Η επιστήμη μίλησε: Αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για να αποκτήσεις παιδί

Κανείς και ποτέ (εντάξει, υπάρχουν και εξαιρέσεις) δεν θα αισθανθεί απολύτως έτοιμος να αποκτήσει παιδιά! Όσο κι αν η επιθυμία είναι μεγάλη και η λαχτάρα για ένα μωρό έχει χτυπήσει… κόκκινο, η ετοιμότητα απέναντι σε αυτό το νέο και εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο στη ζωή ενός ανθρώπου είναι κάτι το οποίο πάντοτε θα δημιουργεί αμφιβολίες! Αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει, αν είναι πραγματικά έτοιμος και σε θέση να μεγαλώσει και να φροντίσει ένα τόσο ευαίσθητο πλασματάκι! Πώς θα σου φαινόταν, όμως, αν ερχόταν κάποιος και σου έλεγε: “Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνεις”; Ε, λοιπόν, η επιστήμη το έχει ήδη πει! Μαντεύεις πότε είναι;

Σύμφωνα με μελέτη του 2016 που διενεργήθηκε από το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, με θέμα τη γονιμότητα της γυναίκας και τις διαφορετικές φάσεις της ανάλογα με την ηλικία, η καλύτερη στιγμή για να αποκτήσει μια γυναίκα παιδί είναι στα 32 χρόνια της! Συγκεκριμένα, η έρευνα σημειώνει: “Η γονιμότητα της γυναίκας αρχίζει να μειώνεται σταδιακά, αλλά σημαντικά, ξεκινώντας στην ηλικία των 32 ετών και ελαττώνεται με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς μετά τα 37 έτη”.

Φυσικά, κανείς δεν θα σου ορίσει πότε είναι είναι η κατάλληλη στιγμή, αν είναι πολύ αργά ή πολύ νωρίς, για να αποκτήσεις παιδιά, αφού αυτή είναι μια καθαρά προσωπική και ατομική επιλογή! Εκείνο, όμως, που επισημαίνει η έρευνα είναι πως στην ηλικία των 32 ετών, μια γυναίκα έχει άριστες πιθανότητες να μείνει έγκυος!

And More