Ένας μικρός “πόλεμος” έχει ξεσπάσει στο Instagram για ένα παιδικό μπλουζάκι

Ένας μικρός “πόλεμος” έχει ξεσπάσει στο Instagram για ένα παιδικό μπλουζάκι | tlife.gr

Τις τελευταίες ημέρες, ένας μικρός “πόλεμος” έχει ξεσπάσει στο Instagram account της διάσημης εταιρίας JCrew, μετά το λανσάρισμα της limited-edition συλλογής παιδικών ρούχων που προέκυψε από τη συνεργασία του brand με το ακτιβιστικό label ρούχων PrinkShop. Μάλιστα, η διαμάχη… μαίνεται, με περισσότερα από 1000 σχόλια χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που τάσσονται εναντίον ενός συγκεκριμένου παιδικού t-shirt που φέρει το logo “I am a feminist too.”. Γιατί, όμως, υπάρχουν τόσες αρνητικές κριτικές και πώς υπερασπίζεται το project η μερίδα του κόσμου που το υποστηρίζει;

Το εν λόγω t-shirt αποτελεί μέρος της συλλογής ρούχων που προέκυψαν από τη συνεργασία των δύο brands, με στόχο το 10% των εσόδων να δοθούν προς υποστήριξη του οργανισμού Girl Up, που βοηθά “νέα κορίτσια να κατακτήσουν τα όνειρά τους”. Ωστόσο, σε μόλις δύο ημέρες μετά το post που έγινε στο Instagram της Jcrew, η φωτογραφία κέρδισε 16.500 likes, δίνοντας έτσι το έναυσμα για τη διαδικτυακή διαμάχη ανάμεσα σε υποστηρικτές και πολέμιους της κίνησης και συγκεκριμένα του logo που αναγράφεται στο αγορίστικο μπλουζάκι.

Σχόλια, όπως: “Εμετικό. Τα παιδιά δεν γνωρίζουν τι φοράνε”, “Τι πουλημένοι φιλελεύθεροι. Δεν θα ξαναγοράσω ποτέ τίποτα από εσάς”, “Ο φεμινισμός είναι ένας καρκίνος για τη σύγχρονη κοινωνία, που χρησιμοποιείται για να μας διασπάσει” και “Τι απέγιναν τα φυσιολογικά παιδικά t-shirts. Ας σταματήσουμε αυτές τις πολιτικοποιημένες βλακείες και τον σεξισμό μακριά από τα παιδικά ρούχα” είναι μόνο λίγα από τις πολυάριθμες αρνητικές κριτικές. Αντίστοιχα, εκείνοι που υποστηρίζουν την κίνηση της Jcrew τονίζουν: “Τα αγόρια μου είναι υπερήφανοι φεμινιστές!”, “Χρειάζομαι αυτό το t-shirt για όλους τους άντρες στη ζωή μου” και “Τα αγόρια μας θα γίνουν αληθινοί άνδρες και οι αληθινοί άνδρες σέβονται τις γυναίκες. Μηνύματα όπως ‘γκομενομαγνήτης’, ‘τα αγόρια θα είναι πάντα αγόρια’, ‘πατεράδες, κρύψτε τις κόρες σας’ και ‘ladies’ man’ καλλιεργούν και διαιωνίζουν μια συμπεριφορά μη σεβασμού απέναντι στις γυναίκες, τις οποίες και αντικειμενοποιούν. Και αυτό δεν είναι OK”. Επιπλέον, ένας από τους χρήστες τόνισε πως τα περισσότερα μηνύματα έρχονται από γυναίκες, λέγοντας: “Τρελαίνομαι με το γεγονός πως ο κόσμος, και κυρίως οι γυναίκες, θυμώνουν για την υπεράσπιση του φεμινισμού. Γιατί αναστατώνεστε με τα ίσα δικαιώματα, την ίση μισθοδοσία και την ίση μεταχείριση; Πώς γίνεται κάτι τόσο θετικό να είναι ενοχλητικό για εσάς;”.

Πάντως, ίσως το πιο λογικό σχόλιο που γράφτηκε κάτω από το post με τη φωτογραφία μοιάζει να είναι το εξής: “Δεν σας αρέσει; Μην το αγοράσετε. Πανεύκολο!”.

READ more