Εγκυμοσύνη και καλοκαίρι: Χρήσιμες συμβουλές για να περάσεις ευχάριστα και άνετα!

Ζέστη. Υπερβολικά πολλή ζέστη. Είναι αυτή η εποχή που βγαίνεις από το σπίτι και πριν καν προλάβεις να μπεις στο αυτοκίνητο, αισθάνεσαι τις πρώτες σταγόνες ιδρώτα. Θερμό το καλοκαίρι στη χώρα μας. Η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη, αν αυτή τη στιγμή έχεις στην κοιλιά σου το παιδάκι σου. Τι μπορείς να κάνεις, εκτός από υπομονή, για να προστατεύσεις εσένα και το μωρό σου και να περάσεις το καλοκαίρι σου ευχάριστα;

 

 

– Προσπάθησε να πίνεις συνέχεια νερό. Ακόμα, και πριν διψάσεις. Εκεί βρίσκεται το μυστικό. Η εσωτερική ενυδάτωση είναι το α και το ω στην προσπάθεια σου να “ρίξεις” τη θερμοκρασία του σώματος. Για αυτό, να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι με δροσερό (ή ακόμα και κρύο πολύ) νερό. Στην υγειά σου!

– Προτίμησε άνετα και βαμβακερά ρούχα. Σε αυτή τη φάση της ζωής σου, χρειάζεται να αισθάνεσαι ελεύθερη. Τίποτα να μην σε πιέζει. Ούτε καν τα ρούχα σου. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πας για shopping therapy, κοίταξε στο ράφι με τα πιο χαλαρά ρούχα. Πέρα, όμως, από το σχέδιο, ρίξε μία πολύ προσεκτική ματιά και στο υλικό κατασκευής του ρούχου: να είναι βαμβακερό. Ξέχνα, λοιπόν, τα συνθετικά ή τα πολύ στενά γιατί ενισχύουν την εφίδρωση. Επίσης, αν κυκλοφορείς έξω τις ώρες που ο ήλιος είναι έντονος, μην αφήνεις το καπέλο στο σπίτι, αλλά στο κεφάλι σου.

– Περπάτα! Συχνά, η εγκυμοσύνη δημιουργεί αναπάντητα ερωτήματα και τα ερωτήματα άγχος, που καθόλου δεν το θέλεις γενικά, αλλά και ειδικά. Βγες για περπάτημα. Άσε το σώμα και το πνεύμα σου να χαλαρώσουν. Σου αξίζει! Αν, μάλιστα, είσαι στο γ’ τρίμηνο της εγκυμοσύνης, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα βοηθήσει τόσο στην κυκλοφορία του αίματος, όσο και στο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν φυσιολογικό και απαλό τοκετό.

– Φρούτα και λαχανικά στο τραπέζι σου. Και από εκεί στο στομάχι σου. Είναι πολύχρωμα, υγιεινά, light, δροσίζουν τον οργανισμό και “κρύβουν” τις φυτικές ίνες που και εσύ και το μωρό στην κοιλιά σου χρειάζεστε. Πριν, όμως, τα καταναλώσεις αφιέρωσε μερικά λεπτά από το χρόνο σου για πολύ σχολαστικό πλύσιμο.

– Απόφυγε όσο μπορείς, τους χώρους με συνωστισμό. Είναι αυτονόητο πως αυτήν την εποχή καλό είναι να προσέχεις πολύ. Άφησε τους κλειστούς χώρους στο παρελθόν και απάντησε θετικά στη νέα πρόσκληση που “ακούει” στο όνομα: φύση. Άλλωστε, μόλις το μωρό σου γεννηθεί, οι βόλτες με το καρότσι θα γίνουν η νέα αγαπημένη σου καθημερινή συνήθεια.

– Προσπάθησε να μειώσεις τους καφέδες που καταναλώνεις. Ο καφές αυξάνει την ήδη υπερβολικά αυξημένη ανάγκη για ούρηση. Παράλληλα, παρεμποδίζει την απορρόφηση αρκετών θρεπτικών ουσιών που χρειάζεσαι λίγο περισσότερο την περίοδο αυτή, όπως για παράδειγμα το σίδηρο.

– Μείωσε την έκθεση σου στον ήλιο. Αν ο γιατρός σου έχει δώσει το “οκ”, είναι προτιμότερο να απολαύσεις τη βουτιά σου, είτε τις πολύ πρωινές ώρες, είτε το απόγευμα, για να αποφύγεις τις έντονες ακτίνες του ηλίου τις μεσημβρινές ώρες. Α, φυσικά και φοράς το αντηλιακό σου. Όλη μέρα, κάθε μέρα!

And More