Β. Κικίλιας: Ο πρώην αθλητής στο στίβο των εκλογών!

Τον Βασίλη Κικίλια έριξε στο στίβο της αναμέτρησης απέναντι στον Νομάρχη Αθήνας Γιάννη Σγουρό, για να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής, η ΝΔ. Τα δείγματα του πρώτου γύρου των εκλογών ήταν θετικά για τον γιατρό και πρώην μπασκετμπολίστα και η παράταξη που εκπροσωπεί, θεωρεί πως έχει στα χέρια της ένα δυνατό χαρτί στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. Ο Βασίλης Κικίλιας με τον συνδυασμό “Αττική νέα προοπτική” θα αναμετρηθεί αυτήν την Κυριακή με τον Γιάννη Σγουρό.

Ποιος είναι όμως, ο Βασίλης Κικίλιας;
Ο Βασίλης Κικίλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής στην κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ και κατέληξε στο μπάσκετ. Αγωνίστηκε με τις φανέλες του Πανιωνίου και της ΑΕΚ και έφτασε στο αποκορύφωμα της καριέρας του κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδας (2002), το Κύπελλο Ελλάδας (2001) και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ΣΑΠΟΡΤΑ (2000). Ενώ έπαιξε και στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ.
Παράλληλα με τον αθλητισμό, ο Βασίλης Κικίλιας σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε, και τώρα κάνει την ειδικότητά του ως ορθοπεδικός χειρουργός. Το 2006 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στο τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Νοσοκομείων και σήμερα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή.
Αν και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, ο Βασίλης Κικίλιας προσπαθεί να ζει την κάθε στιγμή και να ασχολείται με δραστηριότητές που τον εκφράζουν. Εκτός, λοιπόν, από τον αθλητισμό, που είναι και η μεγάλη του αγάπη , ο ίδιος επιλέγει στον ελεύεθρο του χρόνο να ακούει μουσική, να διαβάζει ιστορικο-πολιτικά βιβλία και να βλέπει ταινίες.
Οι φίλοι του τον χαρακτηρίζουν “νέο και άφθαρτο πρόσωπο”, άνθρωπο που δεν εμπλέκεται στις “αμαρτίες” που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό. Γι’ αυτούς είναι ένας νέος, μορφωμένος άνθρωπος και πετυχημένος αθλητής.
Η αντίπαλη όχθη, ωστόσο, είχε επιφυλάξεις, όσον αφορά την υποψηφιότητά του, καθώς ο Βασίλης κικίλιας είναι νέος και συνάμα όχι τόσο αναγνωρλίσιμος, όσο ο αντίπαλός του στην μάχη για τις περιφερειακές εκλογές. Κάποιοι θεωρούν πως δεν έχει την κατάλληλη εμπειρία και δημοτικότητα για τη συγκεκριμένη θέση.

Παρόλα αυτά, ο Βασίλης Κικίλιας έχει ξεκινήσει την ενασχόληση του με τα κοινά από το 2004, όταν βρέθηκε ως σύμβουλος στο πλευρό του Νικήτα Κακλαμάνη στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στις δημοτικές εκλογές 2006, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη. Διετέλεσε Προέδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (Ο.Ν.Α.). Το 2007 εκλέχθηκε 2ος στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και το 2010 ανέλαβε επικεφαλής της νεοσύστατης Γραμματείας Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας.


Εφηβική προετοιμασία στα Καλάβρυτα με την ομάδα του Πανιωνίου (Κικίλιας κάτω δεξιά με πράσινη μπλούζα)


Ο Νικήτας Κακλαμάνης με τον Βασίλη Κικίλια!


Εθνική Νέων 1994!


Ο Βασίλης Κικίλιας με τον Μύρωνα Στρατή σε εκπομπή στο Mad!

Read More

And More