Θεσσαλία: Xτυπήθηκε στην καρδιά η ελληνική μαφία. Γλίτωσε από ενέδρα θανάτου αστυνομικός

Ένα συμβόλαιο θανάτου κατά εγκλείστου στις φυλακές αλλά και μία παγίδα θανάτου για αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, οι «δραστηριότητες» των τριών εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν χθες, με τη σύλληψη 48 ατόμων ενώ κρατούνταν ήδη άλλοι 4.

Οι συλληφθέντες παρουσιάστηκαν στον ανακριτή, ο όποιος λόγω του αριθμού των κρατουμένων μεταφέρθηκε για τον σκοπό αυτό στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας .

Ολοι ζήτησαν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Οι περισσότεροι από τους 48 προέρχονται από τη Λάρισα και είναι… «παλιοί γνώριμοι» της Αστυνομίας.

Η έρευνα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς συνολικά έχει σχηματιστεί δικογραφία για 220 άτομα, από την Θεσσαλία αλλά και την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Συγκλονιστικό είναι το θέμα του «συμβολαίου θανάτου», που η αστυνομία διευκρίνισε ότι ο επικεφαλής της πολυπληθέστερης ομάδας εκ των τριών οργανώσεων, αφού φτάνει τα 105 άτομα, είχε έρθει σε συνεννόηση με έγκλειστο φυλακών, προκειμένου να δολοφονήσει συγκρατούμενο, ο οποίος ευθυνόταν για το θάνατο συγγενικού του προσώπου.

Κινηματογραφικός είναι ο τρόπος που είχε σχεδιαστεί η δολοφονία, η οποία θα γινόταν κατά την διάρκεια μεταγωγής του κρατουμένου-υποψηφίου θύματος, από τις φυλακές στο Δικαστήριο, εντός του ειδικού οχήματος μεταφοράς, με τον κρατούμενο που είχε αναλάβει την εκτέλεση του συμβολαίου να «χτυπάει» το υποψήφιο θύμα στα κάγκελα του οχήματος και εν συνεχεία να προφασιστεί ότι το.. «ατύχημα» συνέβη λόγω φρεναρίσματος.
Καθώς η Αστυνομία γνώριζε τις συνομιλίες, πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και τελικά ο κρατούμενος-υποψήφιο θύμα δικάστηκε χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

Διάβασε περισσότερα στο newsit.gr

Read More

And More