Θάνος Τοκάκης: Στην έκθεση φωτογραφίας του αείμνηστου αδερφού του, 4 μήνες μετά τον θάνατό του

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Θάνος Τοκάκης άνοιξε και επίσημα την έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Με τα μάτια της ψυχής».

Πρόκειται για μια σειρά από εικόνες του γνωστού φωτογράφου Βασίλη Τοκάκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 44 ετών ηττημένος από τον καρκίνο.

«Ο αδελφός μου ο Βασίλης “έφυγε” μόλις στα 44. Κι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πώς ήταν όταν το έμαθε; Άλλαξαν τα πάντα. Και για εκείνον και για όλους εμάς γύρω του. Δεν μπορώ να το διανοηθώ. Αυτό που λέει ο Επίκουρος ή ο Καζαντζάκης, πως «είμαστε μία λάμψη ανάμεσα σε δύο σκοτάδια», είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηθοποιός Θάνος Τοκάκης για τον αδερφό του, Βασίλη.

Την έκθεση επιμελείται ο κ. Νίκος Αποστολόπουλος – Ο Βασίλης Τοκάκης ήταν ένας από τους πιο παθιασμένους με την τέχνη της φωτογραφίας ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Ό,τι του έλειπε από τεχνικές γνώσεις το αντικαθιστούσε με το πάθος με το οποίο φωτογράφιζε τα πάντα: Οικογενειακές στιγμές, φύση, ταξιδιωτικά, παιχνίδια με τον φακό, μικρόκοσμοι, όλα ήταν θέματα για τον Βασίλη. Βέβαια τα παιδιά του, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο πρόθυμα μοντέλα, ήταν το αγαπημένο του θέμα όπως εξ άλλου συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από την πρώτη στιγμή της ανακάλυψης της φωτογραφίας.

Λευτέρης Γιοβανίδης-Θάνος Τοκάκης

Έκθεση φωτογραφίας Βασίλη Τοκάκη – Νίκος Αποστολόπουλος

Γιάννης Μώραλης-Θάνος Τοκάκης

Βάλια Κυριαζή-Γιάννης Μώραλης

.Γιοβανίδης-Χατζηδάκης-Αποστολόπουλος-Τοκάκης-Μώραλης

Αποστολόπουλος-Τοκάκης-Μώραλης-Βουράκης-Γιοβανίδης

 Φωτογραφίες NDP

 

Read More

And More