Ταλιατέλες με λεμονάτη σος και αγκινάρες

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ελαφριά γεύση με υπέροχα αρώματα. Τρυφερές καρδιές αγκινάρας και αρωματικό λεμονόχορτο μπλέκονται ανάμεσα στις ταλιατέλες σου, δίνοντας υπέροχη γεύση στη μακαρονάδα σου! 

Συστατικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες ολικής
  • 1 μικρό ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα jives (είναι σαν πολύ μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια)
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
  • 6 αγκινάρες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
  • 3-4 φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Στράγγιξε και φρόντισε να κρατήσεις ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια σου
  • Στο μεταξύ βάλε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Πρόσθεσε και τις αγκινάρες και συνέχισε το σοτάρισμα για 2 λεπτά
  • Σβήσε με το λεμόνι και μισό φλιτζάνι νερό που κράτησες και συνέχισε το βράσιμο να τραβήξουν οι αγκινάρες σου
  • Λιώσε το άνθος αραβοσίτου στο υπόλοιπο νερό και πρόσθεσέ το στις αγκινάρες σου μαζί με τον μαϊντανό, τη μισή ποσότητα jives. Ανακάτεψε καλά να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά, σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει
  • Σέρβιρε τις ταλιατέλες με τη λεμονάτη σος και τις αγκινάρες και γάρνιρε με τα φρέσκα jives και λίγο ακόμη μαϊντανό

Tip


Read More

And More