Μάρτιος στον Ελληνικό Κόσμο!

Σάββατο στον Ελληνικό Κόσμο!

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 ετών και άνω) με τους γονείς τους

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014
Μια Ολυμπιάδα για τους κατοίκους του δάσους
Οι φίλοι μας τα ζώα διοργανώνουν τη δική τους Ολυμπιάδα και καλούν τα παιδιά ν’ αγωνιστούν στο πλάι τους. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής: το γέλιο, ο ενθουσιασμός και η ατελείωτη διάθεση για παιχνίδι. Στο πλαίσιο του νέου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τα Ολυμπιακά αθλήματα με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους ζώα! Στόχος του προγράμματος είναι η συνεργασία, η διασκέδαση, το ομαδικό παιχνίδι καθώς και η καλύτερη αντίληψη του σώματος και της σχέσης του με το χώρο.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014
Μικροί καλλιτέχνες στα μονοπάτια της γνώσης
Με πινέλα στα χέρια οι μικροί μας φίλοι αποτυπώνουν ιστορίες πάνω στο χαρτί. Πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και χρώματα και δημιουργούν τα δικά τους αριστουργήματα! Μέσα από παραμυθένιες ιστορίες και με βοηθό τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν τη ζωγραφική, παίζουν με τις μπογιές, συνεργάζονται με τους μεγάλους και εκφράζονται ελεύθερα. Στο τέλος, ταξιδεύουν στο «δάσος χωρίς χρώματα» και τρυπώνουν στο Λαβύρινθο των χρωμάτων.

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014
Είμαι η Ιμελία και δε με μέλει που είμαι γεμάτη μέλι!
Μια γλυκύτατη μελισσούλα «πετάει» στον «Ελληνικό Κόσμο». Είναι κοινωνική και πολυλογού. Έχει τόσα να πει: για την οικογένεια της, το σπίτι της και για… το μέλι!
Η Ιμελία, που είναι γλυκύτατη σαν μέλι, συστήνει στα παιδιά την οργανωμένη κοινωνία των μελισσών, μέσα αλλά και έξω από το μελίσσι! Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν το χορό των μελισσών, τις συνήθειές τους, τους ρόλους τους μέσα στο μελίσσι αλλά και το αγαθό που παράγουν, το μέλι! Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, παρατηρούν, περιγράφουν και εκφράζονται μέσα από το λόγο, την κίνηση και τη δημιουργία.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014
Αέρας…ο παιχνιδιάρης!
Το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού! Ο αέρας ταξιδεύει, τρυπώνει παντού, κινεί πολλά αντικείμενα και είναι απαραίτητο συστατικό της ζωής! Τον αισθανόμαστε αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε…
Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο υποδέχεται γονείς και παιδιά για να τους γνωρίσει με έναν καινούριο αόρατο φίλο, τον Αέρα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του. Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές οδηγούν τους μικρούς μας φίλους σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του!

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014
Ο ποντικός και η θυγατέρα του (λαϊκό παραμύθι)
Οι μικροί μας φίλοι θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι που «ζωντανεύει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων και πολύ παιχνίδι.
Μέσα από το λαϊκό παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» ξεδιπλώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει σκοπό γονείς και παιδιά να γνωρίσουν μια ιστορία που συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση και να έρθουν σε επαφή με τα έθιμα του τόπου μας. Τα παιδιά εκφράζονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική κίνηση και αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο.

