Τάμτα: «Είμαι πολύ καλά στην προσωπική μου ζωή. Δεν σκέφτομαι το γάμο»

Η Τάμτα, στην καλύτερη περίοδο της ζωής της, τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά, μιλάει στο κυπριακό περιοδικό Down Town και τον Αλέξανδρο Πρίφτη για το «X-Factor», τις συνεργασίες της, την κόρη της Άννυ, και μας εξηγεί γιατί προστατεύει τόσο πολύ την προσωπική της ζωή.

Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεσαι στην επιτροπή του «X-Factor». Πιστεύεις ότι η τηλεόραση σε βοηθάει επαγγελματικά;

Κοίτα, έχω κάνει δύο συμμετοχές στη Γεωργία, ενώ στην Ελλάδα είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στην επιτροπή. Νομίζω πως, παρά τις ανασφάλειες που είχα αρχικά προκειμένου να βγω στην τηλεόραση -οι οποίες ήταν πολλές- πολύ σύντομα, με την έναρξη της διαδικασίας, αυτές εξαλείφθηκαν! Πάντως, η εμπειρία τόσο από τη Γεωργία, όσο και από την Ελλάδα, έχει δείξει ότι η τηλεοπτική προβολή βοηθάει στην επαγγελματική πορεία ενός καλλιτέχνη. Αρκεί να είναι σωστή, να είσαι ο εαυτός σου και όχι κάτι ψεύτικο. Γιατί, ο κόσμος εκτιμάει το αυθεντικό, ακόμα και στην υπερβολή του, και καταλαβαίνει αμέσως το ψεύτικο! Υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που η προβολή έχει κάνει κακό στην επαγγελματική τους πορεία. Ευτυχώς, στην περίπτωση μου, έχει λειτουργήσει πολύ θετικά!

Τι ανασφάλειες είχες;

Η βασική μου είναι να μην αδικήσω και να μην πληγώσω κάποιο παιδί. Επίσης, εάν το κριτήριο μου και η αισθητική μου πάνω στην μουσική, που είναι αρκετά ιδιαίτερο, είναι κάτι που συμμερίζεται το ευρύ κοινό, αλλά και η σχέση ανταγωνισμού που μπορεί να δημιουργηθεί στη φάση των live με τους υπόλοιπους κριτές. Έχω περάσει, άλλωστε, κι εγώ από αυτή τη διαδικασία κι έχω βρεθεί στη θέση των παιδιών που διαγωνίζονται. Δεν είναι εύκολη, λοιπόν, η απόφαση αυτή για μένα. Κάθε φορά το ξανασκέφτομαι από την αρχή και καταλήγω να το κάνω έχοντας το βάρος μiας μεγάλης ευθύνης. Άλλη μια ανασφάλεια που έχω είναι τα ελληνικά μου. Προσέχω πάρα πολύ και, πολλές φορές, αντιλαμβάνομαι ότι κάνω λάθη. Θα ήθελα να είναι άψογα, αλλά είναι μια δύσκολή γλώσσα. Νομίζω, όμως, ότι ο κόσμος το δικαιολογεί. Ίσως να το βρίσκει και γλυκό ή αστείο καμιά φορά (χαμογελάει).

Ωστόσο, σε έχουμε δει πολλές φορές να γελάς κι εσύ η ίδια με τον εαυτό σου, όταν κάνεις λάθος με τις ελληνικές λέξεις. Αυτοσαρκάζεσαι;

Ε, ναι! Πάρα πολύ. Γελάω κι εγώ με μένα, όπως και με τους άλλους που το σχολιάζουν. Με έχουν κρίνει πολλές φορές, αλλά τις περισσότερες καλοπροαίρετα. Δεν το κάνουν κακόβουλα. Γελάμε όλοι – και ειδικά στα social media. Να φανταστείς, όταν με σατιρίζουν τους κάνω και retweet (γελάει). Δεν είμαι τέλεια. Κάνω λάθη. Και θα κάνω κι όταν ακόμη γίνω γριά.

Σε γνωρίσαμε από το «Super Idol» πριν από 14 χρόνια. Από τότε είσαι συνεπής στο pop ρεπερτόριο σου, έχεις κάνει μεγάλες pop επιτυχίες. Έχεις συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής και απρόσκοπτα όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεσαι στην επικαιρότητα, χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει την προσωπική σου ζωή. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είσαι μια από τις πιο διαχρονικές αμιγώς pop τραγουδίστριες! Υπήρχαν αντιδράσεις για την ιδιότητα σου ως κριτής;

Εάν μου έλεγες ότι μετά τη συμμετοχή μου στο «super idol» θα ακολουθούσε όλο αυτό, μπορεί να μην το πίστευα! Παρόλα αυτά, πρέπει να πω ότι δεν ήταν μόνο τύχη όλο αυτό που περιέγραψες, αλλά πολλή δουλειά και μια καλή ομάδα από ανθρώπους που εμπιστεύομαι και με έχει στηρίξει. Μιλάω για την εταιρία management «Ερωδιός Live» και τη δισκογραφική μου «Minos EMI-Universal». Είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων για όλο αυτό! Φυσικά, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις αλλά ήταν πολύ μεμονωμένες.

