BCA College: 47 χρόνια ανώτερη ακαδημαϊκή εμπειρία από το πρώτο κολέγιο της Ελλάδας

Το BCA College ιδρύθηκε πριν από 47 χρόνια και αποτέλεσε τον πρωτοπόρο εκπαιδευτικό οργανισμό πάνω στις επιχειρησιακές σπουδές. Εκφράζοντας μία νέα αντίληψη για την εποχή του, ήταν αυτό που προσέφερε πρώτο στην Ελλάδα προγράμματα σπουδών σχετικά με το μάρκετινγκ, τα ναυτιλιακά και τη διαφήμιση. Από την αρχή της λειτουργίας του, καθιέρωσε μεθόδους διδασκαλίας στα πρότυπα των μεγάλων πανεπιστημίων του εξωτερικού, ανοίγοντας παράλληλα τις πύλες για μετεκπαίδευση σε μεγάλα ιδρύματα έξω από τη χώρα μας.

Το BCA συμβαδίζει όλα αυτά τα χρόνια με τις εκπαιδευτικές εξελίξεις. Δεν είναι τυχαίο που ανώτατα πανεπιστήμια της Αγγλίας αναγνωρίζουν το BCA ως τμήμα τους στην Ελλάδα, προσφέροντας στους αποφοίτους του τη δυνατότητα μίας ξεχωριστής σταδιοδρομίας.

Πλέον, το BCA έχει διευρύνει τις δραστηριότητές του και στους τομείς της μελέτης και της έρευνας. Συμμετέχει σε κοινοτικά προγράμματα, με συνεργάτες οργανισμούς και κρατικούς φορείς χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τρία καλαίσθητα κτήρια του BCA στεγάζουν τα όνειρα των σπουδαστών του για μία εξαιρετική μελλοντική σταδιοδρομία. Η κεντρική διεύθυνση βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Χίλτον. Το κτήριο κοντά στην πλατεία της Γλυφάδας επιλέχθηκε για να εξυπηρετεί τους σπουδαστές των νοτίων προαστίων. Αντίστοιχα, το βόρειο τμήμα της Αττικής και ειδικά το ακαδημαϊκό τμήμα computing, εξυπηρετείται από το πολυτελές κτήριο στην Κηφισιά, που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού.

Το κάθε κτήριο λειτουργεί αυτόνομα, ωστόσο, συνδέονται μεταξύ τους μέσω δικτύου, κάτι που εξυπηρετεί την ταυτόχρονη διοικητική υποστήριξη. Όλα διαθέτουν βιβλιοθήκη και σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής, πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του συνεργαζόμενου πανεπιστημίου, ικανοποιώντας τις ανάγκες των σπουδαστών.

Το BCA College ανέκαθεν υπήρξε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με έντονη ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα, εκφράζοντας έτσι την ουσία της πραγματικής παιδείας. Κατά τη διάρκεια των 45 χρόνων λειτουργίας του, το ΒCA στηρίζει έμπρακτα φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως “Το Χαμόγελο του Παιδιού” παλαιότερα, και τα τελευταία 15 χρόνια, το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, “Ελπίδα”.

Το BCA δημιούργησε ένα πρωτοποριακό μέσο εύρεσης εργασίας και δημιουργίας βιογραφικών, το “BCA CAREER NETWORK®”. Μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος “BCA CAREER NETWORK®”, οι φοιτητές συμπληρώνουν τα προσωπικά στοιχεία τους στα θεματικά πεδία και το πρόγραμμα δημιουργεί αυτόματα ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό στα πρότυπα του ΕU Pass, επίσημου πρότυπου βιογραφικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το career office του ΒCΑ συνεργάζεται με σειρά επιχειρήσεων, αναρτά σε εβδομαδιαία βάση τις αγγελίες εργασίας και δίνει τη δυνατότητα στους διευθυντές προσωπικού, μέσω μοναδικών κωδικών πρόσβασης, να έχουν πλήρη πρόσβαση και να προσκαλούν για συνέντευξη τους ενδιαφερόμενους φοιτητές και αποφοίτους.

Από φέτος, το BCA College σχεδίασε και πραγματοποιεί το πρώτο στον κόσμο εξ αποστάσεως Msc Shipping, όπου μπορούν να το παρακολουθήσουν ακόμη και πληρώματα που βρίσκονται εν πλω, μέσω της πλατφόρμας INFINITY.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει μία σε βάθος ανάλυση των θεωρητικών εννοιών της ναυτιλίας, με μελέτες περίπτωσης και πρακτικών γνώσεων, ενώ τα μαθήματα που προσφέρονται καλύπτουν όλο το φάσμα λειτουργίας των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων, όπως Maritime Economics, Chartering, Shipping Law, Shipping Finance and Shipping Operations με έμφαση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Οι σπουδαστές έχουν την επιλογή να ολοκληρώσουν τις ενότητες του e-learning Msc Shipping, με το δικό τους ρυθμό, γεγονός που καθιστά το πρόγραμμα μία ιδιαίτερα ευέλικτη επιλογή για την απόκτηση masters’s degree και ιδανική επιλογή για όσους εργάζονται σε πλοία. Το online μεταπτυχιακό πρόγραμμα πιστοποιείται από το Πανεπιστήμιο του Plymouth.

ΣΠΟΥΔΕΣ:
Οι βασικοί κλάδοι σπουδών που προσφέρει το BCA είναι: Bachelor’s και Master’s σε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Λογιστική και Χρηματοοικονομική, Οικονομικά, Digital Marketing και Πληροφορική, τόσο σε αγγλόφωνα όσο και ελληνόφωνα τμήματα.

Read More

And More