Συμβουλές για να κρατήσεις το σπίτι ζεστό αυτό τον χειμώνα

Κάναμε την απαραίτητη έρευνα, επιλέξαμε την σωστή εταιρεία και προμηθευτήκαμε πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό όμως δεν είναι αρεκτό για να κρατήσουμε μακριά το κρύο. Το σπίτι άλλωστε αποτελεί το καταφύγιό μας. Έναν χώρο που θέλουμε να αποπνέει θαλπωρή και ζεστασιά. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;

1. Σώματα-καλοριφέρ
Τα καλοριφέρ μεταφέρουν τον αέρα με κατέυθυνση πάνω και πίσω. Πίσω όμως σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ένας κρύος εξωτερικός τοίχος. Για να αυξήσουμε την απόδοσή τους μπορούμε να προμηθευτούμε φύλλα αλουμινίου που μπαίνουν πίσω από τα σώματα χωρίς να φαίνονται και λειτουργούν σαν ασπίδες, αντανακλώντας την θερμότητα προς τα μπρος.

2. Ρύθμιση θερμοστάτη
Μια λογική θερμοκρασία δωματίου κυμαίνεται από 17 έως 20ο C. Ένα σημαντικό tip για να έχουμε καλύτερη απόδοση είναι να ανοίγουμε τον θερμοστάτη πάνω από τους 20ο C καθώς για κάθε επιπλέον βαθμό σπαταλάται μέχρι και 7% περισσότερη ενέργεια.

3. Υγρασία
Τα περισσότερα σπίτια έχουν αρκετή υγρασία, ιδίως αυτά που βρίσκονται στο ισόγειο. Τοποθετώντας έναν αφυγραντήρα θα εκπλαγείτε από την ποσότητα νερού που θα συγκεντρωθεί.

4. Μόνωση
Μια μοκέτα ή ένα χαλί λειτουργεί σαν μόνωση και εμποδίζει την θερμότητα να φύγει μέσω του πατώματος. Το ίδιο ισχύει και με τα παντζούρια και τις κουρτίνες. Κρατώντας τα, κλειστά το βράδυ και ανοίγοντάς τα, τις πρωϊνές ώρες που έχει ήλιο συμβάλλουμε στη διατήρηση της θερμοκρασίας.

5. Αερισμός
Ο αερισμός του σπιτιού είναι σιγουρα απαραίτητος αρκεί να γίνεται σωστά. Δεν χρειάζεται να ανοίγουμε για μεγάλη διάρκεια τα παράθυρα ενός δωματίου. Ανοίγοντας όλα τα παράθυρα του σπιτιού ταυτόχρονα για 15 λεπτά δημιουργούμε ένα ρεύμα αέρα που ανανεώνει την ατμόσφαιρα αλλά δεν προλαβαίνει να κρυώσει τα σώματα καλοριφέρ. Άρα για την αναθέρμανση του χώρου θα χρειαστί λιγότερη ενέργεια.

6. Συντήρηση καυστήρα
Η σωστή, ετήσια συντήρηση του καυστήρα είναι πολύ σημαντική. Δεν θα πρέπει να την αμελούμε γιατί συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία άρα και στην υψηλότερη απόδοση του συστήματος θέρμανσης.
Για περισσότερες πληροφορίες για την συντήρηση καυστήρα και το πετρέλαιο θέρμανσης μπορείτε να καλέσετε στο 18210.

Read More

And More