ και πώς είχα βρεθεί εκεί. Είχε τύχει ένα βράδυ να φτάσω να πιω 60 υποβρύχια. Δεν σταματούσα».

READ more