Από τις 17 Ιουνίου μικροί και μεγάλοι “Στο Μουσείο, ξανά”!

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή καλωσορίζει και πάλι το κοινό από την Τετάρτη 17 Ιουνίου. Από την έναρξη της λειτουργίας του τον Οκτώβριο του 2019, έως και την αναστολή της λειτουργίας του στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το νέο Μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα υποδέχθηκε 106.479 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι περιηγήθηκαν στο Mουσείο, γνώρισαν σπάνια έργα από τη Συλλογή του και συμμετείχαν στις δράσεις του.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των επισκεπτών του. Στο Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων εντός των χώρων του Μουσείου, την αποφυγή του συνωστισμού, και τη διασφάλιση της ομαλής ροής των επισκεπτών. Επιπλέον, ενθαρρύνεται η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων προκαθορισμένου χρόνου επίσκεψης μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια ακυρώνονται ανέπαφα, κατά την είσοδο στο Μουσείο.

Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την προστασία της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων του, το Ίδρυμα Β&Ε προχωρά σε σταδιακή επαναφορά των ωραρίων λειτουργίας του Μουσείου στην Αθήνα.

Ωράριο λειτουργίας – Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, Αθήνα:

Από 17/06/2020 έως και 30/07/2020:

  • Δευτέρα, Τρίτη κλειστά
  • Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 18.00
  • Πέμπτη & Παρασκευή 10.00 – 20.00

Από 01/08/2020 έως και 30/9/2020:

  • Δευτέρα κλειστά
  • Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 18.00
  • Πέμπτη & Παρασκευή 10.00 – 20.00

Το ανωτέρω ωράριο ενδέχεται να αναθεωρηθεί κατά την πορεία. Σε αυτή την περίπτωση, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση στον ιστότοπο goulandris.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Read More

And More