Βασίλης Κικίλιας: Συγκινούν τα λόγια “καρδιάς” για τον Σωτήρη Τσιόδρα! “Ποτέ δε λιγοψύχησε”

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας έζησε δύσκολες και δυνατές στιγμές μέσα στην πανδημία του κορονοϊού αλλά δεν ήταν μόνος… Είχε δίπλα του τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και φυσικά όλους τους επιστήμονες της ομάδας του αλλά και όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έδωσαν τα πάντα για να φροντίσουν όσους μολύνθηκαν από το covid 19.

O Bασίλης Κικίλιας δημοσίευσε στο προφίλ του στα social media, λόγια εκτίμησης και αγάπης για τον Σωτήρη Τσιόδρα που δημοσιεύτηκαν σε άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

«Η ζωή είναι προϋπόθεση όλων των άλλων αξιών. Οι άνθρωποι που κλήθηκαν και κατόρθωσαν να σώσουν ζωές συνανθρώπων μας είναι ήρωες. Η πανδημία σάρωσε τον πλανήτη και μέσα στην τραγικότητα των στιγμών, μας έδωσε την ευκαιρία να επανα-ιεραρχήσουμε τις αξίες και να επανακαθορίσουμε τα πρότυπα της κοινωνίας μας. Στην κορυφή δικαιωματικά στέκονται οι σύγχρονοι ήρωες που θα θέλαμε να θαυμάζουν τα παιδιά μας. Ιατροί, νοσηλευτές, επιστήμονες, που μας έσωσαν, οι «άγιοι» της διπλανής πόρτας. Αρχετυπικό πρότυπο είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο άξιος και σεμνός επιστήμονας.

Του ζήτησα να εκπροσωπήσει το Υπουργείο Υγείας σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, να μας συμβουλέψει επιστημονικά ώστε να λάβουμε τις κρίσιμες και σωστές αποφάσεις. Το έκανε με απόλυτη προσήλωση στην ευθύνη.

Στη διάρκεια αυτών των μηνών, ποτέ δε λιγοψύχησε. Αντίθετα με μοναδική γαλήνη στο λόγο του και καθαρότητα στο πρόσωπό του, ενημέρωνε καθημερινά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Επιστημονικά και ανθρώπινα.

Η επιστήμη υπάρχει για τον άνθρωπο.
Το Υπουργείο Υγείας υπάρχει για τον άνθρωπο.

Στο τέλος της πρώτης φάσης της πανδημίας, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Σωτήρη Τσιόδρα και όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές, και το παραϊατρικό προσωπικό.

Ο τιτάνιος αγώνας στις ΜΕΘ και τις κλινικές Covid δε πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.

Η ζωή μου συνδέθηκε με τις δικές τους, με έναν ακατάλυτο δεσμό.

Όσο για τον Σωτήρη, ελπίζω ότι σύντομα θα καταφέρουμε να πάμε εκείνη τη βόλτα που του υποσχέθηκα, στο δάσος -που τόσο λατρεύει- για να περπατήσουμε και να χαρούμε την απλότητα της ζωής».

Read More

And More