Barbie: Και η αγαπημένη κούκλα όλων των κοριτσιών αποχαιρέτησε τον Karl Lagerfeld

Στις 19 Φεβρουαρίου 2019, ο Karl Lagerfeld, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της μόδας άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι, σε ηλικία 85 ετών. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Chanel και designer του οίκου Fendi, υπήρξε ένας πολυπράγμων άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στην υψηλή αισθητική και την καινοτομία, ενώ καταπιάστηκε με κάθε πιθανό είδος τέχνης, εκφράζοντας έτσι την πολυεπίπεδη ευφυΐα του. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κόσμος της μόδας και του θεάματος τίμησε την ζωή και το έργο του μεγάλου σχεδιαστή με δηλώσεις θλίψης για τον θάνατό του. Ανάμεσά τους και η Barbie, η πιο διάσημη και επιδραστική κούκλα όλων των εποχών!

Η αγαπημένη κούκλα, που φέτος συμπληρώνει τα 60 χρόνια της, και έχει στεφθεί “βασίλισσα” των παιδικών παιχνιδιών, έχει πάντα ως στόχο να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα μικρά και νέα παιδιά και να ενδυναμώσει τα κορίτσια του κόσμου, με τις πρόσφατες συλλογές της να αποτελούν σύμβολο της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας. Η Barbie, λοιπόν, βρήκε τον δικό της τρόπο να αποχαιρετήσει τον μεγάλο fashion designer, αναρτώντας μια προσωπική φωτογραφία του Lagerfeld με την ίδια την κούκλα στον Instagram λογαριασμό της. Το εν λόγω μοντέλο κυκλοφόρησε το 2014 και σχεδιάστηκε βάσει της ομώνυμης συλλογής του σχεδιαστή. Μάλιστα, η λήψη είναι του ίδιου, με την κούκλα να στέκεται στο πλάι του ολόιδια ντυμένη.

Η λεζάντα γράφει: “Τιμώντας το υπέρτατο είδωλο, που μας έδωσε μια ζωή γεμάτη έμπνευση. Ένας πολυγραφότατος δημιουργός, απαθανάτισε ο ίδιος αυτή την στιγμή”.

Read More

And More