Μπιμπερό: Βήμα – βήμα πώς θα το καθαρίσεις σωστά και ολοκληρωμένα

Το μπιμπερό είναι ένας από τους καλύτερους φίλους του μωρού σου. Έρχεται στην παρέα του αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, ενώ είναι το αξεσουάρ που εσύ ως νέα μαμά έχεις μαζί σου, ειδικά τις πρωινές ώρες. Γιατί, το γάλα θρέφει τα παιδιά. Μπορεί γύρω από τη χρήση του μπιμπερό να επικρατούν διάφοροι μύθοι, όμως, ένα είναι σίγουρο: τώρα που μένουμε περισσότερο στο σπίτι, πρέπει να μάθεις να καθαρίσεις και να το αποστειρώνεις μόνη σου. Για αυτό, ψάξαμε και βρήκαμε για εσένα τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις. Ιδού!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά
Είναι πολύ σημαντικό όλα τα αντικείμενα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο τάισμα του μωρού να έχουν καθαριστεί πριν περάσουν τη διαδικασία της αποστείρωσης. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται όλα τα παθογόνα βακτήρια που ενδέχεται να αναπτυχθούν στο μπουκάλι.

Βήμα – βήμα έρχεται η… καθαριότητα
1. Πλύνε τα χέρια σου καλά με σαπούνι και ζεστό νερό και στέγνωσέ τα με μια καθαρή πετσέτα.

2. Στη συνέχεια, πλύνε όλο τον εξοπλισμό με ζεστό νερό και σαπούνι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ειδική βούρτσα για μπιμπερό, καθώς και τα βουρτσάκια για την πιπίλα και το στόμιο, ώστε να τρίψεις καλά τις εσωτερικές επιφάνειες και γωνίες που δύσκολα φθάνουν αξεσουάρ μεγαλύτερου μεγέθους. 

3. Ξέπλυνε καλά όλα τα αντικείμενα με άφθονο τρεχούμενο νερό βρύσης. Η ιδανική θερμοκρασία του νερού, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να κυμαίνεται σε χλιαρά επίπεδα και όχι εντελώς καυτά. Φρόντισε να επαναλάβεις το ξέπλυμα αρκετές φορές, προκειμένου αυτό να είναι πεντακάθαρο και εσύ σίγουρη ότι όλα βαίνουν καλώς!

Έφθασε η ώρα της αποστείρωσης
Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή και απαραίτητη για την υγεία του μωρού σου. Μετά τον καλό και προσεκτικό καθαρισμό των μπουκαλιών και των εξαρτημάτων τους, θα πρέπει απαραιτήτως να γίνει η κατάλληλη αποστείρωση σε όλα τα αντικείμενα. Οι δύο πιο δημοφιλείς τρόποι είναι οι εξής:

Με ατμό: Ο ατμός είναι η καλύτερη μέθοδος αποστείρωσης του εξοπλισμού σου. Γι’ αυτό και ένας ηλεκτρικός αποστειρωτής θα σου “λύσει” τα χέρια, καθώς παρέχει όλη την ασφάλεια που χρειάζεται το μικρό σου. Φρόντισε να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες χρήσης του κάθε μηχανήματος.

Με βραστό νερό: Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό βρύσης και βύθισε εντελώς όλα τα εξαρτήματα και τα μπουκάλια, προσέχοντας να μην δημιουργηθούν “θύλακες” αέρα ανάμεσά τους. Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράσε τα αντικείμενα για τουλάχιστον τρία λεπτά, φροντίζοντας όλα τα αντικείμενα να είναι συνεχώς καλυμμένα από το νερό. Κράτησε τα μπουκάλια και τα υπόλοιπα πράγματα σε αυτή τη θέση μέχρι να τα χρησιμοποιήσεις. Τα σκουπίζεις πλήρως και είναι έτοιμα για χρήση!

Read More

And More