Αφυδάτωση στην εγκυμοσύνη: Έξυπνες συμβουλές για να την αποφύγεις

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μέλλουσες μαμάδες την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι η αφυδάτωση. Και αυτό, γιατί στην πραγματικότητα, χρειάζεται να ενυδατώσουν δύο διαφορετικούς οργανισμούς, οι οποίοι “κατοικούν” σε ένα σώμα. Το δικό σου. Λίγο, όμως, η πρωινή ναυτία, λίγο η αποστροφή για το νερό και η κατακράτηση που όσο η κοιλιά σου μεγαλώνει τόσο αυξάνει την ένταση της, η αφυδάτωση αποτελεί μία πρόκληση που πρέπει να λυθεί. Δες τους τρόπους που σου προτείνουμε…

Νερό και πάλι νερό
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για μία πληροφορία που δεν γνωρίζεις, όμως, πόσο συχνά μέσα στην ημέρα καταναλώνεις πραγματικά νερό; Πόσα ποτήρια και με τι συχνότητα; Πριν αρχίσεις τους υπολογισμούς, σκέψου ότι εκτός από την αφυδάτωση, η επαρκής κατανάλωση νερού βοηθά και σε άλλα συχνά – αλλά ολίγον ενοχλητικά – προβλήματα της εγκυμοσύνης, όπως την κατακράτηση υγρών και τη μείωση του ρυθμού που κινείται ο μεταβολισμός. Για να αποφύγεις τη ναυτία που μερικές φορές προκαλεί το νερό, φρόντισε η θερμοκρασία του να είναι ουδέτερη, ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζεστό.

“Ναι” στις δροσιστικές τροφές
Όταν το στομάχι σου δεν δέχεται με ιδιαίτερη ευχάριστη το νερό, μπορείς να το ξεγελάσεις και να του προσφέρεις τροφές πλούσιες σε νερό, όπως το αγγουράκι στη σαλάτα, το γιαούρτι και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Έτσι, θα γλιτώσεις από την αφυδάτωση και θα κρατήσεις τον μεταβολισμό σου στα ύψη.

Μην παραμελείς τις σούπες σου
Το πιο αγαπημένο γεύμα της εποχής μπορεί να σε γλιτώσει από την έντονη αφυδάτωση που προκαλεί η εγκυμοσύνη και να σε χορτάσει με θρεπτικά συστατικά που το σώμα σου έχει ανάγκη λίγο περισσότερο αυτούς τους εννέα μήνες. Οι επιλογές πολλές. Βάλε τα φρούτα και λαχανικά που σου αρέσουν, πειραματίσου με τα μπαχαρικά που έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου, βάλε και λίγα ζυμαρικά ή κοτόπουλο και ετοίμασε ένα πιάτο που θα ευχαριστήσει τον ουρανίσκο σου. 

Πιες και τους χυμούς σου
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ιδανικά για εσένα και το μωρό σου. Και ένας έξυπνος τρόπος να ενυδατωθείς και να προσφέρεις στον οργανισμό σας όλα όσα χρειάζεται. Κάνε λοιπόν, τους χυμούς σου smoothies και απόλαυσε τη στιγμή! 

And More