6 tips για να ταξιδέψεις αεροπορικώς με ένα νήπιο

Τα ταξίδια με ένα μικρό παιδί είναι μια περιπέτεια από μόνα τους, πόσο μάλλον αν το ταξίδι γίνεται με αεροπλάνο. Ο μικρός και περιορισμένος χώρος, σε συνδιασμό με το πόσο κοντά είσαι με τους άλλους επιβάτες, μπορεί να αγχώσει κι εσένα, αλλά και το παιδί σου. Δεν είναι ανάγκη όμως, κάθε φορά πριν μπεις στο αεροπλάνο με το νήπιο σου να αισθάνεσαι πανικό. Με τα 15 tips που σου έχουμε βρει, τα αεροπορικά ταξίδια με το μικρό παιδί σου, θα γίνουν πολύ πιο εύκολα.

1. Κλείσε μια απευθείας πτήση ή μια πτήση με αρκετό χρόνο ανάμεσα στις πτήσεις

Σαν γονιός θες να πάρεις όσο το δυνατόν λιγότερα αεροπλάνα για να φτάσετε στον προορισμό σας. Οι προσγειώσεις και οιαπογειώσεις είναι αυτό που συνήθως ενοχλεί τα αυτιά ενός νηπίου, προκαλώντας πόνο και κάνοντάς τα να ουρλιάζουν. Αν δεν μπορείς να βρεις απευθείας πτήση, προσπάθησε να κλείσεις δυο πτήσεις με αρκετή χρονική απόσταση η μια από την άλλη. Δεν θες να τρέχεις στο αεροδρόμιο με 10 τσάντες και ένα νήπιο. Εκμεταλεύσου τον χρόνο ανάμεσα στις δυο πτήσεις για να φάτε φαγητό που δεν είναι αεροπλάνου ή για να αλλάξεις μια βρώμικη πάνα. Αυτός επίσης είναι και ένας ιδανικός χρόνος για να αφήσεις το παιδί σου να τρέξει και να περιπλανηθεί στο αεροδρόμιο, για να βγάλει λίγη από την ενέργεια που έχει μαζεμένη.

2. Πριν μπείτε στο αεροπλάνο, πηγαίνετε τουαλέτα

Σε ιδανική περίπτωση, θα θες να επιβιβαστείς στο αεροπλάνο με ένα νήπιο με καθαρή πάνα. Γι’ αυτόν τον λόγο βεβαιώσου να πας μια τελευταία φορά στην τουαλέτα πριν αρχίσει η πτήση σας. Αν το παιδί σου τώρα μαθαίνει να πηγαίνει τουαλέτα, το να πάτε μια τελευταία φορά στο μπάνιο είναι ιδανικό γιατί δεν θα χρειαστεί να στριμωχτείς μαζί με τον παιδί στην μικροσκοπική τουαλέτα του αεροπλάνου.

3. Κλείσε μια ξεχωριστή θέση για το παιδί

Αν και τα εισητήρια για τα παιδιά κάτω των 2 ετών είναι δωρεάν στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, αρκεί να τα κρατήσεις αγκαλιά, είναι προτιμότερο και ασφαλέστερο να κλείσεις ξεχωριστή θέση στο παιδί σου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις και εσύ, αλλά και το παιδί σου περισσότερο χώρο για να είστε άνετοι και να είναι πιο ξεκούραστο το ταξίδι σας.

4. Σκέψου εκ των προτέρων

Θες το παιδί σου να είναι απασχολημένο κατά τη διάρκεια της πτήσης για να είναι και πιο ήρεμο. Καλό είναι κάθε μισή ώρα να του παρουσιάζεις και μια νέα δραστηριότητα για να ξεχνιέται και να διασκεδάζει. Με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να χωρίζεις την πτήση σε κομμάτια και φαίνεται ότι ο χρόνος περνά γρηγορότερα. Προσπάθησε η τεχνολογία να είναι το τελευταίο μέσο στο οποίο θα καταφύγεις αν δεις ότι δεν πιάνει τίποτα άλλο.

5. Πακέταρέ τα όλα εις διπλούν

Διπλή ποσότητα σε γάλα, πάνες, μπιμπερό, φαγητό για νήπια και σνακς. Αυτά θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα αν η πτήση σου έχει μεγάλη καθυστέρηση. Το τελευταίο πράγμα που θες είναι ένα λερωμένο, πεινασμένο και γκρινιάρικο παιδί σε ένα αεροπλάνο.

6. Μην δίνεις σημασία στους “περίεργους” που θα πετάνε μαζί σας

Κάποιες φορές, ό, τι κι αν κάνεις, όσα παιχνίδια κι αν του δώσεις κι όσα σνακ κι αν φέρεις μαζί σου, το παιδί μπορεί να αρχίσει να γκρινιάζει. Έχεις ήδη πολλά πράγματα στο μυαλό σου, για να αρχίσεις να σκέφτεσαι και όλους αυτούς που ίσως σε στραβοκοιτάξουν. Επικντρώσου στο παιδί σου και στο πως θα κάνεις αυτήν την εμπειρία όσο το δυνατόν πιο ομαλή γι’ αυτό.

 

Read More

And More