9 ταινίες για να δεις μαζί με το παιδί σου αυτό το καλοκαίρι

Σε σχεδόν μια εβδομάδα τα σχολεία κλείνουν, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν είστε από τις τυχερές οικογένειες που έχουν παππού και γιαγιά στο χωριό, το παιδί σου θα περνά αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι. Είναι στο χέρι σου αυτές οι ώρες να είναι εποικοδομητικές για το παιδί σου. Πριν από μερικές μέρες σου δώσαμε μερικές ιδέες για καλοκαιρινές δραστηριότητες που μπορεί να κάνεις με το παιδί σου. Αν όμως, δεν έχεις άπλετο χρόνο στη διάθεσή σου για να διοργανώσεις κάποια δραστηριότητα, μπορείς πάντα να μετατρέψεις το σαλόνι σου σε σινεμά και να απολαύσετε όλοι μαζί μια ταινία. Γιατί ποιος είπε ότι τα κινούμενα σχέδια είναι μόνο για παιδιά;

Παρακάτω μπορείς να πάρεις ιδέες για τις ταινίες που θα απολαύσεις μαζί με το παιδί σου

Coco

Ο Μιγκέλ δεν αγαπά τίποτα άλλο πιο πολύ από τη μουσική του Ερνέστο Ντε Λα Κρουζ, η οικογένειά του όμως, του απαγορεύει την μουσική, χωρίς να του εξηγεί γιατί. Με τη βοήθεια ενός νέου φίλου, του Έκτος, ο Μιγκέλ επισκέπτεται τη Γη των Νεκρών, και ανακαλύπτει γιατί συμπεριφέρεται έτσι η οικογένειά του, αλλά τεστάρει και το δικό του ταλέντο στη μουσική.

Ψάχνοντας τον Νέμο


Αν είσαι κι εσύ ένας προστατευτικός γονιός, τότε θα καταλάβεις γιατί αγωνιούσε για την ασφάλεια του μοναχογιού του, ο Μάρλεϊ, το κλοουνόψαρο. Δυστυχώς ο Νέμο, όμως, όπως όλα τα παιδιά αψηφούσε τις συμβουλές του μπαμπά του. Όταν εξαφανίζεται, ο Μάρλεϊ, ξεκινά ένα επικό ταξίδι στους ωκεανούς για να τον βρει. Στο ταξίδι του αυτό, έχει για παρέα την Ντόρι, το πιο κουλ μπλε ψάρι.

Frozen

Η Έλσα, που διαφέρει από τις παραδοσιακές πριγκίπισσες της Ντίσνεϋ, κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Μπορεί να δημιουργήσει χιόνι και πάγο. Ενώ συνήθως, μπορεί και ελέγχεις τις δυνάμεις της, παγιδεύει το βασίλειο της Αρεντέλ σε ένα ατέλειωτο χειμώνα. Η μικρή της αδερφή, Άννα, προσπαθεί να διορθώσει το λάθος και ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι για να την βοηθήσει. Στο ταξίδι της αυτό, γνωρίζει τον νεαρό Κρίστοφ αλλά κι ένα αξιολάτρευτο χιονάνθρωπο, τον Όλαφ.

Μοάνα

Η πιο καινούρια πριγκίπισσα της Ντίσνεϋ, συστήνει στους μικρούς της φίλους, την μακρινή Πολυνησία. Η Μοάνα είναι κόρη του αρχηγού της φυλής της και αναλαμβάνει να σώσει το νησί της από μια κατάρα, για να τα καταφέρει όμως θα πρέπει να διασχίσει τον ωκεανό. Σε αυτήν της την προσπάθεια την βοηθά ο θρυλικός, ημίθεος Μάουι και οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας.

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών


Αν είσαι παιδί των 90s, είναι πολύ πιθανό να έχεις κάψει κι εσύ με αυτήν την θρυλική πλέον ταινία κινουμένων σχεδίων. Ένα νεαρό λιονταράκι φεύγει από την αγέλη του για να γλιτώσει από τον σατανικό του θείο Σκαρ. Πολλά χρόνια αργότερα όμως, αποφασίζει να επιστρέψει και με την βοήθεια ενός λεμούριου και ενός αγριόχοιρου, γίνεται ο βασιλιάς που ονειρευόταν ο πατέρας του.

UP

Ένας πωλητής μπαλονιών μένει μόνος του μετά των θάνατο της πολυαγαπημένης του γυναίκας, αποφασίζει όμως να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να πάει να δει τους καταρράκτες της Βενεζουέλας. Δεν παίρνει το αεροπλάνο όμως. Δένει μπαλόνια στο σπίτι του και πετά μαζί του. Κατά λάθος παρέα του σε αυτό το ταξίδι, είναι ένας μικρός πρόσκοπος. Η ταινία αυτή θα σας συγκινήσει αλλά θα σας κάνει και να γελάσετε εκεί που δεν το περιμένετε.

Πως να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας
Ο Χίκαπ διαφέρει από τους υπόλοιπους Βίκινγκς. Ονειρεύεται να μοιάσει στον πατέρα του και να γίνει κυνηγός δράκων. Όταν όμως, γίνεται φίλος με το δράκο Night Fury, μαθαίνει πράγματα που δεν ήξερε για αυτά τα πλάσματα. Και φυσικά παραμονεύει ένας μεγάλος κίνδυνος και για τους δράκους αλλά και για τους ίδιους τους Βίκινγκς.

Toy Story

Η ταινία αυτή είναι ένας ύμνος για την σχέση που έχει ένα παιδί με τα παιχνίδια του και το πως αυτά παίρνουν ζωή στην φαντασία του. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Pixar, έδωσε ζωή μέχρι και στα τουβλάκια που βοηθούν τους επιστήμονες του μέλλοντος να γίνουν αυτοί που είναι.

Inside Out

Πρωταγωνιστές σ’ αυτήν την τόσο ιδιαίτερη ταινία είναι τα συναισθήματα ενός μικρού κοριτσιού και την συνοδεύουν σε ένα μεγάλο ταξίδι από το κέντρο των ΗΠΑ μέχρι και την δυτική ακτή τους. Ετοιμαστείτε να βιώσετε πρωτόγνωρα συναισθήματα μαζί με το παιδί σου.

Read More

And More