Βγαίνει από την φυλακή ο Σάββας Ξηρός

Την πεντάμηνη διακοπή της κράτησής του για λόγους υγείας αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για τον Σάββα Ξηρό που είχε καταδικασθεί για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.

Ο Σάββας της 17Ν θα οδηγηθεί πίσω στις φυλακές και από εκεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου θα νοσηλευεται φρουρούμενος.

Ο Σάββας Ξηρός είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν.
Η ποινή του με την προσφυγή του στο Εφετείο μειώθηκε σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.
Ο Σάββας Ξηρός μεταφέρθηκε στα δικαστήρια λίγο μετά τις 9 το πρωί για να ζητήσει την αποφυλάκισή του γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ο Σάββας Ξηρός υποστήριξε στο δικαστήριο ότι κινδυνεύει στο ένα μάτι με ολική απώλεια όρασης ενώ στο άλλο έχει περιοριστεί σημαντικά. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε χειρουργηθεί στο ένα από τα δύο του μάτια. Επιπλέον, αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα ακοής ενώ μικρόβιο του προκάλεσε σοβαρά οιδήματα στα πόδια.

Διάβασε λεπτομέρειες στο Newsit

Read More

And More