Ζητείται Ψεύτης: Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που θα παίξουν στη πολυσυζητημένη παράσταση!

Ζητείται Ψεύτης: Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που θα παίξουν στη πολυσυζητημένη παράσταση! | tlife.gr

Από… 40 κύματα θα μπορούσαμε να πούμε ότι πέραση η παράσταση «Ζητείται Ψεύτης» σε κείμενο του αξέχαστου, Δημήτρη Ψαθά. Μετά τα όσα έγιναν με τον Μάρκο Σεφερλή η παράσταση τελικά θα γίνει και όπως ανακοινώθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας των «Θεατρικών σκηνών» τον κεντρικό ρόλο θα παίξει ο Αλέξης Γεωργούλης.

Σήμερα η Ναταλία Δραγούμη μοιράστηκε μαζί μας με χαρά πως στο καστ της παράστασης θα είναι και εκείνη μαζι με τον Γιώργο Παρτσαλάκη και τον Αργύρη Αγγέλου ενώ οι παραστάσεις στο Παλλάς θα ξεκινήσουν στις 15 Mαρτίου

H φωτογραφία της Ναταλίας Δραγούμη

και του Γιώργου Παρτσαλάκη

O Aργύρης Αγγέλου έγραψε δίπλα από την φωτογραφία με την αναγγελία της παράστασης «Τελικα ρε παιδι μου οταν κατι ειναι να γινει…ο,τι και να γινει…θα γινει»!!

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η κορυφαία πολιτική, και ιδιαίτερα προεκλογική και επίκαιρη κατά συνέπεια, σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης» που έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες και αναφέρεται στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, έρχεται από 15 Μαρτίου στο Παλλάς.

Ο Θόδωρος Πάρλας ή «Ψευτοθόδωρος» (τον ερμηνεύει ο Αλέξης Γεωργούλης) δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά ζητώντας να αξιοποιήσει το ταλέντο του αυτό. Μια τυχαία συμπλοκή και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη μέσα στο λεωφορείο, στο κατόπιν αφεντικό του τον βουλευτή Φερέκη (τον ερμηνεύει ο Γιώργος Παρτσαλάκης)  θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή. Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογήσει τις απραγματοποίητες προεκλογικές υποσχέσεις του βουλευτή προς τους οργισμένους ψηφοφόρους του. Στην επιτυχημένη καριέρα του όμως βρίσκει σθεναρή αντίπαλο την σύζυγο του βουλευτή, την γοητευτική Τζένη (Ναταλία Δραγούμη) .

Το «Ζητείται ψεύτης» είναι το έργο που θίγει ένα από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά της φυλής μας. Την έφεση που έχουμε στη φαντασία και στην ωραιοποίηση. Ο Ψευτοθόδωρος εκπροσωπεί τη φυγή από την άσχημη και μίζερη πραγματικότητα. Το πέρασμα από την σκληρή αλήθεια στο όνειρο και την ελπίδα. Έχει ανάγκη να πιστέψει ότι θα πλουτίσει μέσα στη πίεση της φτώχειας που ζει. Με έντονο το ένστικτο της επιβίωσης. Είναι ο επαρχιώτης βιοπαλαιστής, που κατεβαίνει στην Αθήνα για να βρει την τύχη του επιτέλους! Να γίνει κι αυτός «κάποιος». Σημασία έχει να κρατήσει ζωντανό μέσα του το όνειρο. Να κάνει αληθινό το ψέμα του για να επιζήσει μέσα σε μια δύσκολη εποχή.

Διαχρονικό το έργο του Ψαθά, δεν είναι τυχαίο που έσπασε τα όρια του χρόνου και ανέβηκε και εκτός συνόρων. Διαθέτει δύναμη και παγκοσμιότητα. Αντέχει πάντα και παντού.

READ more