Οδηγός… μέλλουσας μαμάς: Πέντε πράγματα που θα θέλεις να κάνεις πριν γίνεις μητέρα

Η άφιξη του πρώτου μωρού στη ζωή σου θα σου επιφυλάσσει σίγουρα πολλές εκπλήξεις! Για αρκετές από τις νέες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσεις ως μητέρα θα είσαι επαρκώς προετοιμασμένη -άλλωστε, το μητρικό ένστικτο θα μπει σε λειτουργία αυτομάτως-, ωστόσο θα υπάρξουν και αρκετές στιγμές που θα νιώσεις πως η καθημερινότητα δεν είναι αρκετή για να χωρέσει όλες τις νέες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνεις. Τις περισσότερες φορές, αρκεί μια βαθιά ανάσα για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις και να αντεπεξέλθεις στις αυξημένες υποχρεώσεις. Για όλες τις υπόλοιπες, όμως, θα χρειαστεί να προετοιμαστείς από τώρα: για εκείνα τα μακρόσυρτα ξενύχτια που θα “αφιερώσεις” στο θηλασμό του μωρού, για τον ελεύθερο χρόνο σου που θα εξαφανιστεί σε χρόνο dt, για τα χρήματα που θα φοβάσαι να ξοδέψεις, για τις βόλτες στην πόλη (και τα μπαράκια της) που θα μειωθούν δραματικά, για τον μεσημεριανό υπνάκο που θα μοιάζει ονειρεμένη πολυτέλεια, για τις φίλες που θα ξεχάσεις πώς είναι το πρόσωπό τους και για όλες τις παρόμοιες στιγμές που θα συνειδητοποιήσεις πως η ζωή σου έχει αλλάξει ριζικά!

Γι’ αυτό και αν έχεις αποφασίσει να μεγαλώσεις την οικογένειά σου και να αποκτήσεις το πρώτο παιδί σου, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να “χορτάσεις” την ανεμελιά σου! Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις όσα προλαβαίνεις (και επιβάλλεται) να κάνεις πριν αποκτήσεις το πρώτο παιδί σου!

 

♦ Κάνε ονειρεμένες διακοπές με το σύντροφό σου
Όποιο κι αν είναι το στυλ σου, αν προτιμάς μία κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή πόλη και ένα στιλάτο Airbnb, έναν ειδυλλιακό προορισμό σε κάποιο πολυτελές resort ή μια εξωτική τοποθεσία με μπανγκαλόου από μπαμπού, το ζήτημα είναι να απολαύσεις όσο έχεις καιρό την ξεγνοιασιά και την χαλάρωση που έχουν οι διακοπές με το σύντροφό σου και χωρίς κανέναν περισπασμό! Διότι στο μέλλον θα χρειαστεί να “ξεχάσεις” το δροσιστικό cocktail πλάι στην πισίνα, γιατί θα πρέπει να τρέχεις να προλάβεις το μικρό σου που κατευθύνεται… απειλητικά προς τη θάλασσα!

 

♦ Αγόρασε εκείνη την τσάντα που “φλερτάρεις” τόσο καιρό
Υπάρχει μία αλήθεια που όλοι σου κρύβουν προς το παρόν, αλλά οφείλω να σου πω από τώρα για να ξέρει τι να περιμένεις. Όταν αποκτήσεις παιδί, η μόνη τσάντα που θα κουβαλάς στην καθημερινότητά σου είναι το backpack με όοολα τα υπάρχοντα του μικρού σου και τις πάνες -τις εκατοντάδες πάνες. Γι’ αυτό, λοιπόν, τώρα είναι η σωστή στιγμή να κάνεις εκείνη την “επένδυση” που τόσο καιρό σκέφτεσαι και να αγοράσεις τη λατρεμένη τσάντα που τόσο λαχταράς. Δες το σαν μια επένδυση για το μέλλον, αλλά και κάτι που θα “χορτάσεις” στο παρόν!

 

♦ Κάνε το χόμπι που σκέφτεσαι τα τελευταία… τρία χρόνια
Αν ήθελες να ξεκινήσεις μαθήματα χορού ή yoga, αν ονειρευόσουν να μάθεις να παίζεις γιουκαλίλι ή να φτιάχνεις κεραμικά βάζα, αλλά το ανέβαλες συνεχώς, τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία σου! Μετά τον ερχομό του παιδιού, ο ελεύθερος χρόνος σου θα είναι δραματικά μειωμένος σε σχέση με την τωρινή κατάσταση. Μην αφήσεις, λοιπόν, τα πράγματα στην τύχη τους και ευχαριστήσου τώρα κάτι που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον! Θα σε ευχαριστείς στο μέλλον!

 

♦ Κοιμήσου
Κοιμήσου στον καναπέ, στο κρεβάτι, στο πάτωμα ή και όρθια. Κοιμήσου μεσημέρι, βράδυ, πρωί και απόγευμα. Κοιμήσου όπου και όσο περισσότερο μπορείς! Γιατί μόλις έρθει το παιδί στη ζωή σου, θα ξεχάσεις πώς είναι να κοιμάσαι! Αυτό που λένε “όποτε κοιμάται το μωρό πρέπει να κοιμάται και η μαμά”; Δεν το λένε τυχαία! Γι’ αυτό “γέμισε” τώρα… τις μπαταρίες με όσο περισσότερο ύπνο μπορείς, αφού σύντομα δεν θα μπορείς να το κάνεις.

 

♦ Πιες ένα ποτηράκι κρασί παραπάνω
Κάθε φορά που βγαίνεις για ένα ποτό σκέφτεσαι “αύριο δουλεύω” ή “ας μην το παρακάνω”. Σύντομα, όμως, δεν θα μπορείς να πιεις κανένα ποτήρι κρασί σύντομα ως εγκυμονούσα ή μητέρα ενός μωρού. Γι’ αυτό τώρα είναι η ευκαιρία σου να ευχαριστηθείς αυτή την “ελευθερία” και να απολαύσεις ένα ποτάκι παραπάνω πού και πού! Χωρίς τύψεις!

And More