Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: 5 σωτήρια tips για να περάσεις ευχάριστα

Ίσως, το καλοκαίρι να μην φαντάζει στο μυαλό σου και η πιο ιδανική εποχή για εγκυμοσύνη. Η αλήθεια είναι ότι ίσως ο συνδυασμός υψηλής θερμοκρασίας και ναυτίας που πάντα η εγκυμοσύνη προκαλεί να μην δημιουργούν και την πιο ιδανική συνθήκη για το μωράκι που έχεις στην κοιλιά σου. Και για εσένα φυσικά; Πώς μπορείς, λοιπόν, να κάνεις την εγκυμοσύνη τους καλοκαιρινές μήνες πιο ευχάριστη; Για τσέκαρε…

Νερό, νερό, νερό
Η ενυδάτωση το καλοκαίρι είναι το μυστικό της επιτυχίας. Προσπάθησε να πίνεις νερό, ακόμα και πριν νιώσεις αυτό το όχι και τόσο υπέροχο συναίσθημα δίψας. Η εσωτερική ενυδάτωση είναι το άλφα και το ωμέγα στην προσπάθεια σου να “ρίξεις” τη θερμοκρασία του σώματος. Για αυτό, είτε βρίσκεσαι στο σπίτι, είτε έχεις βγει να πάρεις τον αέρα σου και να αποφορτιστείς από το άγχος και την πίεση που σου δημιουργεί ενδεχομένως η συνθήκη αυτή, έχε πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι με κρύο νερό. Και όλα θα πάνε καλά!

Περπάτα!
Συχνά, η εγκυμοσύνη δημιουργεί αναπάντητα ερωτήματα και τα ερωτήματα άγχος, που καθόλου δεν το θέλεις γενικά, αλλά και ειδικά. Βγες για περπάτημα. Άσε το σώμα και το πνεύμα σου να χαλαρώσουν. Σου αξίζει! Αν, μάλιστα, είσαι στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα βοηθήσει τόσο στην κυκλοφορία του αίματος, όσο και στο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν φυσιολογικό και απαλό τοκετό. Βρες, λοιπόν, το δικό σου μονοπάτι απόδρασης και νιώσε την ελευθερία να διαπερνά το σώμα σου.

Όχι και τόσοι καφέδες…
Ο καφές αυξάνει την ήδη υπερβολικά αυξημένη ανάγκη για ούρηση. Παράλληλα, παρεμποδίζει την απορρόφηση αρκετών θρεπτικών ουσιών που χρειάζεσαι λίγο περισσότερο την περίοδο αυτή, όπως για παράδειγμα το σίδηρο.

Καλός ο ήλιος, αλλά όχι στο ζενίθ
Αν ο γιατρός σου έχει δώσει το “οκ” – γιατί η βιταμίνη D είναι πολύτιμη και απαραίτητη -, είναι προτιμότερο να απολαύσεις τη βουτιά σου, είτε τις πολύ πρωινές ώρες, είτε το απόγευμα, για να αποφύγεις τις έντονες ακτίνες του ηλίου τις μεσημβρινές ώρες. Α, φυσικά και φοράς το αντηλιακό σου. Όλη μέρα, κάθε μέρα.

Τα ρούχα σου να είναι άνετα και βαμβακερά
Δεν θες κάτι που να σε στενεύει, να περιορίζει τις κινήσεις σου και να σε ζεσταίνει. Σε αυτή τη φάση της ζωής σου, χρειάζεται να αισθάνεσαι ελεύθερη. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πας για shopping therapy, κοίταξε στο ράφι με τα πιο χαλαρά ρούχα. Πέρα, όμως, από το σχέδιο, ρίξε μία πολύ προσεκτική ματιά και στο υλικό κατασκευής του ρούχου: να είναι βαμβακερό. Ξέχνα, λοιπόν, τα συνθετικά ή τα πολύ στενά γιατί ενισχύουν την εφίδρωση. 

And More