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν παρακολουθήσαμε ήδη το «Rising Star» και το «The Voice». Πιστεύεις ότι ο κόσμος θα έχει ενδιαφέρον για να δει και να στηρίξει τους παίκτες του «X-Factor»;

Αυτά τα shows πάντα αφορούσαν το κοινό κι αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος, στα νούμερα τηλεθέασης που κάνουν! Στον κόσμο αρέσει το τραγούδι – και ειδικά να βλέπει νέα παιδιά να τραγουδούν και να προσπαθούν για το όνειρό τους. Πιστεύω ότι εάν δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τον κόσμο, δεν θα υπήρχαν αυτά τα shows. Φυσικά, το κάθε παιχνίδι, είναι αρκετά διαφορετικό στις διαδικασίες του και στη δομή του. Το «X-Factor» δίνει πολύ μεγάλο βάρος στους διαγωνιζόμενους κι αυτό μου αρέσει πολύ! Επίσης, δεν ψάχνει μόνο την τέλεια φωνή, αλλά το πακέτο που μπορεί να έχει κάποιος. Δεν σου κρύβω ότι, επειδή προηγήθηκαν δύο μεγάλα shows, είχα κι εγώ τη σκέψη του «ποιος θα έρθει σ’ εμάς να διαγωνιστεί;». Σε πληροφορώ, όμως, ότι είχαμε χιλιάδες συμμετοχές και πολύ-πολύ καλό υλικό. Φυσικά, στο ενδιαφέρον αυτό πιστεύω ότι παίζει ρόλο και η χημεία της επιτροπής.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πώς είναι; Πρώτη φορά τον βλέπουμε τηλεοπτικά…

Φανταστικός! Το χιούμορ του Γιώργου δεν υπάρχει. Μας κάνει και γελάμε συνέχεια. Τον γνωρίζω καλύτερα απ’ όλους, όμως στον φακό όλα είναι διαφορετικά. Ο Γιώργος δεν ήρθε με φοβίες, ούτε ήταν κρατημένος. Όπως είναι στη ζωή του, αυτό βγάζει και στην τηλεόραση: τον αυθορμητισμό του, το χιούμορ του, την ατάκα του, τα πάντα. Τον Μπάμπη Στόκα τον γνώρισα στη διαδικασία των audition. Τον εκτίμησα πάρα πολύ και δεν σου κρύβω ότι εξεπλάγην όταν μου είπαν ότι αποδέχθηκε την πρόταση κι ότι θα ήταν μαζί μας. Ο Μπάμπης είναι τόσο εκφραστικός που καταλαβαίνεις πώς θα τοποθετηθεί μόνο από την έκφραση του πρόσωπου του – είναι πολύ αληθινός και δίκαιος. Θεωρώ ότι δίνει πολλά στο παιχνίδι. Όπως και ο τόσο ταλαντούχος, Γιώργος Παπαδόπουλος. Εξαιρετικά ευγενικό παιδί και πολύ καλός χαρακτήρας – κάτι που είναι απαραίτητο προκειμένου να κάνεις καριέρα στον χώρο και να έχεις διαχρονικότητα. Η επιτροπή μας είναι αλληλοσυμπληρωματική. Ο καθένας στο είδος του.

Ποιος είναι ο πιο αυστηρός;

Εγώ και ο Γιώργος Παπαδόπουλος στην pop μουσική, ο Γιώργος Μαζωνάκης στο λαϊκό, ο Μπάμπης Στόκας με τα γκρουπάκια. Ανάλογα με την ημέρα και τις επιλογές των τραγουδιών θα βλέπετε και διαφορετικό κριτή να είναι πιο αυστηρός. Είμαστε, όμως, ειλικρινείς. Δεν προσβάλλουμε κανέναν. Αλλά, πολλές φορές, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο γιατί πρέπει να κρίνουμε. Αν και η λέξη «κρίνω» δεν μου αρέσει καθόλου. Αλλά αυτό είναι το παιχνίδι.

