Μη χάσεις την εκδήλωση της UNESCO στο Παίδων “Αγία Σοφία”!

Μη χάσεις την εκδήλωση της Έδρας UNESCO Εφηβικής Ιατρικής για το “Επετειακό Έτος Γεωργίου Παπανικολάου 2012″. Διακεκριμένοι επιστήμονες θα σου μιλήσουν για τον καρκίνο της μήτρας και την πρόληψή του! Σε ενδιαφέρει!

Πού; Η εκδήλωση διοργανώνεται την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, στις 2 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου, στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!

Η UNESCO κάθε χρόνο τιμά προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της Επιστήμης, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, με σκοπό να τους προσδώσει μια οικουμενική διάσταση και σημασία.

Στο πλαίσιο αυτό, o Παγκόσμιος Οργανισμός συνέδεσε το όνομά του με την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατο του Έλληνα ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου (1883-1962), πατέρα της σύγχρονης κυτταρολογίας, γνωστό για την επαναστατική ανακάλυψη της «Εξέτασης κατά Παπανικολάου» που ανιχνεύει έγκαιρα τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ώστε να εορταστεί παγκοσμίως η προσφορά του σπουδαίου Κυμαίου επιστήμονα στην ανθρωπότητα.

Η επέτειος αυτή αποτελεί την πρώτη ελληνική επέτειο που συνδέθηκε με την UNESCO.

Επ’ ευκαιρία της επετείου αυτής, στις 14 Δεκεμβρίου 2012, η Έδρα UNESCO Εφηβικής Ιατρικής της Α’ Παιδιατρικής
Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, διοργανώνει τιμητική επιστημονική εκδήλωση για να υπογραμμίσει τη σημασία της προληπτικής ιατρικής στη ζωή της γυναίκας ξεκινώντας από το σημαντικότερο σταθμό της ζωής της, την εφηβεία.

And More