Τα χριστουγεννιάτικα… χωριά της Ελλάδας είναι εδώ!

ΑΘΗΝΑ
Santa Claus Kingdom
Έως 2 Ιανουαρίου 2015, 10 π.μ. – 10 μ.μ.
Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C. Παιανίας
Δωρεάν πάρκινγκ
Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια 8 ευρώ για γονείς, 12 ευρώ για παιδιά
Ειδική πολιτική για ανέργους

Η εταιρία Λούνα Πάρκ «Τα Αηδονάκια» παρουσιάζει για 3η χρονιά στον εκθεσιακό χώρο του M.E.C. Παιανίας το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, κλειστό (indoor) χριστουγεννιάτικο πάρκο, το Santa Claus Kingdom. Σε έναν τεράστιο εσωτερικό χώρο, 13.000 τ.μ., που μένει ανεπηρέαστος από τις κλιματολογικές συνθήκες και συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με πολλά παιχνίδια δράσης και χειμερινά σπορ, αλλά και δημιουργικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, αθλητικές επιδείξεις, μαγικά κόλπα, face painting, μπαλονοκατασκευές.
Το Santa Claus Kingdom προσφέρει ακόμα, στους μικρούς επισκέπτες. δημιουργικά εργαστήρια, στα οποία ειδικοί παιδαγωγοί κατευθύνουν τα παιδιά να φτιάξουν μόνα τους κάρτες, στολίδια, διακοσμητικά, μπαλονοκατασκευές και δώρα από πολλά και διαφορετικά υλικά. Στον ίδιο χώρο θα συνυπάρχουν καλλιτέχνες για face painting, μάγοι, ζογκλέρ, μασκότ, ξωτικά και πολλά διαδραστικά παιχνίδια! Και εάν πεινάσετε σας περιμένουν στην Κουζίνα του Αϊ – Βασίλη καταπληκτικά snack bar, εστιατόρια, καταστήματα με γλυκές απολαύσεις, παγωτά, βάφλες, Grill House, Pop Corn και άλλες λιχουδιές για να χαλαρώσετε όλοι, μικροί και μεγάλοι, και να απολαύσετε την παραμονή σας στο χώρο.
Περισσότερα από 40 παιχνίδια, 15 καινούργια, χειμερινά σπορ για μικρούς και μεγάλους, δημιουργικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, και συνεχή λειτουργία 12 ωρών καθημερινά. Η προαγορά εισιτηρίου εξασφαλίζει προτεραιότητα κατά την είσοδό του κοινού στο Πάρκο και καλύτερη τιμή εισιτηρίου!The Christmas Factory

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γκάζι
Εισιτήριο: 5 ευρώ


Ο όμορφος χώρος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, μεταμορφώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο μεγαλύτερο και πιο παραμυθένιο εργοστάσιο Χριστουγέννων, στο Christmas Factory! Το κορυφαίο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών θεματικό πάρκο εγκαθίσταται στην Τεχνόπολη, μαζί με τους βοηθούς του Άγιου Βασίλη… αυτοπροσώπως, με παιχνιδιάρικα ξωτικά και πολλή φαντασία Φέτος το Christmas Factory θα γεμίσει όλους τους χώρους της Τεχνόπολης με ποικίλες εκδηλώσεις, δράσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια ενώ δημιουργεί και νέους χώρους φιλοξενίας. Το θέατρο κατέχει ξεχωριστή θέση στο φετινό εργοστάσιο Χριστουγέννων. Κάθε μέρα το υπέροχο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο Εγωιστής Γίγαντας» θα δίνει 2 παραστάσεις το πρωί ενώ τα απογεύματα κάθε Σαββατοκύριακου θα παρουσιάζονται 6 διαφορετικά θεατρικά δρώμενα. Και η μουσική θα έχει την τιμητική της! Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γνωστά συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα έρθουν στο Christmas Factory με ειδικό πρόγραμμα για τα Χριστούγεννα. Ο Άγιος Βασίλης με τους πέντε επίσημους βοηθούς του, ιδιαίτερους και πρωτότυπους χαρακτήρες, όλοι μόνιμοι κάτοικοι του Christmas Factory, θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να τους διασκεδάσουν με την μοναδική τους ιστορία και τον ξεχωριστό τους ρόλο μέσα στο εργοστάσιο. Παιχνίδια, γλυκά, ζαβολιές, τραγούδια, δώρα, βραβεία θα υπάρχουν άφθονα για όλους στο Σπίτι του Άγιου Βασίλη, στο Εργοστάσιο Παιχνιδιών, στο Digital Christmas, στο Εργοστάσιο Γλυκών, στο Παγοδρόμιο, στο Καρουσέλ, στο Τρενάκι, στη Ρόδα, στις Τσουλήθρες και όλα μα όλα… θα πραγματοποιούνται με την φροντίδα και το κέφι αυτών των ευφάνταστων ηρώων.

