Jennifer Garner: Η εμπειρία της ως μητέρα, μέσα από 10 δικές της δηλώσεις

Η Jennifer Garner είναι απίστευτα ανοιχτή για την εμπειρία της με την μητρότητα.

Η ηθοποιός και ο πρώην σύζυγός της, Ben Affleck, έχουν τρία παιδιά, την Violet την Seraphina και τον Samuel. Από τότε που έγινε μαμά το 2005, η Garner μίλησε ειλικρινά για μια σειρά θεμάτων, από την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής έως την εμφάνιση ψείρων, αλλά και τη ζωή ως χωρισμένη μητέρα.

Παρακάτω ακολουθούν 12 ειλικρινείς δηλώσεις της γνωστής ηθοποιού αναφορικά με την μητρότητα.

1. Σχετικά με το μεγάλωμα των παιδιών της μαζί με τον πρώην σύζυγό της
“Δεν είναι δουλειά του Ben να με κάνει ευτυχισμένη. Το κυριότερο είναι τα παιδιά και συμφωνούμε απολύτως στις ελπίδες που έχουμε γι’ αυτά. Σίγουρα, το όνειρο του να χορεύω με τον σύζυγό μου στο γάμο της κόρης μου χάθηκε, αλλά θα πρέπει να δείτε τα πρόσωπά τους όταν μπαίνει μέσα από την πόρτα. Και αν δείτε τα παιδιά σας να αγαπούν έναν άνθρωπο τόσο καθαρά και ολοκληρωτικά, τότε θα είστε φίλοι με αυτό τον άνθρωπο”.

2. Για τη διδασκαλία της συναισθηματικής νοημοσύνης
“Τα παιδιά μας πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να έχουν μια κακή μέρα. Και πρέπει να τους δείξετε ότι είναι εντάξει να έχουν όλη τη γκάμα των συναισθημάτων. Θα πρέπει να μπορούν να τα αισθάνονται όλα: οργή και θυμό και θλίψη, έτσι υπάρχει πολύ περιθώριο για χαρά και ευτυχία».

3. Σχετικά με τον ποιοτικό χρόνο
“Υπάρχουν πολλές μικρές παραδόσεις που έχω με τα παιδιά. Αυτή τη στιγμή οι θάμνοι μας με τα βατόμουρα βγάζουν καρπούς, οπότε πάμε όλοι μαζί και τα μαζεύουμε. Αλλά ο πιο πολύτιμος χρόνος μου με τα παιδιά είναι η ώρα του ύπνου. Έχω διαφορετικά βιβλία που διαβάζω με καθένα από τα παιδιά μου και ο καθένας ξεχωριστά χρόνο μαζί μου”.

4. Σχετικά με τα κιλά της εγκυμοσύνης
“Μακάρι να ήμουν μια από εκείνες τις χαριτωμένες έγκυες που φορούν στενά τζιν καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Αλλά παίρνω βάρος. Προσπαθώ πολύ σκληρά να προσέχω, αλλά όταν κάνω για τα παιδιά μακαρόνια με τυρί, το λιγουρεύομαι άσχημα”.

5. Σχετικά με τις ψείρες
“Συμβαίνει; Ναι. Οι διάσημοι είναι κανονικοί άνθρωποι. Όλοι κολλάμε ψείρες. Μου προκαλεί φαγούρα και μόνο που μιλάω γι’ αυτό”.

6. Σχετικά με την επιδερμίδα της μετά τον τοκετό
“Είχα περισσότερη ακμή ως ενήλικη από ό, τι είχα ως έφηβη. Μετά τον απογαλακτισμό των μωρών το δέρμα μου τρελαίνεται εντελώς. Δεν είχα πάει ποτέ σε δερματολόγο μέχρι να απογαλακτίσω το πρώτο μου μωρό και το δέρμα μου ήταν εντελώς κατεστραμμένο. Και τότε συνειδητοποίησα ότι υπάρχει ένας γιατρός που μπορεί να με βοηθήσει με αυτό”.

7. Σχετικά με την ώρα του ύπνου
“Προσπαθώ να κάνω ιερή ώρα για ύπνο, να έχω χρόνο μόνη με κάθε παιδί κάθε βράδυ, όταν είναι δυνατόν. Δουλεύω, και αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές πρέπει να βγαίνω έξω τη νύχτα, ενώ υπάρχουν και μερικές φορές που θέλω να βγω έξω βράδυ μόνο για μένα ».

8. Σχετικά με τα ξεσπάσματα
“Τους αντιμετωπίζω σαν κανονικά παιδιά. Έχουν όρια και έχουν κανόνες και αντιστέκονται. Ο μικρότερος μου είδε κάτι που ήθελε. Τότε είπα, «Δεν αγοράζουμε τίποτα», και άρχισε να φωνάζει. Οι άνθρωποι στο κατάστημα μου είπαν: ‘Αφήστε μας να σας το δώσουμε’, γιατί ήταν τόσο στεναχωρημένος. Κι εγώ είπα, ‘Λυπάμαι που ουρλιάζει στο μαγαζί και είστε τόσο γλυκός που θέλετε να του δώσετε αυτό που ζητάει. Και σας ευχαριστώ που με ρωτήσατε πρώτα. Αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να κλαίει’. Είπα όχι και το όχι είναι όχι. Είπα στα κορίτσια μου: «Τι εννοώ όταν λέω όχι;» Και απάντησαν πως: «Πραγματικά σημαίνει όχι!» Έτσι πρέπει να κάνεις. Δεν είναι όμορφο. Δεν νομίζω ότι είμαι πάντα η καλύτερη σε αυτό, αλλά βάζω τα δυνατά μου για να είμαι συνεπή, για να ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν από μένα».

9. Σχετικά με τη μητρότητα στην ψηφιακή εποχή
“Ήταν το βράδυ πριν ξεκινήσουν τα σχολεία και αναρωτήθηκα αν χρειάζονται υπολογιστή. ‘Χρειάζονται κάποιο είδος συσκευής ή υπολογιστή για να κάνουν εργασίες;’. Η κόρη μας δεν έχει κανένα καμία ηλεκτρονική συσκευή και είναι, όπως φαίνεται, το μόνο παιδί στην τάξη που δεν έχει. Έτσι, βρήκα έναν παλιό φορητό υπολογιστή γι ‘αυτήν, και είμαι αρκετά πανικοβλημένη γι’ αυτό. Δεν έχει ακόμα λογαριασμό σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά ξέρω ότι σύντομα μάλλον θα αποκτήσει».

10. Σχετικά με τα όνειρα της για το μπαλέτο
“Χόρευα έξι ώρες την ημέρα. Το φέρω πολύ βαρέως ότι τα παιδιά μου δεν ενδιαφέρονται για το μπαλέτο.  Θα ήθελα τόσο πολύ να κάνω τα μαλλιά τους έναν μπαλετικό κότσο”.

11. Σχετικά με την πραγματικότητα της μητρότητας
“Όσο και να νομίζεις πως αν διαβάσεις το τάδε βιβλίο ή αν ακούσεις τον τάδε άνθρωπο, τότε θα είσαι εντάξει, δεν είναι στο χέρι σου. Άσε τα πράγματα να συμβούν φυσικά και μην ανησυχείς. Θα δυσκολευτείς, όπως δυσκολεύονται όλοι”.

Read More

And More