Η κόρη σου, η Άννυ, εσένα σε κρίνει αυστηρά;

Ναι, η Άννυ μού κάνει κριτική και μάλιστα με μεγάλη άνεση. Όμως, η γλυκούλα μου, είναι πολύ προστατευτική μαζί μου. Μου λέει κάτι που δεν της αρέσει και μετά προσπαθεί να βρει κάτι θετικό. Είναι υποστηρικτική και ειλικρινής. Συνήθως συμφωνεί με ό,τι κάνω.

Σου μοιάζει στον χαρακτήρα;

Μοιάζει και σε μένα, αλλά και στη μαμά μου. Έχει πάρει τα καλύτερα στοιχεία από όλους μας. Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, δεν μοιάζουμε σε όλα.

Είστε και φίλες;

Τώρα πια, ναι. Όταν ήταν μικρή ήμουν περισσότερο προστατευτική, γιατί φοβόμουν. Τώρα που μεγάλωσε πια, της έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, ξέρω το παιδί μου και τις αντιδράσεις του. Είμαστε φίλες και μιλάμε για όλα. Έχει την ανάγκη πολλές φορές κι έρχεται και μου ανοίγεται. Όπως κι εγώ! Είναι γυναίκα πια. Είναι 21 ετών!

Μιλάτε και για τα προσωπικά σας;

Ναι, φυσικά. Νιώθει την ανάγκη να έρθει για να με συμβουλευτεί και να μου μιλήσει για οποιοδήποτε θέμα την απασχολεί. Μου λέει για τον εαυτό της, με ρωτάει για μένα κι εγώ για εκείνην. Εγκρίνει τις επιλογές μου τις προσωπικές, όπως κι εγώ τις δικές της.

Πάντως, πολλά παιδιά αντιδρούν όταν βλέπουν τους γονείς τους να είναι με κάποιον άλλο άνθρωπο…

Ναι, όπως έκανα κι εγώ όταν ήμουν πιο μικρή. Ζήλευα αν έβλεπα τη μητέρα μου να μιλάει με κάποιον. Ήμουν σαν να είχε, όχι μία κόρη, αλλά έναν σύζυγο, ο οποίος ήταν κακός και ζηλιάρης. Ούτε να χορέψει σε ένα πάρτι δεν την άφηνα! Έκλαιγα και ήθελα να φύγουμε αμέσως. Δεν ήθελα να τη «μοιραστώ». Η Άννυ, ευτυχώς για μένα, είναι πολύ ώριμη, δεν είναι τέτοιος τύπος. Δεν θα εκφράσει άποψη αμέσως. Θα το εξετάσει, θα δει πώς είμαι και πώς περνάω εγώ κι έπειτα θα με πιάσει και θα μου μιλήσει. Το παιδί μου είναι πάντα μαζί μου. Το ίδιο κάνω κι εγώ.

Κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα σε θέλουν να παντρεύεσαι το καλοκαίρι. Ισχύει;

Όχι, όχι. Δεν ισχύει. Είμαι πολύ καλά στην προσωπική μου ζωή. Δεν σκέφτομαι τον γάμο.

Επίσης, γράφτηκε ότι είσαι έγκυος. Κι αυτό είναι ψέμα;

(γελάει) Ναι, ούτε αυτό ισχύει. Όλα αυτά τα δημοσιεύματα δεν έχουν την παραμικρή βάση αλήθειας. Δεν ξέρω πώς τα βγάζουν, αλλά ok. Από την άλλη, πρέπει να υπογραμμίσω ότι οι δημοσιογράφοι μού φέρεστε με πολύ καλό τρόπο – δεν έχω κανένα παράπονο. Ας πούμε ότι αυτά που γράφτηκαν τελευταία ήταν μία άτυχη στιγμή. Εγώ έτσι το βλέπω. Ποτέ δεν με πιέσατε, ούτε με ζορίσατε. Και σεβαστήκατε πολύ και το παιδί μου! Έχω καλή σχέση με τα media όλο αυτό το διάστημα που είμαι στον χώρο, οπότε δεν έχω κανένα θέμα. Λάθη γίνονται…

Έχεις προστατέψει πάρα πολύ την προσωπική σου ζωή – τόσο την κόρη σου, όσο και τις σχέσεις σου. Γιατί το κάνεις αυτό;

Δεν θέλω να απασχολώ με την προσωπική μου ζωή! Την κόρη μου δεν ήθελα να την ξέρουν ως «η κόρη της Τάμτα». Έχει πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα και θεωρούσα άδικο να την επισκιάσει η δική μου ζωή. Τώρα, που μεγάλωσε και είναι ενήλικη μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Σχετικά με την προσωπική μου ζωή, μπορώ να πω ότι εάν ήταν στο χέρι μου θα την προστάτευα ακόμα πιο πολύ. Αυτό δεν είναι εφικτό, όμως, γιατί χάνεις πολύ από τον αυθορμητισμό και την καθημερινότητά σου. Έτσι, έχω συμβιβαστεί λίγο.