Snowland
Σπύρου Λούη & Κύμης, Ο.Α.Κ.Α. Καλογρέζα, Μαρούσι
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 15:00 – 21:00, σαββατοκύριακα 10:00 – 21:00
Από τις 20 Δεκεμβρίου καθημερινές & σαββατοκύριακα από τις 10:00
Εισιτήριο 7€ (περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες)
Free Parking


Στη Snowland έχουν μετακομίσει οι αγαπημένοι σου ήρωες! Η Dora η εξερευνήτρια θα εξερευνήσει κάθε γωνιά της. Ο Bob άφησε για λίγο το Βυθό του Μπικίνι και σε περιμένει στον Ανανά. Μαζί θα πάτε μέχρι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, θα μάθετε τους κανόνες και θα πάρετε και δίπλωμα! Όλοι οι φίλοι μας -όπως τους βλέπεις στην τηλεόραση- θα είναι εκεί! Άλλοι θα κάνουν πατινάζ στη μεγαλύτερη πίστα που έχει στηθεί ποτέ στην Ελλάδα και άλλοι θα… τσουλάνε στην ψηλότερη τσουλήθρα που φτιάχτηκε ποτέ! Μετά, μπορείς να συνεχίσεις τη βόλτα σου στα στενά της χιονισμένης πόλης και να επισκεφθείς όποιο σπίτι σου αρέσει! Πού λες να πας πρώτα; Στο σπίτι του Άγιου Βασίλη ή στο σπίτι της Μαγειρικής; Εκτός αν ξεκινήσεις με το Παραμυθόσπιτο… Ξάπλωσε στις μαξιλάρες και ταξίδεψε στο παραμύθι που θα πετύχεις.. Στη Snow Land υπάρχει πρόγραμμα! Δες ποια ταινία παίζει το σπίτι του σινεμά και φυσικά μη χάσεις τις μεγάλες συναυλίες!

Athensheart mall
Πειραιώς 180, Ταύρος
Δευτέρα- Παρασκευή 17:00-21:00,
Σάββατο- Κυριακή 11:00-19:00
Κυριακή 14 & 21 Δεκεμβρίου 11:00-20:00
Παραμονή Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς 11:00-19:00


Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο μαγική & αγαπημένη γιορτή των παιδιών πλησιάζει και το athensheart mall κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς του επισκέπτες! Από τις 13 έως τις 31 Δεκεμβρίου μια σπονδυλωτή ιστορία σε παραμυθένια ατμόσφαιρα ξεκινάει από το επίπεδο 0 και καταλήγει στο 3ο επίπεδο. Σε μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα, στο athensheart mall όλοι φέτος αναζητούν τα μαγικά φλουριά των Χριστουγέννων. Πρωταγωνιστής φέτος είναι ένας απεγνωσμένος χοντρούλης καλικάτζαρος που τόσα χρόνια έχει φάει χιλιάδες βασιλόπιτες αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει το μαγικό φλουρί για να γίνει βοηθός του Αι Βασίλη. Έτσι, ο γλυκός καλικάτζαρος ζητάει τη βοήθεια των παιδιών που μέσα διάφορες αστείες δοκιμασίες, θα περιπλανηθούν στο μαγεμένο δάσος και στην παραμυθένια πολιτεία των νάνων, θα βοηθήσουν να βρεθούν τα κομμάτια από το φλουρί, ώστε επιτέλους να αποκτήσει ο καλικάτζαρος τον τίτλο του βοηθού, που τόσο λαχταρά. Πολλά δώρα και εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους σε όλους τους ορόφους. Η γιορτινή ατμόσφαιρα συνεχίζεται στο υπερσύγχρονο παγοδρόμιο 1.000 τετραγωνικών μέτρων του athensheart mall αλλά και στο 3ο επίπεδο, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο κλειστό παιδότοπο της Αθήνας, πίστα rollers, τρενάκι και καρουζέλ.

