Τζώρτζια Κεφαλά: «Η ανάγκη μου να βρεθώ στη Βουλή πυροδοτήθηκε από μια απώλεια αγαπημένο μου προσώπου»

Η Τζώρτζια Κεφαλά, βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, μίλησε από το βήμα της Βουλής, για την απώλεια του βαφτισιμιού της, εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν να ασχοληθεί με την πολιτική.

«Η ανάγκη μου να βρεθώ εδώ πυροδοτήθηκε από την απώλεια ενός αγαπημένου μου ανθρώπου, του Ερμή Θεοχαρόπουλου, που σκοτώθηκε στα ελληνικά βουνά σε ένα ατύχημα που είχε. Περίμενε για βοήθεια που ήρθε πολύ αργά. Ήρθε 5 ώρες μετά την πτώση του για να παραλάβει μια σορό. Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε στον τομέα της διάσωσης και του επείγοντος περιστατικού».

Συνέχισε μιλώντας για τη ζωή ενός καλλιτέχνη στην Ελλάδα και εξήγησε πως θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τη δουλειά των καλλιτεχνών: «Ονειρεύομαι για τους ανθρώπους του πολιτισμού μια ανθρώπινη ζωή. Χρόνια τώρα ζω στην ανασφάλεια, να ξυπνάω χωρίς να ξέρω αν θα έχω δουλειά μεθαύριο. Είμαι σίγουρα ανασφάλιστη και μετέωρη, αφού γνωρίζω ότι παρά το γεγονός ότι δουλεύω μήνες με ιδέες και πρόβες για μια συναυλία θα πάρω ένα ένσημο για κάθε μία από αυτές. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνω 50 συναυλίες τον χρόνο για να ασφαλιστώ», είπε η Τζώρτζια Κεφαλά.

Όπως είπε: «Πολλοί λίγοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 50 συναυλίες τον χρόνο, οι υπόλοιποι δε δικαιούμαστε ούτε ασφάλιση ούτε σύνταξη» και συνέχισε λέγοντας πως η επιβίωση των καλλιτεχνών είναι δύσκολη αν δεν έχουν δύο και τρεις δουλειές ταυτόχρονα.

Αναφέρθηκε, εμμέσως, και στα σχόλια που δέχτηκε κατά την ορκωμοσία των νέων βουλευτών λέγοντας πως είναι: «Ανάγκη να γίνει προστατευμένα αποδεκτή και σεβαστή η διαφορετικότητα, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του ανθρώπινου σώματος, στην επιλογή συντρόφου, στην ασφάλεια και την ελευθερία που πρέπει να ζει ο κάθε πολίτης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της στη Βουλή η Τζώρτζια Κεφαλά.

Πηγή: Newsit

 

Read More

And More