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
– Για παιδιά 3-5 ετών
-Ώρα έναρξης: 11:30
-Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
– Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
– Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), στην οδό Πειραιώς 254, στον Ταύρο.
– Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά προγράμματα
Για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014
«Αμόλα καλούμπα» (οικογενειακό πρόγραμμα)
«Ξετύλιξε το σπάγκο του χαρταετού σου, για ν’ ανέβει όλο και πιο ψηλά! Να μοιράσει ευχές στα πέρατα του κόσμου!»
Ένα πρόγραμμα για τη γέννηση του χαρταετού στη μακρινή Κίνα μέχρι τα δικά μας κούλουμα. Μέσα από δραστηριότητες τα παιδιά ανακαλύπτουν την ιστορία του χαρταετού καθώς και τα έθιμα που υπάρχουν γύρω από αυτόν σε διάφορες χώρες. Πού πρωτογεννήθηκε ο χαρταετός και γιατί κάποιος θέλησε να δημιουργήσει κάτι τέτοιο; Το πέταγμα του χαρταετού όμως, είναι υπόθεση οικογενειακή. Παιδιά και γονείς συνεργάζονται και ενεργοποιούν τη δημιουργικότητά τους.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014
Ιππότες εν δράσει
Με πανοπλία και σπαθί αλλά και ευγενική ψυχή, οι μικροί μας φίλοι ξεκινούν ένα ταξίδι σε άλλη εποχή. Άραγε ήταν δύσκολη η εκπαίδευση των ιπποτών; Οικόσημα και πανοπλίες, καταπέλτες και πολιορκητικές μηχανές, τείχη και πολεμίστρες, βασιλείς και πριγκίπισσες, θα ζωντανέψουν μέσα από την αφήγηση και το θεατρικό παιχνίδι, ενώ εικόνες από την εποχή εκείνη θα γίνουν οι «μηχανές του χρόνου» μέσα από τη ζωγραφική. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη ζωή και τον κόσμο των ιπποτών, γνωρίζουν γνωστούς ιππότες της ιστορίας και τη δράση τους και ανακαλύπτουν τη δομή και την οργάνωση ενός κάστρου.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014
Κυνηγώντας δεινόσαυρους
Προϊστορικά πλάσματα με φτερά, περίεργα πόδια, μακριούς λαιμούς και κοφτερά δόντια προκαλούν τα παιδιά να τα «κυνηγήσουν» για να τα γνωρίσουν. Αραγε, θα τα φοβηθούν;
Αν και οι δεινόσαυροι έζησαν και εξαφανίστηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν τον πρώτο άνθρωπο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους μαγεύουν ακόμη και δίνουν αφορμή για ανακάλυψη και δημιουργία. Στο πρόγραμμα αυτής της Κυριακής τα παιδιά θα ανακαλύψουν τους δεινόσαυρους, ως μικροί παλαιοντολόγοι, διαχωρίζοντας τα διαφορετικά είδη ως προς το μέγεθος, τη μορφή, το χρώμα, το όνομα και τις διατροφικές συνήθειες…

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014
«Ε…ρε γλέντια!»
Η μαγεία της σκιάς και της φιγούρας…η λαϊκή παράδοση…το θέατρο σκιών με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη στήνει μπερντέ στον «Ελληνικό Κόσμο» και καλεί τους μικρούς μας φίλους να του δώσουν ζωή!
Τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους φιγούρες για να πρωταγωνιστήσουν στο θέατρο σκιών που θα στηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο», και, μέσα από δραστηριότητες, θα ταξιδεψουν στην ιστορία του θεάτρου σκιών, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και ανά τον κόσμο. Παρατηρώντας τις φιγούρες οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν ένα διαφορετικό είδος θεάτρου στενά συνδεδεμένο πια με την ελληνική λαϊκή παράδοση.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014
Μες τα παλάτια της Κνωσού σαν μπεις τον Μίνωα ή τον Μινώταυρο θα βρεις!
Τί κρύβουν τα Μινωικά Ανάκτορα και ποιοί μύθοι πλέκουν γύρω από αυτά; Οι μικροί αρχαιολόγοι ξετυλίγουν τον μίτο της Αριάδνης και με το θάρρος του Θησέα περιπλανώνται μέσα στο δαιδαλώδη λαβύρινθο της Κνωσού.
Μέσα από δραστηριότητες τα παιδιά θα ταξιδέψουν στην Μινωική Κρήτη για να τρυπώσουν στο ανάκτορο του Μίνωα, θα περιπλανηθούν στις εντυπωσιακές γεμάτες τοιχογραφίες αίθουσές του, θα «αποκρυπτογραφήσουν» τη γραφή των Μινωϊτών και θα καταλήξουν στο λαβύρινθο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Μινώταυρο. Τέλος, θα αναμετρηθούν στο «Ζατρίκιον», το αγαπημένο επιτραπέζιο παιχνίδι της εποχής.

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

– Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού
– Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.
– Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
– Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/) στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο.
– Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης

Read More

And More