Μουσική στην εγκυμοσύνη: Πώς ωφελεί εσένα και το έμβρυο;

Είναι η καλύτερη σου συντροφιά σε δύσκολες μέρες, σε κάνει να χαμογελάς και να ξεχνάς τον πόνο. Ναι, η μουσική είναι ευεργετική. Ειδικά, αν η Playlist που επιλέγεις είναι γεμάτη από τα αγαπημένα σου τραγούδια – εκείνα που θέλεις να ακούς ξανά και ξανά. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, η δράση της μουσικής είναι εξίσου θαυματουργή και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όσο περιμένεις να φέρεις το μωρό σου στον κόσμο αυτό. Ποια οφέλη προσφέρει σε εσένα και το έμβρυο; 

Βελτιώνει τα αντανακλαστικά του μωρού
Μπορεί να νομίζεις ότι το έμβρυο στην κοιλιά σου δεν καταλαβαίνει και τόσα πολλά, η πραγματικότητα έρχεται να σε διαψεύσει. Όταν ακούς μουσική στον καναπέ σου, το μωρό ακούει τις δονήσεις και προσπαθεί να αντιδράσει σε αυτές. Ουσιαστικά, προσπαθεί να συγχρονίσει τις κινήσεις του με το ρυθμό της μουσικής, αποκτώντας μία πρώτη αίσθηση του πότε πρέπει να κουνάει τα χεράκια και τα ποδαράκια του. 

Χαλαρώνεις
Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας! Όλα τα τρίμηνα της εγκυμοσύνης δεν είναι το ίδιο. Μερικά χαρακτηρίζονται από ναυτίες και όχι-και-τόσο-γλυκούς πόνους. Η μουσική σε βοηθάει να ξεχάσεις για λίγο το συγκεκριμένο αίσθημα, κάνει το μυαλό σου να ταξιδεύει και σου δίνει την δυνατότητα να πάρεις μία ανάσα που θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις την κύηση σε χαμόγελο και ενθουσιασμό για το μωρό που σε λίγους μήνες θα είναι στην αγκαλιά σου.

Ακοή θαυματουργή
και ανεπτυγμένη από το διάστημα που το μωρό βρίσκεται στην κοιλιά σου. Μπορεί το αγέννητο μωρό να μην σε θέση να αντιληφθεί τη μουσική και να αποκωδικοποιήσει τη μελωδία, όμως, αναγνωρίζει τη δόνηση και προσπαθεί να την νιώσει όσο τον δυνατόν πιο δυνατά. Οι αισθήσεις του διεγείρονται απαλά και η ακοή του αρχίζει να λαμβάνει, σύμφωνα με ερευνητές, τον πρώτο σπόρο ανάπτυξης της. Πάτα Play, λοιπόν!

Νότα, νότα χτίζεται η προσωπικότητα
Το είδος της μουσικής που ακούς ενώ είσαι σε ενδιαφέρουσα, μπορεί να επηρεάσει τη συνολική προσωπικότητα του μωρού. Εάν ακούς χαλαρωτικούς ήχους και απαλή μουσική, το μωρό σου θα μπορούσε να αναπτύξει μια ήρεμη προσωπικότητα. Από την άλλη πλευρά, εάν ακούς μουσική που είναι δυναμική και εκρηκτική, σύμφωνα με έρευνα του “Momjunction”, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία λίγο ανήσυχη προσωπικότητα με παιχνιδιάρικη διάθεση και όρεξη για αταξίες.

Έχεις έτοιμο το πρώτο του νανούρισμα
Αρκετοί ερευνητές πιστεύουν ότι το αγέννητο μωρό θυμάται τους πρώτους μήνες εν ζωή την μελωδία που άκουγε όσο ήταν στην κοιλιά σου. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό: Τα βράδια που δυσκολεύεται πολύ να κοιμηθεί, μπορείς να τους λες μία μικρή ιστοριούλα, να το πάρεις αγκαλιά και να έχεις στο παρασκήνιο το τραγούδι που άκουσες περισσότερο όσο ήσουν έγκυος. 

 

And More