Τι συζήτησε η Τζούλια στο Υπουργείο Οικονομικών

Σήμερα το πρωί η Τζούλια επισκέφθηκε το Υπουργείο Οικονομικών για να υποδείξει τρόπους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Έφτασε μέσα σε μία μαύρη λιμουζίνα συνοδευόμενη από τον Μένιο Φουρθιώτη.

“Θεωρώ υπερβολικό σε κάθε μου εμφάνιση να με κυνηγάει το ΣΔΟΕ”, δήλωσε η Τζούλια κι ανέφερε ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που την οδήγησαν να απευθυνθεί στους αρμόδιους του Υπουργείου. “Το τι κάνω στη δουλειά μου δεν έχει καμία σχέση με το απλό κορίτσι Τζούλια”, απάντησε η όμορφη ξανθιά σε ερώτηση δημοσιογράφου της Πρωινής Μελέτης για την προκλητική εμφάνισή της με την δωδεκάμετρη λιμουζίνα.

Ο καινούριος της ρόλος είναι αυτός της βοηθού του ΣΔΟΕ, αφού προσπαθεί να επισκεφθεί την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων για να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα και το άνοιγμα των λογαριασμών μεγάλων καλλιτεχνών.

Ειδικοί άνθρωποι που δουλεύουν για αυτήν, δήλωσε ο μάνατζερ της “απόλυτης”, θα προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα για να αποδείξουν την φοροδιαφυγή, όσων την κατηγορούν ότι εκείνη δεν είναι συνεπής απέναντι στις φορολογικές της υποχρεώσεις.

Προηγουμένως η Τζούλια είχε στείλει στο Υπουργείο μία επιστολή που εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην επίσκεψή της αυτη. Διαβάστε τι γράφει στην επιστολή:

“Από την πρώτη στιγμή, που ως καταξιωμένη καλλιτέχνης, δήλωσα ότι συμμετείχα ως πρωταγωνίστρια σε αμφιλεγόμενη αισθησιακή κινηματογραφική παραγωγή, οι απολαβές μου έγιναν… αστικός μύθος, καθώς ακόμη και το παραμικρό δημοσίευμα ή αναφορά, έστελνε τα ελεγκτικά όργανα σε οποιοδήποτε πιθανό και απίθανο σημεία θα μπορούσαν να με υποβάλλουν σε έλεγχο. Και πάλι εις μάτην…

Παρ’ όλα αυτά, από την πρώτη στιγμή εγώ η ίδια δεν έκρυψα στους ελεγκτές κανένα στοιχείο ή συμφωνία μου. Η στοχοποίησή μου όμως, συνεχίζεται ανελέητα και φυσικά άδικα.
Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που νιώθω ως πολίτης, ότι η ίδια η πολιτεία στην οποία καταβάλω κάθε μου υποχρέωση αντίθετα με τα όσα συνηθίζει το σύνολο των συναδέλφων μου καλλιτεχνών, με κυνηγά με μοναδικό σκοπό να θίγει καθημερινά την υπόληψή μου, καλλιεργώντας στους χιλιάδες θαυμαστές μου την εντύπωση ότι εξαπατώ. Κάτι που με μειώνει και ως καλλιτέχνιδα και ως άνθρωπο.
Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, έκπληκτη διάβαζα στον τύπο, ότι για την υπόθεσή μου έχει παρέμβει εισαγγελέας! Κάτι για το οποίο δεν έχω καμία ενημέρωση ή ενόχληση. Και μου προκαλεί τεράστια έκπληξη, ποιος και με ποια στοιχεία έδωσε αυτήν την εντολή. Ποιος και με ποια κάλυψη, έχει τη δυνατότητα να διαρρέει ανυπόστατες ειδήσεις δίνοντας ταυτόχρονα στη δημοσιότητα και απόρρητα προσωπικά δεδομένα.
Ζητώ λοιπόν από εσάς όχι να με προστατέψετε ή να με μεταχειριστείτε διακριτικά. Ζητώ από εσάς και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που υπάγονται στην αρμοδιότητά σας, να με μεταχειριστούν όπως ακριβώς και τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες και να μου απαντήσετε στα ερωτήματα της προηγούμενης παραγράφου, ώστε να πάψει ο διασυρμός μου. Εκτός κι αν πίσω από κάθε επαγγελματία, ακολουθεί καθημερινά και ένα κλιμάκιο ελεγκτών κι εγώ το αγνοώ…
Επίσης σας προκαλώ – προσκαλώ να προβείτε άμεσα σε έλεγχο συμφωνιών και λογαριασμών, όλων των συναδέλφων μου καλλιτεχνών ή ανθρώπων της showbiz, οι περισσότεροι εκ των οποίων αποκρύπτουν όχι μόνο μέρος, αλλά ακόμη και το σύνολο των εσόδων τους! Εγώ είμαι έτοιμη να ανοίξω κάθε τραπεζικό μου λογαριασμό και να σας προσκομίσω οποιοδήποτε επιπλέον στοιχείο χρειαστείτε. Μάλιστα καλώ και τον βουλευτή κ. Παπαδημούλη να πράξει το ανάλογο.
Σας καλώ να πράξετε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, τους ίδιους ανελέητους και εξονυχιστικούς ελέγχους, σε όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα. Και είμαι απόλυτα σίγουρη, ότι δε θα βρείτε μόνο μια, αλλά δεκάδες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, να ανταπεξέρχομαι στις πολλές και επίπονες καλλιτεχνικές μου υποχρεώσεις και παράλληλα να στέκομαι ξεκάθαρα απέναντι σε οποιονδήποτε έλεγχό σας, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή της καλλιτεχνικής ελληνικής πραγματικότητας.
Όμως με την αλήθεια και την ειλικρίνειά μου, η οποία πέρα από τις ικανότητες και το ταλέντο μου, με κάνουν αγαπητή και λαοφιλή, καταφέρνω και διατηρώ την καλλιτεχνική μου αξία, προάγοντας τις τέχνες, τη στιγμή που βρίσκομαι στο μάτι του κυκλώνα, επειδή απασχολώ τα μέσα ενημέρωσης και κάποιοι μικροί και ελάχιστοι, θέλουν να μεγαλώσουν εκμεταλλευόμενοι τη δημοσιότητά μου.”

Read More

And More