Homecoming: Η Beyoncé αποκαλύπτει τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης και του τοκετού της

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, κάπου ανάμεσα στα πασχαλινά ψώνια και τις λαμπάδες για τα παιδιά, οι περισσότερες από εμάς απολαύσαμε την χαλαρότητα του καναπέ μας, συνοδεία του ολοκαίνουριου documentary της Beyoncé, Homecoming που μόλις κυκλοφόρησε στο Netflix! Και κάπως έτσι, νιώσαμε από πρώτο χέρι το βάρος της προετοιμασίας για την εμφάνιση της Queen Bey στο περσινό Coachella festival, αλλά και την απήχηση και τον αντίκτυπο που είχε το act και η τέχνη της στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή. Στην πραγματικότητα, όμως, είδαμε τον αγώνα μίας γυναίκας να κρατηθεί στην κορυφή και να σταθεί αντάξια του “μύθου” που η ίδια με την δυναμική της έχτισε για τον εαυτό της! Μέσα σε όλες τις εξομολογήσεις της, η μαμά Beyoncé μίλησε φυσικά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην δεύτερη εγκυμοσύνη της, αλλά και για την προσπάθεια που έπρεπε να καταβάλει για να επανέλθει στην σκηνή μετά τον ερχομό των δίδυμων Sir και Rumi.

“Το σώμα μου υπέστη περισσότερα από όσα πίστευα ότι μπορεί να αντέξει” λέει χαρακτηριστικά η Beyoncé στο ντοκιμαντέρ “HΘMΣCΘMING”, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως η εγκυμοσύνη της δεν ήταν προγραμματισμένη: “Και κατέληξα να κυοφορώ δίδυμα, πράγμα που έφερε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη”. Επιπλέον, η performer εμφάνισε προεκλαμψία, μια πάθηση που επηρεάζει την αρτηριακή πίεση της μητέρας και θέτει σε κίνδυνο τόσο εκείνη, όσο το έμβρυο. Μάλιστα, όπως περιγράφει η ίδια στο documentary: “Όσο ήταν ακόμα στην κοιλιά μου, ένα από τα μωρά σταμάτησε να έχει καρδιακούς παλμούς μερικές φορές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να προχωρήσουμε εσπευσμένα σε καισαρική τομή”.

Και έπειτα ήρθε η διαδικασία της αποκατάστασης, αλλά και της προετοιμασίας για την επόμενη εμφάνισή της στο Coachella, που όπως περιγράφει η μουσικός ήταν τεράστια πρόκληση, αφού προσπαθούσε να μάθει τις χορογραφίες τους, ενώ το κορμί της επούλωνε ακόμα από το χειρουργείο και την στιγμή που η ίδια το μόνο που ήθελε ήταν αν επιστρέψει στα δύο νεογέννητα μωρά της. “Υπήρχαν μέρες που νόμιζα ότι δεν θα ήμουν ποτέ ξανά η ίδια. Πως δεν θα ήμουν ποτέ στο ίδιο επίπεδο σωματικά και πως η δύναμη και η αντοχή μου δεν θα ήταν τα ίδια πάλι” κατέληγε η performer.

And More