Εγκυμοσύνη: Πώς μπορεί ο μπαμπάς να βοηθήσει τη μέλλουσα μαμά

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο χαρούμενες και ταυτόχρονα ιδιαίτερες περίοδοι της ζωής σου. Το ξέρεις. Εννέα μήνες γεμάτοι από ανυπομονησία, ενθουσιασμό και προβλήματα που πρέπει να επιλύσεις ακολουθώντας ή μη τις συμβουλές της μαμάς ή οποιασδήποτε φίλης έχει ήδη παιδί στο οικογενειακό σου περιβάλλον. Μην αγχώνεσαι! Σε αυτό το ταξίδι δεν είσαι μόνη. Έχεις όλους όσους αγαπάς και φυσικά το σύντροφο σου. Αλήθεια, πώς μπορεί να σε βοηθήσει όσο εσύ μετράς αντίστροφα για να μπεις στο μαιευτήριο; Πάρε ιδέες…

Ώρα να μάθει τις βασικές δουλειές του σπιτιού
Μπορεί όσο καιρό απλά συγκατοικούσατε να τα άφηνε όλα σε εσένα, όμως, τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μέσα στην κοιλιά σου μεγαλώνει το μωρό σας. Ο καρπός του έρωτα σας. Δεν χρειάζεται να μάθει τα πιο σύνθετα. Ας ξεκινήσει από τα απλά που και αυτά έχουν τη σημασία τους, όπως για παράδειγμα στα ψώνια του σούπερ μάρκετ και την τακτοποίηση τους. Επίσης, τι θα έλεγες να του μάθεις να μην αφήνει τα πράγματα του σε όποιο σημείο του σπιτιού βρει και να έχει τη δική του γωνιά;

Μαζί στα ραντεβού
Είστε και οι δύο εργαζόμενοι, αφού η δική σου άδεια μητρότητας δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Επίσης, τα πρωτόκολλα είναι αυστηρά, οπότε στα ραντεβού με το γυναικολόγο δεν μπορεί να είστε μαζί. Αυτό, πάντως, που σίγουρα μπορεί να κάνει ο σύντροφος σου είναι να αναδιαμορφώσει λίγο το πρόγραμμα του και να σε πάει ο ίδιος οδικώς στο γιατρό σου.

Φτιάξτε μαζί το βρεφικό δωμάτιο
Δεν υπάρχει πιο ενδιαφέρουσα ασχολία! Συζητήστε μαζί πώς φαντάζεστε το βρεφικό δωμάτιο, ποια χρώματα σας αρέσουν, αντλήστε έμπνευση από εικόνες στο διαδίκτυο και άσε το σύντροφο να βάψει το δωμάτιο, να το διακοσμήσει πάντα υπό των οδηγιών σου.

Το βραδινό το ξύπνημα
Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, θα ταλαιπωρηθείς από ναυτίες, οι οποίες θα διαταράξουν τον ύπνο σου. Αν νιώθεις υπερβολικά εξαντλημένη και κουρασμένη, μην διαστάσεις να ξυπνήσεις το σύντροφο σου και με έναν μαγικό τρόπο θα βρει λύση. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

And More