Ηθοποιοί σε… ενδιαφέρουσα: 8 φορές που η μικρή οθόνη δεν έκρυψε την εγκυμοσύνη

Πολλές φορές λέμε ότι η δουλειά της ηθοποιού είναι… βαριά, αλλά ελάχιστες είναι εκείνες που το εννοούμε. Κι όμως, υπάρχουν φορές που η φράση έχει υπάρξει τόσο αληθινή, που δύσκολα ξεχνιέται! Όπως είναι οι περιπτώσεις που αρκετές ηθοποιοί έχει χρειαστεί να διανύσουν ακόμη και ολόκληρη την εγκυμοσύνη τους μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, στα γυρίσματα ενός σήριαλ! Μάλιστα. Είναι πολλές οι γυναίκες στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, που αναγκάστηκαν να υποδυθούν το ρόλο τους με την κοιλιά στο… στόμα. Ωστόσο, δεν ίσχυσαν για όλες οι ίδιες συνθήκες, καθώς κάποιες κατάφεραν να ενσαρκώσουν την εγκυμονούσα και στην πλοκή της σειράς, ενώ άλλες χρειάστηκε να “κρύψουν” τη φουσκωμένη κοιλίτσα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται πάντα για το πιο εύκολο task όσον αφορά τους συντελεστές της σειράς. Μια έκτακτη και απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη μπορεί να φέρει μεγάλη αναστάτωση στο τηλεοπτικό σετ, καθώς μια δουλειά βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα σενάρια συνήθως έχουν γραφτεί, οι χαρακτήρες έχουν συγκεκριμένη πορεία και το story υπακούει σε μια συνέχεια. Και ξαφνικά, η πρωταγωνίστρια μένει έγκυος, φέρνοντας μια σχετική αναστάτωση. Οι επιλογές είναι δύο: είτε θα ενσωματωθεί το γεγονός και στην πλοκή, είτε θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην φαίνεται η αλλαγή στο σώμα της ηθοποιού. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις δε, ίσως η εγκυμοσύνη “μεταφραστεί” ως αύξηση του βάρους της πρωταγωνίστριας ή ως ένα κωμικό στοιχείο στο σενάριο.

Σίγουρα θα θυμάσαι και εσύ αρκετές περιπτώσεις που κάποια από τις αγαπημένες σου ηθοποιούς εμφανίστηκε έγκυος στη σειρά που δεν χάνεις επεισόδιο! Και τότε πίστεψες πως πρόκειται για μια απλή προσθήκη στην υπόθεση, ως φυσική εξέλιξη της ηρωίδας που ενσαρκώνει. Μάλλον, όμως, τώρα θα πρέπει να το ξανασκεφτείς, αφού τις περισσότερες φορές πρόκειται για μια πραγματική εγκυμοσύνη που “ανάγκασε” τους σεναριογράφους και τους σκηνοθέτες να προσαρμόσουν το σενάριο αναλόγως. Ή αν κάποιες φορές παρατήρησες μια μικρή… αλλαγή στο σώμα της πρωταγωνίστριας, ένα μικρό φούσκωμα στο πρόσωπό της ή κάποιες νέες και ασυνήθιστες έως τότε στιλιστικές επιλογές, τότε το πιο πιθανό είναι πως κάτω από τα φαρδιά ρούχα, τα gros plan και τα πολλά props “κρυβόταν” ένα μικρό ή μεγαλύτερο φούσκωμα!

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικές από τις αγαπημένες σου σταρ σε on duty… ενδιαφέρουσα!

Sarah Jessica Parker


Η Carrie δεν έμεινε ποτέ έγκυος και δεν απέκτησε παιδιά. Άλλωστε μια τέτοια εξέλιξη μάλλον θα… ξένιζε τους fans του Sex & the City. Η εγκυμοσύνη της Sarah Jessica Parker, λοιπόν, καλύφθηκε από φαρδιά και εκκεντρικά φορέματα αντ’ αυτού.

Lisa Kudrow


Όχι, η “Phoebe” δεν φορούσε ψεύτικη κοιλιά στην εγκυμοσύνη των τρίδυμων του… αδερφού της στο Friends. Όσο τραβηγμένο κι αν ήταν το σενάριο (τυπικό χιούμορ του Friends), η ηθοποιός ήταν πράγματι έγκυος εκείνη την περίοδο.

Courteney Cox


Όσο για την… κολλητή της “Monica”, στην περίπτωσή της το σενάριο ήταν ήδη αρκετά προχωρημένο και με εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, ώστε η εγκυμοσύνη της να χρησιμοποιηθεί και στη σειρά.

Kerry Washington


Η “Olivia” του Scandal δεν ήταν δυνατό να… εγκυμονεί το εξώγαμο παιδί του Προέδρου των ΗΠΑ. Η Kerry Washington, λοιπόν, κρύφτηκε πίσω από filofax, τσάντες, παλτό, φορέματα και ό,τι άλλο σκέφτηκαν οι συντελεστές.

Claire Danes


Η πράκτορας της CIA και ηρωίδα του Homeland έμεινε έγκυος στη διάρκεια της σειράς, αλλά εδώ η παραγωγή σκέφτηκε κάτι ακόμη πιο προχωρημένο -όπως και η εγκυμοσύνη της Claire Danes! Χρησιμοποίησαν ντουμπλέρ για όλες τις σκηνές δράσεις, ώστε να μην τραυματιστεί η ηθοποιός.

Ellen Pompeo


Η κεντρική ηρωίδα του Grey’s Anatomy έμεινε έγκυος αρκετές φορές στα περισσότερα από δέκα χρόνια της σειράς, αλλά καμία από αυτές δεν βγήκε on camera!

Jessica Capshaw


Η πρωταγωνίστρια του Grey’s Anatomy έμεινε έγκυος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ωστόσο δεν εξυπηρετούσε την πλοκή. Η λύση; Ο… ρόλος της έφυγε για την Αφρική για κάποιο διάστημα!

Jennifer Garner


Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας σεζόν του Alias η Jennifer Garner ήταν έγκυος στην κόρη της Violet και οι συντελεστές αποφάσισαν να το ενσωματώσουν στο σενάριο.

And More