Θηλασμός: Έξι celebrities αγγίζουν τις δύσκολες πτυχές του και μοιράζονται τις εμπειρίες τους

Κατά καιρούς έχει “ξεσπάσει” πόλεμος για αυτόν και συχνά οι διαστάσεις της διαμάχης αυτής έχουν πάρει ασύλληπτο μέγεθος. Το debate επικεντρώνεται στον δημόσιο θηλασμό, αλλά ορισμένες φορές στρέφεται και προς το mom shaming των γυναικών που επιλέγουν να μην θηλάσουν τα παιδιά τους ή εναντίον εκείνων που επιθυμούν να θηλάσουν τα μικρά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνηθισμένο. Η επιστημονική κοινότητα θα τάσσεται πάντοτε υπέρ του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως καταδικάζονται οι μητέρες που δεν το κάνουν. Σε κάθε περίπτωση, ο μητρικός θηλασμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, με άπειρες προεκτάσεις και το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε μητέρα είναι υπεύθυνη για το μωρό και το σώμα της και γι’ αυτό η τελική επιλογή θα είναι πάντοτε δική της και απαραίτητα σεβαστή από τους γύρω της. Κατά πάσα πιθανότητα, κανείς δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για όσα περιλαμβάνει ο θηλασμός και για τον τρόπο που εσύ θα τον αντιμετωπίσεις και θα τον βιώσεις. Ίσως, όμως, μερικές από τις πιο διάσημες μαμάδες να σε εμπνεύσουν και να σου δώσουν μια μικρή γεύση για αυτό το μικρό “θαύμα” που συντελείται ανάμεσα στο παιδί και την μητέρα!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να δεις τις δηλώσεις που έχουν κάνει μερικές από τις μεγαλύτερες celebrities μητέρες γύρω από την εμπειρία τους στον θηλασμό!

Emily Blunt – θηλασμός και κοινωνική ζωή

“Αφότου γυρίσαμε στο σπίτι από το μαιευτήριο, δεν έκανα μπάνιο για μια εβδομάδα και τότε ο John (Krasinski, ο σύζυγός της) είπε ‘Ας βγούμε έξω για φαγητό’. Θα μπορούσα να αντέξω μόλις μία ώρα εκτός σπιτιού, γιατί το στήθος μου ήταν συνεχώς έτοιμο να εκραγεί. Όταν το γάλα πρωτοεμφανίζεται, η αίσθηση μοιάζει με τσουνάμι. Παρ’ όλα αυτά βγήκαμε, μόνο και μόνο για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι είμαστε φυσιολογικοί άνθρωπο, έστω και για ένα δευτερόλεπτο”.

Chrissy Teigen – θηλασμός και καθημερινότητα

“Το πρόγραμμα θηλασμού με εξέπληξε. Αν κάνεις τα μαθηματικά, αντιλαμβάνεσαι πως τελικά θηλάζεις για συνολικά 10 ώρες την ημέρα. Είναι πολύ γλυκό και τρυφερό, αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο να φτιάξεις το πρόγραμμα της ημέρας σου γύρω από τον θηλασμό που χρειάζεται το μωρό σου, γιατί τα μωρά είναι απλά μικρά ζωάκια”.

Mila Kunis – δημόσιος θηλασμός

“Υπήρχαν πολλές φορές που δεν είχα μαζί μου κάποιο κάλυμμα, επομένως απλώς θήλαζα στο εστιατόριο, στο τρένο, στο πάρκο, στα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα. Γιατί θήλαζα δημόσια; Γιατί έπρεπε να ταΐσω το παιδί μου, που πεινούσε. Είναι αναγκαίο να την ταΐζω είτε με μπουκάλι, είτε με το στήθος μου ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε”.

Amal Clooney – θηλασμός και δίδυμα μωρά

“Όταν θήλαζα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο περίπλοκα για εμένα, γιατί είμαι μητέρα διδύμων. Είχα προμηθευτεί κάθε είδος περίεργων βοηθημάτων, όπως μαξιλάρια, μηχανήματα και μαξιλάρες”.

Whitney Port – επίπονος θηλασμός

“Πίστευα ότι τα πηγαίνω πολύ καλά και οι νοσηλεύτριες στο μαιευτήριο έλεγαν πως το μωρό έχει πιάσει πολύ καλά το στήθος. Ωστόσο, μετά από 24 με 48 ώρες που θήλαζα, η διαδικασία άρχισε να γίνεται απίστευτα επίπονη. Και όταν επιστρέψαμε στο σπίτι, έφτασα στα όριά μου και αποδέχτηκα το γεγονός πως δεν μπορώ να συνεχίσω να θηλάζω, γιατί ο πόνος είναι τόσο φρικτός σαν κάποιος να τεμαχίζει τις θηλές μου με γυαλί”.

Kerry Washington – θηλασμός και εικόνα

“Θηλάζω και αυτό σημαίνει πως δεν μπορώ να λιμοκτονήσω. Είναι σημαντικό για εμένα να είμαι καλή μητέρα και καλή ηθοποιός, αλλά να είμαι και υπεύθυνη για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου”.

Read More

And More