Security first: Πέντε σημεία που πρέπει να ασφαλίσεις για τα πρώτα βήματα του παιδιού

Security first: Πέντε σημεία που πρέπει να ασφαλίσεις για τα πρώτα βήματα του παιδιού | tlife.gr

Είχες εννέα ολόκληρους μήνες (ναι, της εγκυμοσύνης εννοώ) για να πανικοβληθείς ελεύθερα! Πέρασαν από το μυαλό σου όλα τα πιθανά σενάρια αποτυχίας σου, όλες οι ανησυχίες για τις επιδόσεις σου ως μητέρα παρέλασαν σαν ταινία μπροστά από τα μάτια σου και προσπάθησες να κρατήσεις την αναπνοή σου κάθε φορά που μια αρνητική σκέψη έκανε την εμφάνισή της. Πλέον, όμως, το μικρό σου έχει έρθει στον κόσμο, οι πρώτοι μήνες πέρασαν σαν νεράκι και εσύ βγήκες “νικήτρια” από όλες τις δοκιμασίες στις οποίες υπέβαλες τον εαυτό σου! Το επόμενο στάδιο, λοιπόν, είναι η ανησυχία σου για τα πρώτα… μπουσουλήματα και βήματα του παιδιού! Άλλος ένας μικρός πανικός θα κάνει την εμφάνισή του, αφού θα πρέπει να βρεις τις παγίδες που κρύβει το σπίτι σου και να τις αντιμετωπίσεις εγκαίρως! Για τις περισσότερες από αυτές είσαι ασφαλώς ενήμερη, μιας και δεν είναι δύσκολο να σκεφτείς πως ο καυτός φούρνος της κουζίνας και εκείνη η βιβλιοθήκη που δεν βίδωσες στον τοίχο είναι μερικά από τα πιο επικίνδυνα σημεία! Έλα, όμως, που υπάρχουν και μικρότερης “εμβέλειας” παγίδες, τις οποίες ίσως να μην είχες σκεφτεί!

Γι’ αυτό και παρακάτω θα δεις πέντε μικροπράγματα που μπορεί να μην σου έχουν περάσει από το μυαλό, αλλά θα πρέπει να… τακτοποιήσεις άμεσα, αν το μικρό σου κάνει ήδη τα πρώτα βήματά του!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου
Τα περισσότερα φυτά που πωλούνται και ίσως να έχεις εφοδιαστεί για το σπίτι σου είναι συνήθως ασφαλή. Ωστόσο, αν λατρεύεις την εσωτερική… βλάστηση και έχεις γεμίσει το χώρο με γλάστρες, καλό είναι να τσεκάρεις αν κάποιο από τα φυτά σου είναι τοξικό και κινδυνεύει να προκαλέσει δερματικούς ερεθισμούς ή στομαχικές διαταραχές. Μην ξεχνάς πως το μικρό σου ανακαλύπτει τον κόσμο και μέσω της… γεύσης του, βάζοντας τα πάντα στο στόμα του, οπότε θα πρέπει να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτική!

Η τηλεόραση
Πόσο εντυπωσιακή μπορεί να είναι η τηλεόραση στα μάτια ενός νηπίου! Όλες αυτές οι πολύχρωμες εικόνες που αλλάζουν με τεράστια ταχύτητα θα πρέπει να του φαίνονται μαγικές! Είναι, λοιπόν, ζήτημα χρόνου να προσπαθήσει να πιαστεί από την οθόνη για να βρεθεί κοντά της! Φρόντισε, επομένως, να τοποθετήσεις την τηλεόραση σε σημείο που δεν θα την φτάνει ή να την κρεμάσεις στον τοίχο για να είσαι ήσυχη!

Τα χαλιά
Πέρα από το γεγονός πως χρειάζονται συχνό καθάρισμα από την στιγμή που το μικρό σου περνάει πλέον αρκετό χρόνο επάνω τους (και φυσικά να μην πατούν παπούτσια στα χαλιά), οι μοκέτες και τα κιλίμια σου θα πρέπει να είναι όσο πιο σταθερά γίνεται. Εννοείται πως δεν χρειάζεται να αποχωριστείς το αγαπημένο σου χαλί, αλλά να επενδύσεις σε ένα αντιολισθητικό υπόστρωμα που θα μπορεί να το κρατάει στην θέση του! Έτσι, θα μειώσεις (όσο είναι δυνατό) τις πιθανότητες το μικρό σου να γλιστρήσει μαζί με το χαλί και να… σωριαστεί!

Ο κάδος σκουπιδιών
Θυμάσαι εκείνα τα αυτοκόλλητα ασφαλείας που τοποθετείς σε όλα τα ντουλάπια, τα συρτάρια και τις ηλεκτρικές συσκευές; Ήρθε η ώρα να τα περάσεις και στον κάδο των σκουπιδιών, αν θέλεις να αποφύγεις τις στενές επαφές του παιδιού σου με τα σκουπίδια σας!

Η μπανιέρα
Φυσικά και γνωρίζεις πόσο προσεκτική πρέπει να είσαι με την θερμοκρασία του νερού κατά την διάρκεια του βραδινού μπάνιου, ειδικά από την στιγμή που το παιδί θα προσπαθήσει να σηκωθεί από το μπανιερό του και κατά λάθος να κουνήσει την βρύση. Άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει, όμως, να προσέξεις είναι η ολισθηρότητα! Τοποθέτησε, λοιπόν, αντιολισθητικά χαλάκια μέσα στην μπανιέρα, για να είσαι εσύ ήσυχη και το μικρό σου ασφαλές!

READ more