Εγκυμοσύνη: Οι τροφές που καλό είναι να βρίσκονται στο πρωινό της μέλλουσας μαμάς

Αν τη στιγμή που διαβάζεις τις γραμμές αυτές περιμένεις το πρώτο σου παιδάκι και το μωράκι σου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα στην κοιλίτσα σου, τότε είσαι πραγματικά ευτυχισμένη. Ανυπομονείς να το κρατήσεις στην αγκαλιά σου και να περάσετε μαζί ευτυχισμένες στιγμές. Πριν, όμως, από όλα αυτά έχεις μπροστά σου μερικούς μήνες που, μεταξύ των άλλων, θα κληθείς να αντιμετωπίσεις ναυτίες, ζαλάδες και άλλα μικρά προβλήματα. Δεν χρειάζεται να αγχωθείς. Μόνο να θυμάσαι ότι η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται! Και να συμπεριλάβεις τις παρακάτω τροφές στο μπολάκι σου…

Βρώμη
Την απολαμβάνεις είτε σκοπεύεις σε λίγους μήνες να φέρεις στον κόσμο αυτό το μωρό σου, είτε όχι. Αν είσαι έγκυος, έχεις έναν λόγο παραπάνω. Η βρώμη σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο στομάχι και κάπως έτσι εσύ αποχωρίζεσαι τις ναυτίες, οι οποίες το πρώτο τρίμηνο ίσως σε ταλαιπωρούν αρκετά.

Μπανάνα
Βρίσκεται στο καλάθι με τα φρούτα όλο το χρόνο. Έχει έντονο χρώμα, απολαυστική γεύση, είναι θρεπτική και πλούσια σε κάλιο. Κράτησε την τελευταία πληροφορία στο μυαλό σου. Ο πιο συχνός λόγος εμφάνισης ναυτίας είναι η απότομη μείωση των επιπέδων καλίου στο σώμα. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι μία μπανάνα για δεκατιανό, πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ, μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά αυτό το τόσο ενοχλητικό συναίσθημα. Μπορεί η μέρα σου να ξεκινήσει καλύτερα;

Γιαούρτι
Τι θα έλεγες να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα μπολάκι που μέσα του “κρύβει” μέλι και ξηρούς καρπούς… και έχει ως βάση το γιαούρτι; Θα ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, θα αντιμετωπίσεις τις ναυτίες – που στο πρώτο τρίμηνο είναι αρκετά ενοχλητικές – και το σημαντικότερο: θα προσλάβεις γευστικά την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεσαι λίγο περισσότερο αν σταμάτησες τη γυμναστική λόγω της εγκυμοσύνης.

Αβοκάντο σε μορφή… τοστ
Η βουτυρώδης υφή του έγινε λατρεία! Άσε που θα σου προσφέρει τα καλά λιπαρά που χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθαρίζεις το αβοκάντο, λιώνεις τη σάρκα του με ένα απλό πιρούνι, προσθέτεις λίγο λεμόνι ή σκόρδο και το αλείφεις σε δύο φέτες ψωμί.

Αβγά με κρακεράκια
Ετοιμάζεις τα αβγά σου σε κατσαρόλα ή τον ατμό και τα προσθέτεις πάνω σε ένα τραγανό κράκερ ή μία φρυγανιά. Με τον συνδυασμό αυτό, καλύπτεις τις αυξημένες σου ανάγκες σε Βιταμίνη Α και ικανοποιείς ταυτόχρονα τον ουρανίσκο σου. Καλημέρα!

*πηγή φωτογραφίας: iStock

And More