Λιγούρες στην εγκυμοσύνη: 5 σνακ για να τις νικήσεις χωρίς τύψεις

Ναι, όλοι μας βιώνουμε ανά διαστήματα το αίσθημα λιγούρας. Αυτό το έντονο συναίσθημα, κατά το οποίο ο ουρανίσκος σου λαχταρά κάτι γλυκό και θέλει να το απολαύσει πάση θυσία. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να περιγράψει καλύτερα αυτή την αίσθηση πέρα από μία γυναίκα που είναι σε ενδιαφέρουσα. Οι ορμόνες, που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μέσα σου μεγαλώνεις μία ζωή ακόμη δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ λιγούρας και όχι μόνο. Επειδή ξέρω ότι θες να προσέξεις τη γραμμή σου, σου έχω ετοιμάσει μερικά άκρως υγιεινά σνακ για να την καταπολεμήσεις χωρίς τύψεις!

Λιωμένα μήλα με λίγη κανέλα
Η γεύση του συγκεκριμένου γλυκού θα σου θυμίσει πεντανόστιμη μηλόπιτα. Μόνο στη γεύση. Γιατί, οι θερμίδες είναι απειροελάχιστες. Ξεκινάς, πλένοντας και ξεφλουδίζοντας τα μήλα. Στην συνέχεια, τα μεταφέρεις σε ένα μπολ και από πάνω τρίβεις λίγη κανέλα ή βανίλια. Το μεταφέρεις στο φούρνο μικροκυμάτων για τρία λεπτάκια και το γλυκό σου είναι έτοιμο.

Μπανάνα με Φυστικοβούτυρο
Το κάλιο που βρίσκεται στο σώμα της μπανάνα φροντίζει το σώμα, με το μαγνήσιο να προσέχει λίγο παραπάνω τους μύες και τα κόκκαλα σου. Το πάντρεμα του με το φυστικοβούτυρο θα δώσει γεύση στο σνακ σου, χρώμα στο πιάτο και μία υγιεινή λύση στις λιγούρες, ειδικά του τελευταίου τριμήνου.

Αβοκάντο Τοστ
Η βουτυρώδης υφή του έγινε λατρεία! Άσε που θα σου προσφέρει τα καλά λιπαρά που χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθαρίζεις το αβοκάντο, λιώνεις τη σάρκα του με ένα απλό πιρούνι, προσθέτεις λίγο λεμόνι ή σκόρδο και το αλείφεις σε δύο φέτες ψωμί. Όνειρο!

Ποπ Κορν με Καραμέλα
Το ποπ κορν, ειδικά όταν το φτιάχνεις με τα χεράκια σου, έχει λίγες θερμίδες. Δοκίμασε στη συνταγή σου να αντικαταστήσεις το βούτυρο με μαργαρίνη. Για να καλύψεις την ανάγκη σου για γλυκό, δοκίμασε να προσθέσεις λίγη καραμέλα από πάνω. Θα το λατρέψεις. 

Μους κακάο με αβοκάντο
Λιγότερες από 100 θερμίδες σε ένα μικρό ποτήρι αρκούν για να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου και να μην χαλάσεις τη σιλουέτα σου. Ρίξε μία ματιά πως θα την φτιάξεις εδώ

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

And More