5 δραστηριότητες για να κάνει το παιδί σου τώρα που τελείωσαν τα σχολεία

Τώρα που τα σχολεία τελείωσαν είναι η ιδανική εποχή για να περάσεις περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σου κάνοντας δραστηριότητες που και για εκείνα θα είναι επιμορφωτικές και διασκεδαστικές, αλλά και εσένα θα σου δώσουν την ευκαιρία να δημιουργήσεις όμορφες αναμνήσεις μαζί τους.

Η Αθήνα είναι μια πόλη που προσφέρει όλα όσα χρειάζονται γονείς και παιδιά για να περάσουν μια δημιουργική μέρα μαζί. Πάρε το παιδί σου από το χέρι και κάνε μια από τις 5 δραστηριότητες που ακολουθούν παρακάτω. Ή και όλες τους…

1. Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά μονοήμερα στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου (19 Ιουνίου 2019 – 19 Ιουλίου 2019)
Το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου οργανώνει και αυτό το καλοκαίρι 2 σειρές μονοήμερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Πρόκειται για τα εντυπωσιακά καλοκαιρινά εργαστήρια “EcoQuest: Σκηνοθέτης για μία μέρα” και “CryptoQuest: Η αναζήτηση της κρυμμένης κατασκευής”, που έχουν ως στόχο να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες.

2. Kουκλοθεατροδρομίες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (22 Ιουνίου 2019 – 23 Ιουνίου 2019)
Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση” του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, 29 μεταπτυχιακοί κουκλο-παίχτες θα “δώσουν ζωή” στις κούκλες τους και θα παρουσιάσουν 14 κουκλο-ιστορίες για μικρά και … μεγάλα παιδιά.

3. Καλλιτεχνικό camp “Καλοκαιρινές βουτιές σε χρώματα και… (18 Ιουνίου 2019 – 26 Ιουλίου 2019)
6 εβδομάδες γεμάτες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά 5-11 ετών, πάντα με την ποιότητα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Στο πλήρες πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με αφορμή βιβλία, ταινίες, έργα γνωστών καλλιτεχνών, θα εμπνευστούν από τις εκθέσεις του Μουσείου, θα εκφραστούν σε θεατρικά εργαστήρια, θα ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς. Και όχι μόνο!

4. Καλοκαιρινές διακοπές στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας (18 Ιουνίου 2019 – 6 Σεπτεμβρίου 2019)
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών στο κέντρο της Αθήνας, να ανακαλύψουν τα εκθέματα και τις συλλογές του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, να παίξουν, να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν, να ψυχαγωγηθούν.

5. “Οι Δραπέτες της Σκακιέρας” στο ΚΠΙΣΝ (23 Ιουνίου 2019 – 27 Ιουνίου 2019)
Ένα Ονειρόδραμα σε Μουσική Γιώργου Κουρουπού και Λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά. Μετά από μια ακόμα κρατερή μάχη, συναντιούνται κρυφά στην άκρη μιας παλιάς σκακιέρας η Λευκή Βασίλισσα και ένας Μαύρος Αξιωματικός και αποφασίζουν να δραπετεύσουν από τον ασφυκτικό κόσμο της σκακιέρας με το θαυμαστό Τρένο των Πλήκτρων, ακολουθώντας το ασημένιο μονοπάτι μιας φεγγαραχτίδας που δημιουργεί η μουσική που παίζει στο πιάνο η Νεφέλη, ένα μικρό κορίτσι, κόρη ενός καθηγητού της Γεωμετρίας που σκοπός της ζωής του είναι να τετραγωνίσει το δάκρυ.

Read More

And More