Mom-shaming: 6 διάσημες μαμάδες που δέχτηκαν τα πιο προσβλητικά σχόλια μέσα στο 2018

Αν χρησιμοποιείς τακτικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει το φαινόμενο που πλέον έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και έχει γίνει γνωστό ως mom-shaming. Πρόκειται για ένα είδος δημόσιας διαπόμπευση μαμάδων για ορισμένες ενέργειές τους που αφορούν είτε την μητρότητα, είτε την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι τόσο διαδεδομένη αυτή η πρακτική από τους χρήστες των social media, που φαίνεται πως παίρνει πια διαστάσεις κοινωνικής… μάστιγας! Φυσικά, από αυτή την διαμάχη δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι διάσημες μαμάδες της showbiz, οι οποίες ως δημόσια πρόσωπα που συχνά έχουν τακτική παρουσία σε μέσα όπως το Instagram και το Twitter, δέχονται πολλές φορές τα περισσότερα πυρρά και βρίσκονται μονίμως στο μάτι του κυκλώνα. Το πρόβλημα, βεβαίως, με την πρακτική του mom-shaming είναι πως πέρα από ανούσια, συνήθως χαρακτηρίζεται από κακεντρέχεια και βάλλει ανθρώπους για επιλογές τους, που δεν είναι λανθασμένες, αλλά απολύτως προσωπικές.

Γι’ αυτό και σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στα πιο ανήκουστα, άδικα και χωρίς νόημα σχόλια που έχουν γραφτεί μέσα στο 2018 για τις διάσημες μαμάδες και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους!

Hilary Duff

Η ηθοποιός μοιράστηκε στο Instagram account της μια φωτογραφία που απεικονίζεται εκείνη και ο εξάχρονος γιος της Luca, σε επίσκεψή τους στην Disneyland! Στην φωτογραφία, βεβαίως, φαίνεται να φιλάει τον μικρό της στο στόμα, με τα διαδικτυακά trolls να σχολιάζουν πως αυτό είναι αηδιαστικό και δεν θα έπρεπε να το κάνει. Εννοείται πως κανένας δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της υγιεινής –που θα ήταν τουλάχιστον πιο εύστοχο ως σχόλιο. Oh well!

 

Chrissy Teigen

Ο σύζυγος της Teigen και διάσημος μουσικός, John Legend, πόσταρε μια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram, στην οποία εκείνη ταΐζει τον γιο τους, Miles, με το μπιμπερό. Φυσικά και ξεκίνησε από κάτω ένα πρώτης τάξεως debate για το αν πράττει σωστά –λες και αφορά οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους γονείς του παιδιού, το πώς θα τραφεί. Από την άλλη, βέβαια, την έχουν κριτικάρει και επειδή τον θήλασε, επομένως μιλάμε για τρανό… fail!

 

Carrie Underwood

Η διάσημη Αμερικανίδα μουσικός αποφάσισε να μοιραστεί με τους followers της στο Instagram μια selfie της, στην οποία απεικονίζεται η ίδια να κρατάει ένα ποτήρι καφέ, ενώ το caption της γράφει “ Hey! I’m a soccer mom!”. Τι σημαίνει αυτό; Πως ήταν Σάββατο πρωί και είχε πάει στο παιχνίδι ποδοσφαίρου του γιου της. Τι φαντάζεσαι ότι μπορεί να βρήκαν τα trolls να σχολιάσουν; Πως ήταν έντονα μακιγιαρισμένη για Σάββατο πρωί σε αγώνα του παιδιού της. Λες και υπάρχει κάποιος άγραφος κανόνας που υπαγορεύει οι μαμάδες να πηγαίνουν άπλυτες, άλουστες, αχτένιστες και αμακιγιάριστες τα παιδιά τους στις εξωσχολικές δραστηριότητές τους.

 

Khloé Kardashian

Εντάξει, για τις αδερφές Kardashian και Jenner, το mom-shaming είναι πλέον καθημερινότητα, καθώς οι haters απολαμβάνουν να τις μειώνουν και να τις κριτικάρουν στα social media. Αυτή την φορά, όμως, το πιο ανούσιο σχόλιο γράφτηκε για την Khloé Kardashian, η οποία ανέβασε στο Instagram της μια φωτογραφία της κόρης της, True. Στο post φαίνεται η χαριτωμένη μικρούλα να φοράει μπαντάνα. Και ναι, τα trolls ξεσηκώθηκαν, κατηγορώντας την διάσημη τηλεπερσόνα και επιχειρηματία πως ντρέπεται (!!!) για τα μαλλιά της κόρης της. What?

 

Kylie Jenner

Η μικρή αδερφή της Khloé, που επίσης απέκτησε μια κόρη μέσα στο 2018, τόλμησε να βγει από το σπίτι, παρ’ ό,τι είχε ένα μωρό στο σπίτι! Ε, και αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει ατιμώρητο από τους mom-shamers! Η ίδια μοιράστηκε φωτογραφίες της από το μουσικό φεστιβάλ Coachella, με τον τίτλο “Δεν είμαι μια συνηθισμένη μαμά, είμαι μια cool μαμά” (πόσο συνηθισμένη μαμά να είναι στα 21 χρόνια της;). Και τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά, με κάποιους να της επιτίθενται ακόμη και επειδή τα νύχια της είναι πολύ μακριά και άρα δεν θα μπορεί να αλλάζει πάνες στην μικρή Stormi. Δεν είναι, δηλαδή, να απορείς που αυτό το κορίτσι κράτησε επτασφράγιστο μυστικό την εγκυμοσύνη του!

 

Behati Prinsloo

Το φετινό Coachella φαίνεται πως συγκέντρωσε πολλές διάσημες μαμάδες, αλλά ακόμη περισσότερους mom-shamers από το αναμενόμενο! Βλέπεις, εκεί βρέθηκε και η Behati Prinsloo, το διάσημο “Αγγελάκι” της Victoria’s Secret που πρόσφατα έγινε μητέρα για δεύτερη φορά. Το supermodel, λοιπόν, δημοσίευσε μια φωτογραφία της κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, στην οποία αντλεί γάλα με θήλαστρο, το οποίο δεν προορίζεται για το μωρό της, μιας και δεν είναι μαζί της. Αναφερόμενη, μάλιστα, στην πρακτική του pumping and dumping (δηλαδή άντληση και απόρριψη), συνόδευσε την φωτογραφία της με αντίστοιχη λεζάντα. Και κάπως έτσι ξεκίνησε… ιερός πόλεμος εναντίον της, γιατί πετάει τόσο πολύτιμο μητρικό γάλα. Ok, δεν νομίζω ότι στέρεψε η πηγή από γάλα, πάντως…

And More