Hollywood issue: 5 ηθοποιοί που χρειάστηκε να κρύψουν την εγκυμοσύνη τους για έναν ρόλο

Πολλές φορές λέμε ότι η δουλειά της χολιγουντιανής ηθοποιού είναι… δύσκολη, αλλά ελάχιστες είναι εκείνες που το εννοούμε πραγματικά. Κι όμως, υπάρχουν φορές που η φράση έχει υπάρξει τόσο αληθινή, που δύσκολα ξεχνιέται! Όπως είναι οι περιπτώσεις που αρκετές ηθοποιοί έχει χρειαστεί να διανύσουν ακόμη και ολόκληρη την εγκυμοσύνη τους μπροστά από τις κινηματογραφικές κάμερες, στα γυρίσματα μιας ταινίας! Μάλιστα, είναι πολλές οι γυναίκες στη βιομηχανία του σινεμά και της τηλεόρασης, που αναγκάστηκαν να υποδυθούν το ρόλο τους με την κοιλιά στο… στόμα. Ωστόσο, δεν ίσχυσαν για όλες οι ίδιες συνθήκες, καθώς κάποιες κατάφεραν να “κρύψουν” τη φουσκωμένη κοιλίτσα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ενώ άλλες χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ντουμπλέρ και κασκαντέρ για να ολοκληρωθούν οι σκηνές τους.

Σίγουρα θα θυμάσαι και εσύ αρκετές περιπτώσεις που κάποια από τις αγαπημένες σου ηθοποιούς εμφανίστηκε ελαφρώς… φουσκωμένη στην ταινία που πρωταγωνιστούσε! Και τότε πίστεψες πως ίσως να ευθύνεται το ρούχο ή η συγκεκριμένη γωνία λήψης. Μάλλον, όμως, τώρα θα πρέπει να το ξανασκεφτείς, αφού τις περισσότερες φορές πρόκειται για μια εγκυμοσύνη που “ανάγκασε” τους ενδυματολόγους και τους costume designers να προσαρμόσουν τα ρούχα τους αναλόγως ή τον σκηνοθέτη να χρησιμοποιήσει ειδικά τεχνάσματα για να αποφύγει τα “επίμαχα” πλάνα ή ακόμη και τον διευθυντή παραγωγής να “πειράξει” τις σκηνές στο μοντάζ! Σε κάθε περίπτωση, το show έπρεπε να go on και μερικές από τις κορυφαίες και πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες του Hollywood βίωσαν την εγκυμοσύνη τους on set!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις μερικές από αυτές σε on duty… ενδιαφέρουσα!

Η Gal Gadot στο Wonder Woman

Όταν το 2017 κυκλοφόρησε στις αίθουσες η ταινία Wonder Woman, πολλοί ήταν εκείνοι που την εξύμνησαν για την παρουσίαση ενός τόσο δυναμικού γυναικείου προτύπου! Πίσω, όμως, από την κινηματογραφική Wonder Woman, κρύβεται μια πολύ πιο δυναμική ηθοποιός, αφού η ταλαντούχα και τόσο-όμορφη-που-κόβει-την-ανάσα Gal Gadot διένυε τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της σε κάποια περίοδο των γυρισμάτων, ακόμη και σε φάσεις που έπρεπε να γίνουν οι σκηνές μάχης on camera! Για να “καλυφθεί”, όμως, η εγκυμοσύνη της, το συνεργείο τοποθετούσε πάνω από το κοστούμι της σούπερ ηρωίδας ένα πράσινο πανί, ώστε με special effect να αφαιρεθεί η περιοχή της κοιλιάς στην διαδικασία του μοντάζ.

“Στα κοντινά πλάνα έμοιαζα πάρα πολύ με την Wonder Woman, αλλά στα μακρινά ήμουν πολύ αστεία, σαν η Wonder Woman να είχε μείνει έγκυος από τον Kermit, τον βάτραχο” είπε η ίδια σε συνέντευξή της.

 

Η Halle Berry στο X-Men: Days of Future Past

Ως μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές superhero ταινιών, το X-Men: Days of Future Past σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία το 2014 που κυκλοφόρησε. Για να ολοκληρωθούν, όμως, τα γυρίσματά της, μία από τις πρωταγωνίστριες χρειάστηκε να επιδείξει τις σούπερ δυνάμεις της! Βλέπεις, η Halle Berry ήταν τριών μηνών έγκυος και έμπαινε στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Γι’ αυτό και η παραγωγή αποφάσισε να ολοκληρώσει τις σκηνές που εμφανιζόταν η ηθοποιός πριν από όλους τους άλλους, ώστε να προλάβουν το baby bump πριν εμφανιστεί!

“Έπρεπε να κάνω τα γυρίσματα πάρα πολύ γρήγορα. Οι σκηνές μου ολοκληρώθηκαν σε περίπου δύο εβδομάδες. Τόσο καιρό κατάφερα να παίξω πριν αρχίσει η κοιλιά μου να… ξεχειλίζει από το κοστούμι μου” αποκάλυψε η ίδια αργότερα.

