Sleep Troubles

5 λόγοι που δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αν είσαι έγκυος

Όταν μία γυναίκα είναι έγκυος, το σώμα της βιώνει αρκετές αλλαγές. Το ξέρεις, αν είσαι ήδη μητέρα και το βιώνεις αυτή τη στιγμή, αν σύντομα ετοιμάζεσαι να φέρεις στον κόσμο αυτό το πρώτο σου μωράκι. Χρειάζεσαι ξεκούραση, την οποία μόνο ένας πλήρης ύπνος μπορεί να σου την προσφέρει. Όσο, όμως, οι μήνες και οι εβδομάδες προχωρούν, τόσο το κεφάλαιο ύπνος γίνεται δυσκολότερο. Τι μπορεί να φταίει; Τι σε δυσκολεύει να κοιμηθείς;

 

 

Δεν έχεις βρει τη σωστή στάση. Μπορεί πριν μάθεις ότι περιμένεις το πρώτο σου παιδί, να μην σκεφτόσουν αρκετά σε ποια θέση θα κοιμηθείς, τώρα, όμως, που η κοιλίτσα σου έχει φουσκώσει, πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τη στάση που θα επιλέξεις. Σε πρώτο στάδιο, πειραματίσου, δοκιμάζοντας κάθε βράδυ από μία διαφορετική στάση σώματος (ή ακόμα και πλευράς του κρεβατιού), μέχρι να βρεις εκείνη που σε εξυπηρετεί καλύτερα. Αν δεν δεις αποτέλεσμα, συμβουλέψου τον προσωπικό σου γιατρό, προκειμένου να σε βοηθήσει καταλλήλως.

Πίνεις πολλά υγρά. Ίσως σου φαίνεται τετριμμένο, όμως, είναι o πιο βασικός λόγος που ταλαιπωρείσαι. Πέρα από τη φυσική εξέλιξη (σ.σ. οι πιθανότητες να πηγαίνεις πιο συχνά στην τουαλέτα αυξάνονται επικίνδυνα), το μωρό στην κοιλιά σου αξιοποιεί την περιοχή της ουροδόχου κύστης ως το μαξιλάρι του. Τι μπορείς να κάνεις; Να απολαμβάνεις το νερό ή τους χυμούς σου περίπου μία ώρα πριν κλείσεις τα μάτια σου και ξεκουραστείς.

Μήπως η πλάτη σου σε πονάει; Αποτελεί έναν από τις πιο συνηθισμένους πόνους κάθε μέλλουσας μαμάς. Όχι τυχαία. Σκέψου απλά ότι πλέον κουβαλάς και το μωράκι σου, γεγονός που συνεπάγεται ότι τόσο ο κορμός του σώματος, όσο και οι μύες της περιοχής ευρύτερα πρέπει να είναι δυνατοί. Πώς μπορείς να σώσεις την κατάσταση; Αρχικά, πριν καν γεννήσεις, προμηθεύσου ένα μαξιλάρι θηλασμού ή ένα απλό μαξιλάρι και τοποθέτησε το ανάμεσα στα πόδια σου, προκειμένου να βελτιώσεις τη στάση του σώματος σου και να ανακουφιστείς. 

Κράμπες στα πόδια. Συμβαίνει συχνά γενικότερα, ακόμα πιο συχνά ειδικότερα. Και ιδιαίτερα τη νύχτα. Για αυτό, λίγο πριν πέσεις για ύπνο, ζήτησε από το σύντροφο σου να σου κάνει ένα χαλαρωτικό μασάζ στα πόδια, για να κοιμηθείς ξεκούραστη. Και άνετη.

Με τις ναυτίες τι θα κάνεις; Πρέπει να βρεις λύση. Το καταλαβαίνεις. Γιατί, το να είσαι κουρασμένη και το στομάχι σου να μην σου επιτρέπει να ξεκουραστείς αποτελεί κατάσταση που καλό είναι να μην διαιωνισθεί. Προσπάθησε δύο ώρες πριν την στιγμή του ύπνου, να μην καταναλώσεις καμία τροφή – ιδιαίτερα όσες είναι καυτερές, ενώ μην παραλείψεις να ζητήσεις τις συμβουλές του προσωπικού σου γιατρού, προκειμένου να κρίνει αν χρειάζεσαι κάποιο ειδικό φάρμακο ή ρόφημα. 

And More