Θάνος Μικρούτσικος: Συγκλονίζει η οικογένειά του! Δημιουργεί ομάδα εθελοντών αιμοδοτών

«Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες». Αυτά ήταν τα τελευταία, δημόσια, λόγια του. Η έκκληση που έκανε ο Θάνος Μικρούτσικος, δεν ήταν μόνο για τον ίδιο. Ήταν για όλους.

Την τελευταία του επιθυμία έρχεται να κάνει πράξη η οικογένειά του. Και σήμερα μια μέρα πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από το θάνατό του, μέσα από τη σελίδα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη στο Facebook, ανακοίνωσε πως δημιουργεί ομάδα εθελοντών αιμοδοτών «Για τον Θάνο». Η δική του αγωνία για το αν κάποιος χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους θα μπορούσε να κάνει τόσες πολλές μεταγγίσεις όσες εκείνος, έγινε αφετηρία για τη συγκινητική πρωτοβουλία.

«Όσοι γνώριζαν τον Θάνο είχαν γευτεί την πληθωρικότητα του και την γενναιοδωρία του. Πάντα ήθελε τα τραπέζια του γεμάτα φίλους, πάντα ήθελε να μοιράζεται μουσικές και ιστορίες αλλά κυρίως πάντα ήθελε να συνομιλεί με ανθρώπους που είχαν το ίδιο κοινό όνειρο. Μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους», αναφέρει η οικογένειά του. Έτσι, αποφάσισαν τη δημιουργία μιας ανοιχτής ομάδας εθελοντών αιμοδοτών.

Πηγή: Newsit

Read More

And More