Ο Μάριος Αθανασίου μιλάει στο TLIFE για τη σχέση του με το γιό του…

Επιτυχημένος ηθοποιός, γοητευτικός και τα τελευταία χρόνια μπαμπάς. Η σχέση του με την επίσης ηθοποιό Μαρία Σολωμού έφερε στη ζωή τους έναν υπέροχο γιο που του άλλαξε τι ζωή…

Ο Μάριος Αθανασίου, μιλάει στο TLIFE για αυτόν τον ιδιαίτερο και τόσο σημαντικό ρόλο, του γονιού. Τι έμαθε από την πατρότητα; Είναι αυστηρός; Θα ήθελε ένα δεύτερο παιδάκι;

Πως ένιωσες όταν έμαθες ότι η Μαρία είναι έγκυος;
Ένιωσα πάρα πολύ όμορφα!
Ποιο ήταν το πιο αστείο περιστατικό που θυμάσαι από τον γιο σου;
Δεν μπορώ να σου πω ένα συγκεκριμένο πράγμα γιατί είναι πάρα πολλά αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητα. Τα παιδιά ρωτάνε πάρα πολλά και είναι αρκετά έξυπνα.
Τι έχει αλλάξει στη ζωή σου μετά την γέννηση του παιδιού σου;
Υπάρχει περισσότερη υπευθυνότητα, περισσότερο άγχος, περισσότερη αγάπη και μια διαφορετική αντίληψη. Κοιτάς τα πράγματα σε σχέση με το πως τα βλέπει ένα παιδί γιατί είναι πολύ ωραίες οι αφορμές που σου δίνει μια παιδική ματιά και ξαναθυμάσαι και τις δικές σου.
Τι σου αρέσει περισσότερο να κάνεις μαζί του;
Προσπαθώ να μοιράζομαι ανάμεσα σε πράγματα που θα έκανα εγώ μόνος μου και σε πράγματα που θα έκανε και εκείνος μόνος του. Δηλαδή δανείζομαι λίγο από τη ζωή του και εκείνος δανείζεται λίγο από τη δική μου. Προσπαθώ και να του δείχνω τον κόσμο των ενηλίκων, χωρίς να διαφοροποιούμαστε εξαιτίας του παιδιού, και εγώ πηγαίνω και μοιράζομαι τις παιδικές του στιγμές σαν μικρός πράγμα που δεν μου είναι και δύσκολο!
Τι ονειρεύεσαι να γίνει όταν μεγαλώσει;
Δεν ονειρεύομαι τίποτα απολύτως. Ονειρεύομαι κάτι που να του αρέσει. Δηλαδή, λίγο συνεπής να είσαι με αυτό που κάνεις, η μοναδική σου ελπίδα είναι να είναι ευτυχισμένος και χαρούμενος. Να γίνει οδηγός φόρμουλα 1 αν δεν του αρέσει; Όχι!
Θα ήθελες ένα δεύτερο παιδάκι;
Δεν το ξέρω αυτό. Συνειδητά δεν μπορώ να πω ναι ή όχι όπως συνειδητά είχα πει και για το πρώτο παιδί. Δεν προγραμματίζω ένα παιδί. Δεν μπορείς να πεις σε 2 χρόνια θα πάω να κάνω ένα παιδί. Έχει να κάνει περισσότερο με τον έρωτα, με την μοίρα, με την διάθεση. Δηλαδή ποτέ δεν είσαι έτοιμος και πάντα είσαι έτοιμος.
Τι σου έμαθε ο γιος σου;
Έμαθα λίγο περισσότερο να μοιράζομαι πράγματα, έμαθα λίγο περισσότερο να μην είμαι εγωιστής γιατί καταλαβαίνεις από ένστικτο ότι όταν έχεις ένα παιδί δεν πρέπει να έχεις καθόλου εγωισμό, για να μπορείς να καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που θέλει το παιδί. Αυτό ήταν μια βασική αλλαγή στη ζωή μου. Μου έμαθε επίσης το χαμόγελο, την αλήθεια…
Σε φοβίζει το ότι πια είσαι υπεύθυνος για έναν άλλον άνθρωπο;
Πάρα πολύ, αλλά μην του το πεις ποτέ!! (γέλια). Πάρα πολύ γιατί είχα συνηθίσει στη ζωή μου ως τώρα να σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου -και αυτό όχι τόσο πολύ, όχι με πάρα πολύ υπευθυνότητα. Το μοναδικό μου άγχος ήταν η μητέρα μου αλλά επειδή τους γονείς, τους έχουμε ότι είναι μεγαλύτεροι και πιο δυνατοί, δεν τους πολυνοιάζει, δηλαδή μπορείς να παίρνεις αποφάσεις εν θερμώ και να μην σε αφορούν τα αποτελέσματά τους, ενώ τώρα αυτό ακριβώς δεν μπορεί να γίνει.
Όταν ήταν μωρό άλλαζες πάνες;
Ναι βέβαια!
Είσαι αυστηρός ή καλός;
Ανάλογα με την περίσταση… Προσπαθώ να βρω έναν τρόπο που να μπορώ να συνεννοούμαι και να συνυπάρχω. Δηλαδή όπως θα έκανα με ένα φίλο μου, όπως θα έκανα και με την σχέση μου. Απλά λαμβάνεις υπόψιν σου ότι προφανώς έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που ο χαρακτήρας του φτιάχνεται τώρα και δεν είναι η ίδια αντιμετώπιση όπως θα έκανες με έναν ενήλικα 100%.
Είσαι χαζομπαμπάς;
Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω. Δεν ξέρω πως είναι οι χαζομπαμπάδες!
Πως νιώθεις όταν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σε κρατάνε μακριά από το παιδί;
Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει συνέχεια. Όταν απουσιάζει πολύ και είναι έντονο, εγώ νιώθω διαρκώς ενοχές.

Συνέντευξη στην Αγγελική Χριστοπούλου

Read More

And More