Καθαρά Δευτέρα 2022: 7 προορισμοί για οικογενειακές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής

Το τριήμερο πλησιάζει και αυτό μόνο χαρές φέρνει. Σε σένα και τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι ανυπομονούν να μην ακούσουν τον ήχο από το ξυπνητήρι το πρωί της Δευτέρας και να απολαύσουν τον ύπνο τους. Το τριήμερο είναι επίσης ιδανικό για αποδράσεις. Ακόμα, και αν δεν έχεις κανονίσει απολύτως τίποτα, υπάρχουν πάντα μερικοί κοντινοί προορισμοί για σύντομες οικογενειακές αποδράσεις. Πριν κάνεις scroll down, μην ξεχάσεις να ντυθείτε ζεστά, γιατί η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να είναι στα πάνω της. Voila!

Ναύπλιο
Αγαπημένος προορισμός μικρών και μεγάλων. Σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα, η πόλη της Αργολίδας που φημίζεται για την βενετσιάνικη φινέτσα και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική των κτιρίων της, διαθέτει πληθώρα γευστικών επιλογών και… 999 σκαλιά για να ανεβείτε στο Παλαμήδι και να απολαύσετε τη θέα πανοραμικά.

Χαλκίδα
Παραλιακή και ιδανική για να περάσεις μία χαλαρή μέρα της Άνοιξης, με καλό ή όχι και τόσο καιρό. Η πρωινή βόλτα στις μεγάλες πλατείες της, το γεύμα δίπλα στη θάλασσα και η περαντζάδα στους οικισμούς της θα αφήσουν αυτή την Καθαρά Δευτέρα ανεξίτηλη στη μνήμη του μικρού σου.

Σούνιο
Ακόμα και αν δεν θες να απομακρυνθείς πολύ από τη βάση σας, υπάρχουν επιλογές. Και είναι υπέροχες. Ο εμβληματικός Ναός του Ποσειδώνα, η πανοραμική θέα της καταγάλανης θάλασσας, το αίσθημα ελευθερίας που γεννά η περιοχή εξασφαλίζουν ότι θα περάσετε υπέροχα. 

Λουτράκι
Ένας κλασικός προορισμός, σε απόσταση μικρότερη της μίας ώρας από την Αθήνα, ο οποίος βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο. Μετά την απαραίτητη βόλτα περιμετρικά της θάλασσας, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την Λίμνη Βουλιαγμένης και να βγάλετε φωτογραφίες με background το όμορφο τοπίο. 

Γαλαξίδι
Η πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από νησί απέχει κάτι περισσότερο από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα, αλλά έχεις πολλούς λόγους να την επισκεφτείς. Τα καλοδιατηρημένα σπίτια άλλης εποχής, τα στενά σοκάκια που σε καλούν να τα διαβείς, η θέα προς τα ήρεμα νερά του Κόλπου γοητεύουν πάντα μικρούς και μεγάλους. 

Ξυλόκαστρο
Βόλτα σε μία πελώρια πευκώδη έκταση, παιχνίδι στο πάρκο ακριβώς δίπλα από τη θάλασσα και φαγητό σε απόσταση ελαχίστων μέτρων από την ακτή. Όλα αυτά σε μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα. Ακόμα το σκέφτεσαι; 

Πάρνηθα
Να και μία επιλογή για σένα που δεν θες τα μάτια σου να βρεθούν αντιμέτωπα με το χρώμα της θάλασσας από τις αρχές Μαρτίου. Στην Πάρνηθα, σου δίνεται η ευκαιρία να οργανώσεις το πιο ευφάνταστο πικ νικ ή ακόμα και να γευματίσεις σε κάποιο από τα καταφύγια της περιοχής. Enjoy! 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More