Gisele Bundchen: Πως βιώνει την μητρότητα μέσα από 9 δηλώσεις της

Εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες την θαυμάζουμε στις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων μόδας και τα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών, ο ρόλος που απολαμβάνει περισσότερο η Gisele Bundchen όμως, δεν είναι αυτός του πιο ακριβοπληρωμένου μοντέλου στον κόσμο, αλλά εκείνο της μητέρας. Η καλλονή από την Βραζιλία, έχει αποκτήσει δυο παιδιά μαζί τον ποδοσφαιριστή σύζυγό της, Tom Brady, ενώ είναι και θετή μητέρα του γιου που έχει αποκτήσει από πρηγούμενη σχέση του ο γνωστός αθλητής.


Εμείς μαζέψαμε 9 δηλώσεις, που περιγράφουν πως ακριβώς βιώνει την μητρότητα το διάσημο μοντέλο

Για την προσαρμογή στη μητρότητα

“Όταν έγινα μητέρα, έχασα λίγο τον εαυτό μου. Ήταν σαν να πέθανε ένα κομμάτι μου. Ήμουν πάντα πολύ ανεξάρτητη και όλα στη ζωή μου είχαν να κάνουν με μένα. Αλλά τώρα είχα ένα μικρό πλάσμα και αισθανόμουν ότι δεν μπορούσα να κάνω άλλα πράγματα και αυτό ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Αυτό που ήθελα πάντα, ήταν να γίνω μητέρα, αλλά όταν τελικά έγινα, ήταν ένα μεγάλο σοκ”.

Για τις τύψεις που νιώθουν οι εργαζόμενες μητέρες

“Αισθανόμουν μεγάλες ενοχές. Πίστευα ότι ήμουν, απαίσια μητέρα, αν άφηνα έστω και για μια μέρα το παιδί μου. Ακόμα κι όταν έπαιρνα το παιδί μαζί μου στη δουλειά, ένιωθα πάλι τύψεις”.

Για την φροντίδα της ίδιας

“Όταν είσαι μητέρα, συνεχώς δίνεις. Είναι σημαντικό λοιπόν, να δώσεις και κάτι στον εαυτό σου, για να μπορέσεις να συνεχίσεις να δίνεις επειδή αισθάνεσαι γεμάτη και όχι επειδή πρέπει. Αυτό δεν είναι υγιές για την οικογένειά σου”.

Για τον θηλασμό

“Μια από τις αδερφές μου δεν είχε αρκετό γάλα και της ήταν πολύ δύσκολο να θηλάσει, γεγονός που με έκανε να αισθάνομαι πολύ ευγνώμων, επειδή εγώ μπορούσα. Αισθανόμουν ότι αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο δώρο”.

Για την μητρότητα μέσα από τον φακό των social media

“Τα πράγματα μπορεί να φαίνονται τέλεια, αλλά δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι πραγματικά συμβαίνει. Κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι έπρεπε να μοιραστώ μερικές από τις δύσκολες στιγμές και αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω, όλα όσα έχω ζήσει. Δεν θα άλλαζα τίποτα, γιατί είμαι αυτή που είμαι εξαιτίας αυτών των εμπειριών”.

Για την απόφασή της να κάνει αυξητική στήθους μετά τον θηλασμό

“Αισθανόμουν πολύ ευάλωτη, γιατί μπορούσα να γυμναστώ και να φάω πιο υγιεινά, αλλά δεν μπορούσα να αλλάξω το γεγονός ότι και τα δυο παιδιά μου, προτιμούσαν περισσότερο το αριστερό στήθος. Το μόνο μου ήθελα είναι να είναι συμμετρικά για να σταματήσει ο κόσμος να σχολιάζει”.

Για την κατανόηση που έχει για τους γονείς της

“Τώρα που έχω δυο μικρά παιδιά, μπορώ να φανταστώ πόσο μπορεί να ανησυχούσαν οι γονείς μου. Δεν είμαι πια σίγουρη αν θα με άφηναν να φύγω ως έφηβη από το σπίτι αν ήξεραν πως είναι ο κόσμος έξω από την μικρή μας πόλη”.

Για το γεγονός ότι μεγαλώνει δίγλωσσα παιδιά

“Ο Benny και η Vivy, μπορεί να έχουν γεννηθεί στη Βοστώνη και να είναι Αμερικανοί, αλλά είναι και Βραζιλιάνοι. Κανένας από τους γονείς μου δεν μιλάει καλά αγγλικά και όλες οι αδερφές και τα ανίψια μου δεν μιλούν καθόλου αγγλικά και είναι σημαντικό για μένα, να μπορούν τα παιδιά μου να επικοινωνήσουν μαζί τους. Έτσι, κάθε καλοκαίρι παίρνω τα παιδιά και κάνουμε δυο εβδομάδες διακοπές με την οικογένειά μου και μιλάμε μόνο πορτογαλικά. Θέλω να πιστεύω ότι μεγαλώνω δυο πολίτες του κόσμου”.

Για το γεγονός ότι γέννησε τον γιο της σε μπανιέρα

“Το να τον αισθάνομαι να βγαίνει από το σώμα μου, ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Όταν τον είδα αισθάνθηκα τόσο δυνατή και κοιτάζοντάς τον σκέφτηκα πως όλο αυτό το κάναμε οι δυο μας”.

Για τα αδέρφια

“Όταν έρχεται σπίτι ο Jack (o γιος του συζύγου της), παίρνει τον ρόλο του μεγάλου αδερφού πολύ στα σοβαρά. Ο Benny από την άλλη θέλει να τους κάνει όλους να γελούν. Συνήθως αυτή που γελάει πιο δυνατά είναι η Vivi, γιατί αγαπάει πολύ τους αδερφούς της”.

 

Read More

And More