Ο Ευγένιος Τριβιζάς εξημερώνει δράκο διαβάζοντάς του “Άνω Κάτω Παραμύθια”

Όταν ένας φρικαλέος δράκος εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά στον Ευγένιο Τριβιζά, την ώρα που έκανε αμέριμνος τον περίπατό του στη ζούγκλα του Τρομαζόνιου, ο γνωστός συγγραφέας είχε την ετοιμότητα να αρχίσει να του διαβάζει τα δύο τελευταία του βιβλία, δηλαδή την Κοκκινομπλουτζινίτσα και το Πλατς Μουτς! Από τις πρώτες σελίδες ο δράκος ηρέμησε και περίμενε με έντονο ενδιαφέρον να ακούσει τη συνέχεια. Όταν ο Ευγένιος τελείωσε και τα δύο βιβλία, ο δράκος για να μη τον φάει του ζήτησε να υποσχεθεί ότι μόλις κυκλοφορούσαν, θα έφερνε να του διαβάζει και τα δύο επόμενα βιβλία της σειράς, δηλαδή την Ωραία Νυσταγμένη και τον Παντουφλωμένο Γάτο. Ο Ευγένιος το υποσχέθηκε και το επεισόδιο έληξε αναίμακτα.

Τα βιβλία αυτά, που αποδεδειγμένως συνεπαίρνουν και τα πιο φρικαλέα αγρίμια, κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα, οι οποίες σας συνιστούν να τα έχετε πάντα μαζί σας σε περίπτωση που σας επιτεθούν δράκοι, λεοπαρδάλεις, ηφαιστειόσαυροι, εξωγήινοι σκόροι, ή άλλα επικίνδυνα όντα.

Πλατς Μουτς!

Μετά τo παγκόσμιο μπεστ σέλερ Τα τρία μικρά λυκάκια «ο μετρ του χιούμορ και των ανατροπών», όπως έχει αποκαλέσει τον Ευγένιο Τριβιζά το διεθνές περιοδικό Bookbird, μας καλεί να απολαύσουμε νέες σπαρταριστές εκδοχές κλασικών παραμυθιών.

Στο Πλατς Μουτς!, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ηρωίδες, η πριγκίπισσα Φλουρένια αποτινάσσει τα βασιλικά της προνόμια και επιλέγει να αυτοδιαχειρισθεί την ευτυχία της με απρόσμενο τρόπο. Στην αντίπερα όχθη του κοινωνικού φάσματος, στην όχθη του αποκλεισμού και της απόρριψης, ένα καταφρονεμένο βατραχάκι ζητάει να γίνει αποδεκτό για αυτό που είναι, όχι για αυτό που φαίνεται. Πόσο πιο υπέροχη γίνεται η ζωή, όταν οι δύο ήρωες, αποδρώντας από τον λαβύρινθο των αντιθέσεων, πραγματώνουν την ανατροπή, δείχνοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ορίζει την ευτυχία του, που πολλές φορές δεν τον περιμένει σε κάποιο μεγαλόπρεπο παλάτι, αλλά κυλάει σ’ ένα γάργαρο ρυάκι δίπλα του.

Η Κοκκινομπλουτζινίτσα

Μετά τo παγκόσμιο μπεστ σέλερ Τα τρία μικρά λυκάκια «ο μετρ του χιούμορ και των ανατροπών», όπως έχει αποκαλέσει τον Ευγένιο Τριβιζά το διεθνές περιοδικό Bookbird, μας καλεί να απολαύσουμε νέες σπαρταριστές εκδοχές κλασικών παραμυθιών.

Η Κοκκινομπλουτζινίτσα, ανατρέποντας το αναχρονιστικό στερεότυπο της παθητικής ηρωίδας, αντί να περιμένει από τον κυνηγό να τη σώσει, προσποιείται ότι εντυπωσιάζεται από την υποκριτική ικανότητα του λύκου να παριστάνει τη γιαγιά και τον προτρέπει να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού στο Χόλιγουντ με συγκλονιστικά αποτελέσματα.

Read More

And More