Αυτό το βίντεο θα σε κάνει να τριπλοτσεκάρεις το παιδικό κάθισμα πριν μπεις στο αυτοκίνητο

Η σωστή τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος στο αυτοκίνητο, αλλά και του παιδιού σε αυτό, είναι ανάμεσα στα πιο σημαντικά ζητήματα ασφάλειας που απασχολούν τους γονείς. Γι’ αυτό και οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στον τρόπο που γίνεται η τοποθέτηση των εξαρτημάτων, αλλά και η πρόσδεση των παιδιών στο κάθισμα, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν όταν στο αυτοκίνητο επιβιβάζονται παιδιά, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους. Και ξαφνικά, ένα βίντεο γίνεται viral και τρομοκρατεί τους γονείς ανά τον κόσμο, καθώς αποδεικνύει την ύψιστη σημασία που έχει η ορθή χρήση του ειδικού παιδικού καθίσματος. Τι συμβαίνει, λοιπόν, σε αυτό το βίντεο;

Διάβασε εδώ όσα χρειάζεται να ξέρεις για την σωστή χρήση του παιδικού καθίσματος.

Διάβασε εδώ τους νέους κανόνες ασφαλείας για τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου.

Διάβασε εδώ τα 5 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις αν ταξιδεύεις με παιδιά.

Στην πόλη Mankato της Μινεσότα, ένας οδηγός φορτηγού με εγκατεστημένη κάμερα ασφαλείας στο όχημά του κατέγραψε ένα στιγμιότυπο που σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί. Συγκεκριμένα, καθώς το προπορευόμενο αυτοκίνητο παίρνει δεξιά στροφή, η πόρτα ανοίγει και πέφτει στο οδόστρωμα ένα δίχρονο κοριτσάκι… μαζί με το παιδικό κάθισμα στο οποίο είχε προσδεθεί. Ο οδηγός κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του και σταματάει την κυκλοφορία για να προστατεύσει το παιδί από τα διερχόμενα οχήματα. Την ίδια στιγμή, η μητέρα του παιδιού απομακρύνεται με το αυτοκίνητό της, χωρίς να έχει αντιληφθεί τι συνέβη. Ο οδηγός μαζεύει το παιδί με την βοήθεια περαστικών και αφού βεβαιώνεται πως δεν είναι τραυματισμένο, το μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατευθύνεται τελικά και η μητέρα.

Διάβασε εδώ ποιο είναι το πιο ασφαλές παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και γιατί να το προτιμήσεις.

Διάβασε εδώ τους κανόνες ασφαλείας για την μεταφορά των παιδιών με το αυτοκίνητο.

Διάβασε εδώ ποιο είναι το πιο κοινό λάθος που κάνουν οι γονείς όταν βάζουν το παιδί στο αυτοκίνητο.

Ο οδηγός “ανέβασε” το βίντεο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, σημειώνοντας πως “Αν δεν είχε συμβεί μπροστά στα μάτια μου, ποτέ δεν θα πίστευα ότι είναι πραγματικό περιστατικό”. Σύμφωνα με την εφημερίδα Star Tribune, η μητέρα του κοριτσιού αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλημμέλημα καθώς έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του παιδιού της, αφού όπως αποδεικνύεται το παιδικό κάθισμα δεν ήταν σωστά τοποθετημένο στην θέση του αυτοκινήτου, αλλά και η πόρτα του οχήματος δεν ήταν τελείως κλειστή.

Δες παρακάτω το βίντεο

Read More

And More