Αλήθεια, δεν σκέφτηκες ποτέ να κάνεις και δεύτερο παιδί;

Δεν είναι κάτι απλό. Ειδικά στη φάση που βρίσκομαι, δεν το σκέφτομαι καθόλου. Αυτή τη στιγμή, δεν κάνω τέτοια όνειρα στο κεφάλι μου. Σας απογοητεύω, το ξέρω, αλλά δεν το σκέφτομαι καν (γελάει). Αν ήμουν χωρίς παιδί και 25 χρόνων, τότε θα σκεφτόμουν διαφορετικά. Αλλά, τώρα, την οικογένειά μου την έχω – είμαι ήδη μαμά, δεν θέλω να ξαναμπώ σε αυτή τη διαδικασία.

Είσαι αντισυμβατική;

Προσπαθώ να είμαι. Δεν θέλω να κάνω ό,τι κάνουν όλοι. Επίσης, δεν μου αρέσουν τα «πρέπει»: «πρέπει να παντρευτείς», «πρέπει να κάνεις παιδιά» κλπ. Είναι συνήθειες που μας ακολουθούν χρόνια και πολλοί άνθρωποι οδηγούνται σε αυτά τα βήματα, χωρίς πραγματικά να το θέλουν. Εγώ κάνω κάτι μόνο όταν το θέλω!

Όσο ωριμάζεις, αλλάζουν στα standards που έχεις μέσα σε μία σχέση;

Ναι, σαφώς. Δεν είμαι πια 20 ή 25 χρόνων. Να σου θυμίσω ότι όλο αυτό το έζησα στα 14 μου, όταν έκανα την κόρη μου. Ξέρω τι θέλω και έμαθα να ξέρω τι είναι αυτό που θέλω με τον δύσκολο τρόπο. Ήμουν παιδί ακόμα όταν έφερα στον κόσμο ένα παιδί και η μάνα μου μας μεγάλωνε και τις δύο. Ωρίμασα πολύ νωρίτερα απ’ όσο έπρεπε, γι’ αυτό ξέρω τι θέλω και τι δεν θέλω από μια σχέση.

Τι είναι αυτό που θέλεις;

Τον σεβασμό, την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια και τον θαυμασμό. Αυτό που παρέχω, αυτά επιζητώ.

Ήσουν τυχερή μέχρι τώρα σε αυτό το κομμάτι; Στα έδιναν οι σύντροφοί σου;

Όχι όλοι, και όχι πάντα όλα αυτά που περιέγραψα! Δεν είναι πάντα εύκολο…

Σου αρέσει όπως μεγαλώνεις ή αγχώνεσαι με τις ρυτίδες;

Ακόμη δεν έχω πολλές! Ευτυχώς (γελάει). Τη μάχη με τα γηρατειά όλοι θα τη χάσουμε. Θα ήταν χαζό να πω «δεν θέλω να γεράσω ποτέ!» και να κάνω τα πάντα γι’ αυτό. Ο χρόνος όλους μας κερδίζει στο τέλος. Και είναι πολύ αστείο να σε παρασύρει η ματαιοδοξία σου, θεωρώντας ότι στα 50 σου μπορεί να μοιάζεις με 20άρα.

Υπάρχουν, όμως, και οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει μία γυναίκα. Θα το τολμούσες;

Είμαι πολύ μικρή ακόμα, για κάτι τέτοιο. Λίγο το φοβάμαι, λίγο δεν το έχω ανάγκη ακόμα… Αν δω, όμως, ότι μου χρειάζεται να κάνω κάτι, θα το κάνω. Δεν το κατακρίνω.

Γυμνάζεσαι;

Ναι. Και διατροφή κάνω. Προσέχω, όσο γίνεται. Δεν ξεφεύγω εύκολα. Μου αρέσει να τηρώ το πρόγραμμά μου, γιατί ξέρω πως κάνω καλό και στην υγεία μου.

Εκτός από το «X–Factor» τι άλλο θα κάνεις το καλοκαίρι που έρχεται;

Στις 15 Ιουνίου κυκλοφορεί το νέο μου τραγούδι με τίτλο «Ήλιους και Θάλασσες», σε μουσική του Δημήτρη Κοντοπουλου και στίχους του Νίκου Γρίτση. Πρόκειται για ένα πολύ καλοκαιρινό τραγούδι που πιστεύω ότι θα αγαπήσει πολύ το κοινό. Ταυτόχρονα, θα κάνω περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε πολύ επιλεγμένους χώρους.

Read More

And More