 

Η Kerry Washington στο Scandal

Η δυναμική “Olivia Pope” του τηλεοπτικού hit Scandal δεν διένυσε μία, αλλά δύο εγκυμοσύνες στο set των γυρισμάτων. Και ενώ αρχικά όλοι θεωρούσαν πως η κοιλιά της Kerry Washington θα ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση, ωστόσο η ίδια ήρθε αντιμέτωπη με την ερμηνευτική ικανότητά της κατά την διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης της το 2014. “Διένυα μία εκπληκτική σωματική μετάβαση, αυτό το υπέροχο και τεράστιο ταξίδι προς την απόκτηση ενός μωρού, το οποίο δεν βίωνε ο χαρακτήρας που ενσάρκωνα. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να βρω έναν τρόπο να είμαι αυτή η γυναίκα (Olivia), την στιγμή που το κορμί μου άλλαζε και εξελισσόταν μέρα με την μέρα” εξήγησε η ίδια για την εμπειρία της.

Παρ’ όλα αυτά, όταν έφτασε η στιγμή της δεύτερης εγκυμοσύνης το 2016, τα μονοπάτια ήταν πλέον γνώριμα για την διάσημη ηθοποιό και πλέον η κάλυψη της κοιλιάς ήταν το ζητούμενο. Δεν υπάρχει, όμως, τίποτα που να μην μπορεί να κρύψει μια μεγάλη τσάντα, μια πολυθρόνα ή μια σωστά τοποθετημένη λάμπα!

 

Η Scarlett Johansson στο Avengers: Age of Ultron

Φαντάσου να παίζεις την Black Widow των Avengers, να έχεις έναν σκασμό σκηνές μάχης, να χρειάζεται να κατατροπώνεις συνεχώς τους αντιπάλους γιατί είσαι “αυθεντία” στις πολεμικές τέχνης και τις ακροβατικές κινήσεις και μέσα σε όλα αυτά να είσαι η Scarlett Johansson και φυσικά να είσαι έγκυος. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Από την στιγμή που έπρεπε να υποδυθεί τον ρόλο της και να συμμετέχει σε όλες τις action scenes της ταινίας, μόνο μία λύση υπήρχε για την ηθοποιό: μία κασκαντέρ! Εντάξει, στην περίπτωσή της ήταν τρεις γυναίκες κασκαντέρ, οι οποίες γύριζαν τις σκληρές σκηνές δράσης και έπειτα στο μοντάζ οι ειδικοί σε special effect προσέθεταν το πρόσωπο της ηθοποιού στο σώμα της ντουμπλέρ.

“Η ντουμπλέρ μου, Heidi Moneymaker, είναι πραγματικά απίθανη και αυτή την φορά έφαγε αρκετές μπουνιές για εμένα, κυριολεκτικά. Αυτή είναι η τέταρτη ή πέμπτη φορά που συνεργαζόμαστε, οπότε είχαμε μια φυσική σύνδεση μεταξύ μας” περιέγραψε η Johansson σε συνέντευξή της.

 

Η Emily Blunt στο Into the Woods

Μια εγκυμοσύνη είναι αρκετά δύσκολο -έως αδύνατο- να προγραμματιστεί πλήρως. Επομένως, όταν συμβεί μπορεί να “πέφτει” πάνω σε άλλα σχέδια. Ακριβώς αυτό συνέβη στην περίπτωση της Emily Blunt κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του Into the Woods το 2014. Βλέπεις, η ηθοποιός έμαθε πως είναι έγκυος την ίδια στιγμή που της ανακοινώθηκε ότι θα συμμετάσχει στην παραγωγή. “Έμαθα πως είμαι έγκυος την εβδομάδα που υπέγραψε το συμβόλαιο για την ταινία, επομένως ήταν αρκετά πιεστικό” είπε η ίδια.

Όπως αποκάλυψε, χρειάστηκε να περάσει λίγος καιρός μέχρι να νιώσει άνετα να μοιραστεί τα ευχάριστα νέα με τον σκηνοθέτη της ταινίας. Αυτό έγινε όταν βρισκόταν προς το τέλος του πρώτου τριμήνου και πλέον θα ξεκινούσαν οι πρόβες. Για να ξεπεραστεί, όμως, η δυσκολία, η ηθοποιός χρειάστηκε να συνεργαστεί στενά με τους costume designers, προκειμένου να διαμορφώσουν κατάλληλα τα κοστούμια της, αλλά και με το υπόλοιπο cast της ταινίας, αφού σε αρκετές σκηνές χρειάστηκε να “κρύβεται” πίσω από κάποιον συμπρωταγωνιστή της, προκειμένου να καλύπτεται η φουσκωμένη κοιλιά της.

And More