Athens Metro Mall
Σταθμός μετρό Άγιος Δημήτριος

Το Athens Metro Mall γεμίζει χιόνια πολλά, με απίθανα χιονοεργαστήρια και χιονοπαιχνίδια για τους μικρούς του φίλους, ενώ οι μεγάλοι τραγουδάνε με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Από την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, οι χριστουγεννιάτικες παιδικές δραστηριότητες δε σταματούν καθόλου στο Athens Metro Mall. Αρχικά, τους μικρούς μας καλεσμένους υποδέχεται ο Αϊ Βασίλης στο θρόνο του και φωτογραφίζεται μαζί τους καθώς οι Χιονονιφάδες, οι Χιονούλες και οι Χιονάνθρωποι, γράφουν μαζί με τα παιδιά το γράμμα με τις ευχές τους στον Άγιο Βασίλη και τα μεταμορφώνουν με face painting σε χιονισμένα προσωπάκια.

Εξαιρετικά εντυπωσιακά είναι και τα Χιονοεργαστήρια που θα συναντήσετε στο επίπεδο 3 του Athens Metro Mall εκεί όπου οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν τις πιο όμορφες κατασκευές που θα στολίσουν το δωμάτιό τους όπως Χιονανθρωπάκια, πιγκουίνους, χιονονιφάδες στολίδια, χιονισμένες κάρτες και πολικές αρκούδες ενώ διαγωνισμοί και πολλά διαδραστικά Χιονοπαιχνίδια, με χορό και τραγούδια, θα διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και το κέφι τους.

Τέλος, στις 24 και 31 Δεκεμβρίου από τη 1 έως τις 4 το μεσημέρι τα ψώνια των παραμονών θα συνοδεύουν οι υπέροχες μουσικές μελωδίες της παιδικής Χορωδίας Σπύρου Λάμπρου σε κάλαντα και τραγούδια των εορτών.

ΤΡΙΚΑΛΑ


Ο «Μύλος των Ξωτικών» στο Μύλο Ματσόπουλου λειτουργεί και φέτος στα Τρίκαλα! Fun Park, παιχνίδια, εορταστικό διάκοσμος, δωρεάν δράσεις για μικρούς και μεγάλους, συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες και πολλές θεατρικές παραστάσεις περιμένουν τους επισκέπτες.


Ο Αι Βασίλης, τα ξωτικά του, ο «καλός Σκρούτζ», η νεράιδα των Χριστουγέννων και η μεγάλη και αγαπημένη παρέα, ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων. Για 38 ολόκληρες ημέρες ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών και οι αναρίθμητοι βοηθοί του σας περιμένουν στο ομορφότερο Χωριό και μεγαλύτερο Εργοστάσιο του Άι Βασίλη, που όμοιο του δεν είδατε ποτέ.

ΔΡΑΜΑ


Για 10η συνεχή χρονιά και μέχρι τις 5 Ιανουαρίου η «Ονειρούπολη» Δράμας προσφέρει στιγμές ξενοιασιάς και χαράς σε μικρούς και μεγάλους. Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώθηκαν σε μια Ονειρούπολη, ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Read More

And More