Γιορτινές μέρες στην πόλη: Προτάσεις για να περάσει υπέροχα όλη η οικογένεια

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ! Βρισκόμαστε στην καρδιά της γιορτινής περιόδου και εσύ θες να περάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο. Εκτός από τα οικογενειακά τραπέζια, τις επισκέψεις με φίλους, η πόλη είναι γεμάτη από εκδηλώσεις που ξετρελαίνουν τους μικρούς μας φίλους. Έτσι, μετά ή πριν από τη βόλτα σου στα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα, μπορείς να κάνεις μία – όχι απαραίτητα σύντομη – επίσκεψη στις παρακάτω δράσεις. Χρόνια Πολλά! 

«Ενώ η Γη κοιμάται…»: Christmas Camp για παιδιά 6-10 ετών στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Από τις 27 έως και τις 31 Δεκεμβρίου, στο Christmas Camp του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή τα παιδιά ηλικίας 6-10 ετών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο σημαντικών καλλιτεχνών, να εξοικειωθούν με καλλιτεχνικά κινήματα και να πειραματιστούν με τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει οι μεγαλύτεροι ζωγράφοι και γλύπτες. Μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις, ομαδικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δημιουργικά εργαστήρια, τα παιδιά θα παρατηρήσουν, θα συζητήσουν και τελικά θα βρεθούν στη θέση του καλλιτέχνη και θα δημιουργήσουν το δικό τους, χειροποίητο art book. Στις 31 Δεκεμβρίου, την τελευταία ημέρα του Camp, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα παρακολουθήσουν ένα πρωτότυπο ηχητικό performance μαζί με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, μπροστά από το Ίδρυμα.
Πού; Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Πότε; 27-31 Δεκεμβρίου 2021, 10:00 – 14:00

Πέφτει Χιόνι και είναι Ροζ | Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στο Φάρο
Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ζωντανεύουν στον Φάρο μέσα σε ένα φωτεινό, ονειρικό τοπίο. Το νέο έργο της Αγγελικής Δαρλάση, Πέφτει χιόνι και είναι ροζ -γραμμένο ειδικά για τις Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ- έρχεται να φωτίσει τα φετινά μας Χριστούγεννα με ζωντανή μουσική, τραγούδια, κουκλοπαίκτες, έμφαση στην κίνηση και δυνατότητα διάδρασης. Η παράσταση, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), αναδεικνύει τη μοναδικότητα κάθε παιδιού, τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας, ενώ παράλληλα επιχειρεί να αναδείξει την ανάγκη ευαισθητοποίησης σε σχέση με την κλιματική κρίση.
Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Πότε; Τετάρτη και Πέμπτη 29 και 30/12, Σάββατο και Κυριακή 01 και 02/01 στις 18:00 

Χριστουγεννιάτικο Camp στο Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας, μέσα από μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων βασισμένες στα παραμύθια, τα εικαστικά, τη μουσική, το θέατρο, με στόχο την απόκτηση νέων γνώσεων, μέσα από τρόπο ευφάνταστο και φυσικά πάντα μέσα από το ομαδικό πνεύμα και την κατάκτηση καινούριων εμπειριών. ο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους: σακίδιο, παγούρι και άνετα ρούχα.
Πού; Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης
Πότε; 27 – 30 Δεκεμβρίου, 11:00 – 13:00

Χριστουγεννιάτικες Μπελάδες
Αυτή την παράσταση την αγαπάμε λίγο πιο πολύ! Για την ευφάνταστη υπόθεση της, για τις παιχνιδιάρικες ερμηνείες των ηθοποιών και για το διαδραστικό της χαρακτήρα που μόνο χαρά γεννά στα παιδιά. Σου Θυμίζω την υπόθεση! Η Χαριτωμένη, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, ζητάει απ’ τον μπαμπά της να της αγοράσει τα Χριστούγεννα, να είναι «Δικά της, δικά της και μόνον δικά της!!!». Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία ολόκληρου του κόσμου. Ζαβολιάρικα ξωτικά και παμπόνηροι καλικάντζαροι ξεχύνονται στη γη και δημιουργούν μπελάδες, τα δώρα των παιδιών εξαφανίζονται και το χωριό του Άγιου Βασίλη ερημώνει. Πως θα μπορέσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων και ο πιστός του βοηθός, ο Καλούλης, να σώσουν τα Χριστούγεννα αλλά και την μικρή Χαριτωμένη; Περισσότερες θεατρικές παραστάσεις με θέμα τα Χριστούγεννα θα βρεις εδώ
Πού; Θέατρο Πρόβα
Πότε; Δευτέρα 27/12 στις 12:00 & στις 17:00
Τετάρτη 29/12 στις 17:00

Κυριακή 2/1 στις 11:30 & στις 16:00

Ιστορίες για τα Χριστούγεννα, Μέρος Δεύτερο
Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο αναγνώσεων με τις «Ιστορίες για τα Χριστούγεννα» και καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα ακόμα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πρωταγωνιστές τα βιβλία. Γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς μάς προσκαλούν να αφεθούμε ξανά στη μαγεία των γιορτών διαβάζοντας αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
Πού; Εθνική Βιβλιοθήκη
Πότε; 26 Δεκεμβρίου – 10 Ιανουαρίου 

 

Read More

And More